Vila

Efter mycket om och men har jag bestämt att bloggen kommer få vila ifred ett tag framöver. Det är mer ett stressmoment än ett nöje, och om bloggen ska finnas ska den briljera med smarta inlägg, vilket den sällan gör nu för tiden.Tack alla trogna läsare som kommer dagligen, det betyder jättemycket.
Håll utkik...framöver kanske jag sätter igång ett nytt bloggprojekt.

Vi hörs!

Födelsedag

18-årsdagen närmar sig. En del har frågat om den. Såhär kan det låta.

"Åhhhh, ska du ut på krogen på kvällen elle?"
"Jävla, ska du festa då elle?"
"Fan, då måste du ut med oss!"


Jag förstår inte grejen. Ska jag fira min 18-årsdag genom att supa ner mig? Ligga dyngrak på något tjaskigt dansgolv? Vakna dagen efter och tänka "jävla du, vad jag ångrar mig".

Det är liksom inte 50 jag ska fylla. Då förstår jag att man drar ut på krogen och super sig snyggare, yngre, slätare och attraktivare.
Men 18 år? Fan. Är det inte då man ska stanna hemma, kyssa sina ännu vackra starka triceps och beundra sitt lena och fina ansikte?

18 liksom. Fortfarande pluttlitet. Visst, jag kommer in på krogen, men then what? Vad ska jag göra där? Lika lost som en alkis på rehab.


FashionClassy.

Gran CanariaSex on the beach av Matildas favoritbartender. Vi fick ju en mini-sex on the beach på köpet för att det råkade bli över. Men med tanke på dagen efter (då Matilda var superfräsch och snygg som vanligt) drogs jag med magont och illamående. Med andra ord kan även en mini-sex on the beach göra stor skada.

Svampkungens sonSvampkungens son - Marie Hermansson
Sensuellt språk kryddat med psykologisk inblick i en förlorad sons tankegångar. Om hur livet hade kunnat vara om man levt vid havet, istället för vid svamparna i skogen.

Halleluja!

Jag är besatt av förlossningsprogram och barndokumentärer. Jag suger åt mig vartenda ord från barnmorskorna, facineras av mammors styrka och äcklas av alla hemska sprickor. Huh!

igår gick Förlossningskliniken på någon av fyrans faktakanaler. En tjock 38-årig kvinna med afrikanskt ursprung skulle förlösa sitt andra barn. Aldrig har jag skrattat så mycket åt en kvinna i förlossningssmärtor.

Barnmorskan höll hårt om hennes ben och sa lugnt och fint "Now, think about something nice and then PUSH!"
Morsan krystade. Oj vad hon krystade. Samtidigt skrek hon: "Okey, I'll think about something nice. A homecooked meal! Halleluja! Some niice fried chicken, that's nice. Halleluja!"

Den mamman kommer bli en underbar förebild.

Att repa sig

En gång pratade jag med en journalist på ett fejkmagasin i Stockholm. Jag försökte sälja in ett reportage. Han tyckte det var skitdåligt. Det sved som in i helvete. Han sa att om jag någonsin skulle kunna bli journalist måste jag höja min "journalistiska språknivå" flera nivåer.

Väluppfostrad som man är, blev min reaktion "Okej, tack för din ärliga åsikt. Ha en bra dag. Hejdå."

Jag trodde aldrig att jag skulle repa mig. Men jag läste igenom reportaget, insåg själv att det inte var mitt starkaste verk, lämnade texten och skrev en ny.

Det var en erfarenhet det också.

Bli aldrig journalist

"Bli aldrig journalist. De super alltid ner sig."

Min journalistiklärare tittade på mig med allvar i blicken och ett pekande finger i luften.

"De skriver, super, skriver och super."

Nu är det liksom försent. Den skräckblandade förtjusningen i att frilansa är alldeles för kraftfull för att motstå. Jag dras till den. Och varje gång blir det likadant. En idé kläcks, allt är frid och fröjd. Jag intervjuar, gör research, skriver, korrläser, skriver, korrläser. Sova? No way. Under skapandet av en artikel är det fokus på skrivandet till 100 %. Allt annat glöms bort.

Sedan köper någon tidning artikeln och plötsligt blir allt tomt. Ensamt. Som om någon tagit mitt barn ifrån mig och platsen på mitt bröst där barnet en gång låg är bara kallt. Ensamt och för jävligt.

Då undrar jag varför jag inte tar ett normalt jobb. Med riktiga arbetstider. Men jag vet att det aldrig kommer hända.

Sprit. Tendenserna finns där. Det gör de.

Det här är inte jagJag älskar den här bilden. Hela bilden är ett dåligt skämt. Det är därför jag älskar den. Jag ser så frigjord ut, eller hur? En brud på bettet liksom. Satan i gatan vad kåt jag ser ut.

I själva verket är det sekunden innan jag spiller kaffe över hela mig. Så jävla osexigt det kan bli.

Sluta fråga mig mammor

Alla vill ju göra en god gärning. Jo, men så är det ju. Växla en tjugolapp med en främling? Inga problem. Självklart. Hjälpa tanten över gatan? Nemas problemas. Hjälpa killen vars IKEAkasse går sönder och delar av en hylla rullar ut på perrongen? Jag kommer fram. Utan tvekan. Mammor som vill ha hjälp att lyfta ner en barnvagn (med barn i!) från bussen? Det går inte. Snälla, sluta fråga mig. Jag får panik. Hur kan ni överlåta så mycket ansvar för en bebis till en stackars liten tjej på 50 kilo? Herregud, jag kommer tappa bebisen.

Sluta fråga mig!


Fan också

Har ni märkt en sak? Det här är inte en bokblogg längre. Det är en träningsblogg. En matblogg. En en sådan där avskyvärd allt i allo-blogg. Det absolut sämsta marknadsföringen man kan göra för sin blogg är att skriva på sin header "Mitt liv och lite allt möjligt". Ingen vill läsa en sådan blogg. Det är därför det står "bokbloggen" på min header. För att de få bokintresserade som finns ska söka sig hit och börja läsa. Problemet är att de snart upptäcker hur många brister min "bokblogg" har. Den handlar ju bara om träning och vardagslivets kämpiga stunder. Jag är en dålig bloggare.

Fan.Smashad spindelDetta möttes jag jag av igår kväll vid läggdags. Notera att spindeln rör sig en halv meter från min säng. Plötsligt kände jag "njaaa, jag tror jag är uppe en stund till."

Jag tog förra numret av Runners, vek den dubbel och smashade spindeln tills han sprattlade för sitt liv i en liten pöl på heltäckningsmattan.

Det var äckligt.

Bleedning love

Den här låten är UNDERBAR att pumpa muskler till. PROVA!


Mellanmål


Muffins till mellanmål

Kolla, nu finns det mellanmål i flera veckor framöver!

Flygande mellanmålsmuffins


Före

En stor plåt mellanmålsmuffins har blivit lördagsbaket denna vecka. Inga söta muffins, utan riktigt mellanmål som ska motsvara en smörgås i energimängd. Gjort på:
Sojamjöl
Vetekli
Grovt rågmjöl
Morot
Sötmandel/hasselnötter
Kanel
Kardemumma


Jättegott och mättande.

 
efter


Flygande Jakob

Och Flygande Jakob till middag. En rätt jag inte älskar, men det kan vara gott ibland. Det blir så satans sött med alla bananer och fett av alla nötter, tycker ni inte.

Är du lönnfet?

Visste du att......1,5 dl är den rekommenderade mängden Kellogs cornflakes till en portion? Medans för andra flingsorter som......dessa är den rekommenderade mängden 1 dl?

Mer än rekommenderad mängd kan alltså vara en förklaring till lönnfetma, om flingorna äts mer än två/tre gånger i veckan.

Tomtedags


pappapersson.files.wordpress

Nu ska alla tomtar fram i butiken! För tidigt? Inte en dag.


Blåbär/kanel/äppel


Inte så rolig

Usch vad man ser ut när man vaknar..


Grötfrukost

Idag: gröt med
*blåbär
*kanel
*Äppelmos


Testa!

Mysigt caféEtt mysigt café i stan. Satt själv någon timme, drack kaffe och filosoferade. Behövligt.

Samtal i bilen

Samtal med körskoleläraren:

Jag: Okej, då kör vi!
Lärare: Eh, ja, men vad gör man först?
Jag: Ehm, jag har ju kollat speglarna och blinkat?
Lärare: Parkeringsbromsen då? Växla också kanske?
Jag: Oj.

Risi frutti


Risi frutti

Mitt taskiga mellanmål - risi frutti. Jättesött och sliskigt, men det fick funka. Dessutom behövde jag snabba kolhydrater innan träningen, då är kolhydrater i form av socker bra!

RPM


Jävligt jobbig konditionsträning!

Ser man inte för jävlig ut efter träning, då har man inte tränat. Så är det. Titta på mig. Jag satt helt genomsvettig och blöt på bussen efter RPM:en. Jag trodde jag skulle kräkas rakt ut. Jag satte min stora påse på platsen bredvid i ren protest. Ingen fick sitta där. Jag kunde spy vilken minut som helst.

Men det gjorde jag inte. Istället har jag ätit middag och bara njutit av endorfinkicken!

Resultatet

 
Pennkjol=snyggt

Resultatet. Japp, det blev ganska bra om jag får säga det själv.

Fräääsch


Fräsch (eller frech som Katrin Schulman säger)

Då sitter man här utan BH, i pyjamas, med smutsigt hår, itryckt två koppar kaffe och studerar Carl Michael Bellmans pornografiska texter om vällust och livets mening (kröka och göka).

Tänkte lämna den här skiten nu och duscha. Bli sådär fräsch som på bilden. Om jag lyckas? Come back in an hour and I'll prove it too you.

Läs detta!

Innan godnatt:

Jag vill att ni läser detta, oavsett om ni tränar eller inte. Det är bra att veta. Ät gott och må bra.

Gör en lista!


Fan vad jag är snygg - ett bra mantra!

Varje dag ska man säga något bra om sig själv. Något man presterat eller upplevt.

Idag vill jag säga till mig själv:

* Tack mig själv, för att jag gick upp imorse trots att klockans alarm ringde vid halv sex.
*  Idag är jag nöjd över min prestation i skolan.
* Jag är nöjd över mina 10/10 rätt i engelskatestet.
* Jag är nöjd över att jag har vilat från träningen.
* Jag är nöjd över min övningskörning, som faktiskt gick ganska dåligt, men jag körde så gott jag kunde och jag vet att det kommer hjälpa mig att köra bättre nästa gång.


Det ska vara enkelt att tycka om sig själv. Gör en egen lista.
Godnatt.

Deppig utan träning

Idag är det paus från träningen igen. Tre dagar vila får det bli. Det går inte att beskriva hur skönt det hade varit att få spinna ikväll, men jag måste lyssna på kroppen. Imorgon är det styrka/cykel och då vill jag vara i form och träna helhjärtat. Det är svårt annars, att tillåta sig själv ta vilodagar.

Deppig utan träning?
Jag fick förklarat för mig att anledningen till att jag blir deppig de dagar jag inte tränar, är för att jag inte får samma endorfinkick som jag får när jag tränar. Egentligen är jag alltså inte deppig, bara inte lika hög på endorfiner. Känns igen?


Nu: kaffedags!

Hon kan författa

 

Marie Hermanssons bok har redan fångat mitt intresse big time. I en salig blandning av fakta, vetenskap och berättande är de 20 första sidorna lätt som en plätt att ta sig igenom. Så bra! Marie kan verkligen författa text.

Hör upp alla Hermanlovers

Hör upp alla Marie Hermansson-lovers. Jag älskar hennes böcker, de är ovärdeliga i bokhyllan och NI MÅSTE LÄSA HENNE! Hör ni det? Nästa gång ni köper/lånar en bok, välj Marie Hermansson! Här är två av hennes böcker som jag hittade på mitt all time favourite antikvariat i Kalmar. Kolla in kategorin "Romaner" för att läsa om fler av hennes böcker.Värddjuret
Om en kvinna som avslutar ett flera år långt förhållande med en gift man. Hon reser till Borneo för att fly vardagen och drabbas av en kris. Under resan får hon tid och utrymme att blicka tillbaka i hennes liv och barndom.
(Började läsa lite direkt efter köpet, fastnade direkt, återkommer när den är utläst)Hembiträdet
En kvinna fascineras av en speciell villa i ett villaområde. När huset söker hembiträde söker hon tjänsten och får den. Men efter en snar tid upptäcker hon att allt inte står rätt till. Hon dras in i mannens mörka hemligheter och hennes egna liv börjar förvandlas på ett oförutsägbart sätt.

VitaminchockJag chockar min kropp med vitaminer och mitt huvud med kolhydrater denna eftermiddag. Mosad banan på solrosbröd + bregott och nyponsoppa. Jättegott! Testa!

Joruanlistjobbet är skitEn sådan här dag tänker jag "varför går veckor så snabbt när man är bortrest?" Varför går veckorna hemma så långsamt? Varför fortsätter jag frilansa när jag bryts ner av stress? Varför denna skräckblandade förtjusning? Är alla jobb sådana? Eller bara journalistjobbet?

Gah. Varför ska jag vara så jävla bra på att skriva.

Magrutorna


Magrutorna

Om träningen ger lika resultat i framtiden som den gjort hittills är det inte illa! Idag är det återigen vila och imorgon kanske det blir något styrkepass, annars väntar fredag med ett hårt styrke/cykelpass. Träningen har blivit så vansinnigt intensiv på sistone, så nu är det minst två dagar vila. Man behöver det. Inte minst mentalt.

Träna eller jobba


Nya kläder

Det hade varit OBESKIVLIGT skönt att träna idag...men, as the hard working woman I am, ska jag fortsätta skriva, korrläsa och sälja. Jag säger självklart till när det publiceras i tidningen för det vill ni läsa!!

Hjärtegott


Hjärtegott

Mitt favvobröd "Hjärtegott". Fyndigt va? Hjärtegott? Ha ha. Det är roligt. Det spelar på hjärtsymbolen som de har på sina påsar för att märka de bröd som är nyttigare.

Hjärtegott, ha ha.

Ikväll bjuder jag på den här

Ikväll bjuder jag på den här.


Stress stress stress!


Fredriks müsli

Vilken tur att jag har ätit stadig frukost bestående av soygurt + müsli för nu är jag stressad! Eller rättare sagt, hela dagen har varit stress, stress, STRESS! Skriva skriva skriva. Jag kan inte koppla av förrän jag har skrivit klart och fixat alla deadlines..

Nu ska jag skriva klart min nästa storsäljare och sedan bara ta det lugnt, om det går. Svårt när man stressat en hel dag..

Håruppsättning!

 
Kolla, jag har snyggt hår!

Kolla, man kan ha en fin uppsättning trots att man klippt page! Jag som trodde att page skulle underlätta all fix och don med håret på morgonen, men trots att det är betydligt mindre jobb är det fortfarande massa fix att göra. Men titta vad fint det blir om man lockar och moussar, sedan sätter upp! Kanonfint!
Och skönt att slippa håret i ansiktet...

Skogens Skatt


Skogens Skatt - ny!

För er som gillar Wasas knäckebröd med cream cheese - kolla in den nyaste releasen! Skogens Skatt med smak av kantareller och svartpeppar. GAH, vad gott! Kanonbra mellanmål. Bra fördelning av kolhydrater, protein och fett.

Soygurt blåbär


Soygurt blåbär

När man tränar kväll och äter middag vid sju-tiden, så vaknar man garanterat kanonhungrig. Hela magen skriker, kurrar och gurrar efter mat. Det är helt sjukt! Frukost är det förstår som kommer i tanke när jag vaknar. Därför vill jag slå ett ordentligt slag för soygurt blåbär av Go Green. Istället för vanlig yoghurt är det gjort på soyabönor. Detta gör konsistensen lite tjockade men mycket godare!

Smaka!

Formcheck!

'
Formcheck: OK!

återhämtningsmål efter spinning

UNDERBAR SPINNING! Jag ville aldrig lämna cykeln..Jag som trodde att det skulle bli tuffare än tuffast, men det var lätt som en plätt.


Okeeej, nu kanske jag överdrev liiite grann, men det var definitivt inte så jobbigt som jag befarade! Verkligen underbart när träningen flyter på..


Direkt efter: banan.

Nu: Återhämtningsmål i form av middag. MUMS!


Lasagne med kall sallad och morötter + mjölk och äpple!


träningsglädje!!SÅHÄR MYCKET energi har jag! Jag ska träna och svettas som en galning! Halv fem börjar det, då jävlar ska vi pumpa..

Häng på vetja!

RPM+core

Dagens workout-utmaning:

 
www.merittclubs.com                        www.friskispressen.se

Idag ska jag utmana min kropp och mitt sinne till max. 60 min RPM följt av 30 min core. Det är två mycket intensiva träningsformer. Hur fan ska jag orka detta?

Men jag har en himla massa energi. Det är så märkbart hur kroppen orkar och tar i mer för varje gång man tränar. Resultaten är slående! Ni såg väl bilderna i förrainlägget?
Det var nästan så jag undrade om det var min egen kropp, ha ha.

Hänger ni med idag?Nya kläder!

Lite nytt på klädfronten till träningen. Vad sägs? Byxorna är URSKÖNA! Jag kan göra alla positioner i dem.


Drömmar

Inatt drömde jag att jag hånglade med min körskolelärare.

Det satte liksom ribban för hur dagen kommer se ut i övrigt.

Vad drömde du?


Var tog du vägen?


Sommaren - var tog du vägen?

När man ser en sådan här gammal bild från en solig och varm sommardag undrar man:
HALLÅ SOMMAREN VAR TOG DU VÄGEN?!?!

B2 riboflavin

Ännu lite mer vitaminskola...

B2 Riboflavin


Brist på riboflavin
http://www.rzuser.uni-heidelberg.de/~cn6/baltista/cheilitis.jpeg

B2 Riboflavin är en typ av B-vitamin med en egen funktion. Den behövs för att kroppen ska förbruka den energi i form av kolhydrater, fett och protein som vi får i oss genom mat.

Riboflavin finns i framförallt mjölkprodukter. Också i skinka, lever, ägg, nötkött, gröna ärter och vetemjöl.

Brist på Riboflavin orsakar i ett tidigt stadium irritation i ögon och sprickor i mungiporna. Får man brist på Riboflavin innebär det antagligen att man har brist på andra B-vitaminer. Genom en allsidig kost underviker man detta.

Rekommenderat dagligt intag:

Män: 1,6 mg
Kvinnor: 1,2 mg
Gravida kvinnor: 1,5 mg
Ammande: 1,7 mg

Är du ombytt?


Ursäkta fläckarna på kameran

Sist när jag skulle spinna hade jag dessa tröjor (minus sjal) och svarta träningsbyxor. Träningströjan under huvtröjan alltså.

Spinningsinstruktören: Är du omklädd eller ska du gå och byta om?
Jag: Klart som fan jag är omklädd (sa jag inte, men tänkte)

Vad tror hon? Att jag går klädd som ett miffo UTANFÖR gymmet?

Kärring. Är du omklädd? Herregud.

Magnesium

Här kommer lite vitaminskola!

Magnesium.


Vad i denna måltid innehåller magnesium?
www.bloggbilder.aftonbladet.se

Magnesium är bra för kroppens nerv- och muskelfunktioner. Brist på magnesium uppstår vid en ensidig kost. Brist kan orsaka depression, koncentrationssvårigheter, förvirring, kramp, diarré, stickningar och domningar.

Magnesium finns i:
Gröna grönsaker, ärter och spenat. Bönor, fisk, kött och spannmål. Banan och havregryn är magnesiumrikt. Därför kan det vara en bra frukost...

Det rekommenderade intaget magnesium är:
Män: 350 mg
Kvinnor: 300 mg
Gravida kvinnor: 450 mg
Ammande: 450 mg

Jag vill prata om en viktig sak

Jag vill prata om en viktig sak. Nämligen ägg.


www.nwt.se

Ägg i maten? Inga problem. Ägg till frukost? Värdelöst.

Fördelar:
* Det är gott

Nackdelar:
* Man blir hungrig efter två timmar
* Man blir inte mätt direkt efter frukosten

Det är två mot en som ni ser. Såvida man inte äter gröt och ägg, så blir man mätt. Men äggsmörgås? Fan, jag är så hungrig att jag dör.

Två timmar till lunch, sedan BODYPUMP!


Svarta eller röda bönor?


Svarta bönor - mums

Svarta bönor har en väldigt krämig konsistens och en naturligt neutral smak. Väldigt gott! Ingen större skillnad till kidneybönor, ifall någon smakat det.

Vilken böna är din favorit?

Träningsvärk I love you


Triceps/biceps

Pumpen tog nog igår, för mina triceps värker. Åh, jag älskar träningsvärk. Kör ett pass imorgon och då tänker jag öka vikterna med ytterligare två kilo. Orkar jag? Ja, det gör jag. Frågan är:

Gör ni?

Jag ger er:

Grova brödbullar med en jävla massa linfrö (bra för mage/tarm)3 st (bra om man ska äta till en måltid, annars kan man öka satsen)

1 dl grovt rågmjöl
1 dl vetemjöl
1,5 dl filmjölk
1 msk farinsocker
1 krm salt
1/2 msk bakpulver
En jävla massa linfrö


Blanda allt. Baka ut på mjölat bakbord. Snitta dem på mitten för små baguetteformer. På plåt. In i ugn, 200 grader i 20 min.

Jättegott nybakat!

Jag ger er:

Världens godaste och mest näringsrika bönsoppaHär är LÄNKEN till denna dröm.

Svarta bönor:
Svarta bönor är rika på protein, kostfiber och mineraler. Studier visar att svarta bönor motverkar tillväxten av bland annat tarm- och levercancerceller.  


Plopp

Ibland går tiden så himla fort. Ganska ofta till och med. Plopp, så är det höst. Hallå, nyss var det sommar. Och då tänker man: Vad gjorde jag för nytta i somras? Gjorde jag nåt? På vilket sätt är jag en nyare människa? Gör jag något av värde i mitt liv?

Och plopp, så är det vinter och jul och man ställer samma fråga igen. Lustigt det där. Man kommer aldrig fram till något svar.

Plopp, så är det vår.

ButikrensningIdag ska hela butiken rensas! Allt gammalt bort och allt nytt FRAM! Det inkluderar Esprit bäddset, massa Eva Solo och ljusprodukter! Satan i gatan vad fint det kommer bli!

Julen är saknad


Julen, efterlängtad?

Jag tittar igenom gamla bilder från i julas och slås av, ja just det, saknad. Herregud, vad mysig julen kan vara. Vintern är skit med alla blöta skor som inte håller måttet, is som orsakar olyckor och halka, snö som kyler ner varenda muskel och minusgrader som får näsan att sticka.

Men på julen, när frosserierna och kalasen sätter igång, då är det fan värt det. Finns det något mysigare än tända ljus, varm mat, dyra julklappar och tomtar?

God kvällsmat!


Turkisk yoghurt, torkad frukt, nötter och knäckebröd med ost, grönsaker.

Jag VET att bilden är mörk, men här kommer ett jättegod recept som jag äter till kvällsmat någon gång i veckan/varannan vecka. (Så man inte tröttnar liksom)

1 port
1,5 dl turkisk yoghurt
1/2 dl valfri torkad frukt (jag använder aprikos, plommon, russin)
2 msk grovt hackade nötter (jag varierar mellan cashew, hassel, mandel)


Bara toppa frukt och nötter på yoghurten. Supergott och superfräscht!

Ut näringssynpunkt skulle man kunna tänka sig att byta ut ostpålägget mot antingen leverpastej (för att höja järnupptagningen) eller köttpålägg (för att minska kalciummängden). Men just ibland känner man för ost och då är det okej.

Magrutorna!Vilken halvdan träning! Gjorde en fredagslatis och tog en tidigare buss hem. Körde 45 min styrka, överkropp, och sedan pallade jag inte. Jag var trött, hade huvudvärk och ville bara hem och äta fredagsmiddag! Då får man strunta i träningen ibland. Även om jag måste erkänna att jag var sugen på att köra ett spinningpass, om än på trettio minuter...

När träningen känns sådär halvdan måste man fokusera och agera. Jag tränar ofta och intensivt, så när ångesten kryper sig fram måste jag tillåta mig själv att ta en vilodag extra. Som idag, alltså. Annars blir man trött på det och risken för att lägga ner ökar.

Under de 45 min jag tränade fokuserade jag på magen. Jag tänkte på hur synbara resultaten är, och att jag har kämpat för att komma hit. Varför lägga av nu? Varför inte bara köra dessa 45 min så bra det bara går och sedan åka hem?

Det blir som ett mantra. "Tänk på magrutorna, det ÄR värt det!"

Wasa och äpple

 

Jag håller på mellanmålet. Ska ju inte träna förrän 16.15 och måste hålla blodsockret lagom till dess. Så trots att hungern kurrar i magen måste jag vänta. GAH!

Det blir alltså Bodypump/RPM idag. Jag funderat på att göra en fredagslatis och strunta i RPM. Det är svettigt...Dessutom vill jag hem tidigt! Får man göra så? En fredagslatis? Ha ha.

Bellman och gravida fiskar


Bellman

Här sitter jag och väntar ut tiden till lunch. Vi har i uppdrag av vår lärare att skriva om Carl Michael Bellman. Mannen som aldrig borde funnits. Då hade jag sluppit dessa rapporter, långa meningslösa texter om hans religiösa uppväxt och tragiska förhållningssätt till pengar. Då hade jag sluppit fotnoter och kunskap som ögonen läser men knappast registrerar.

Istället sitter jag och funderar på vilken fisk jag ska köpa. Vad tycker ni?


Plati eller guppy? Jag vill att de ska bli gravida.

Sommar!!


Sommaren, kom tillbaka!

Hur mycket längtar man inte efter sommaren en kall höstdag som denna? Dimman ligger tätt över synfältet och vinden blåser kallt genom kläderna. BAH!

Sommar, plåster på tårna, skoskav, värme, sol - KOM TILLBAKA!

Efter-bilder!!!


Biceps var det ja


Magrutor ja

Det är verkligen fantastiskt när man börjar se resultat! Armarna är riktigt starka och magrutorna kryper fram lite sakta och säkert. Ser ni dem?

Testade träningskläder


Linne H&M

Testade lite träningskläder på stan. Här: linne från H&M. Jätteskönt och bra passform. Något stort.


Byxor H&M

Fula byxor från H&M. Kass passform. För stora.

Massera ben


Spinningklass www.gymtips.se

Den där spinningen, jävlar vad den tog! Hela natten har jag masserat mina ben för de gjorde så satans ont. GAH!
Av ren självbevarelsedrift borde jag lova mig själv att aldrig göra om det, men av någon lustig anledning vet jag att jag snart kommer sitta där på cykeln igen. Och lida. Och plågas. GAH!

Två outfitter


Välsvarvade ben, eller hur?


Två outfitter. Är det här fashion, som STM-Mats skulle säga?

Spinning? never ever


Är denna bilden konstig? Jag förminskade den lite fel...

Trots det HEMSKA spinningpasset (eller kräkspasset som jag föredrar att kalla det) så är jag nöjd med min insats. Ser ni hur nöjd jag är? Jättenöjd. Jag är så himla bra på att träna. Det är min grej. Jag och träningen. Det är vi.

Spinning? Never ever


Lax med creme fraiche + dill


Potatismos


Kinesiska grönsaker

GOD middag! Och spinningpassat VAR DET JOBBIGASTE JAG GJORT I HELA MITT LIV. Fy fan vilken pärs. Jag var inte långt ifrån att kräkas några gånger. Jag tänkte: "Vad fan gör jag här och kommer jag nånsin komma hem efter detta?"
Lyckligtvis kom jag hem, och konstigt nog känner jag mig ändå pigg och glad. Spinning? Självklart ska jag göra det igen.

Nästa år.

Eller året därpå.

Tipsa böcker!

Jag måste besöka Kalmars Antikvariat snart! Vill så gärna ha lite nya böcker.


Hans Gunnarsson - En jävla vinter

Förutom att namnet passar perfekt till kommande vinterhelvete, så sägs boken vara en fullträff. Boken handlar Om Gunnars tragiska tillvaro, tills han träffar vackra, underbara Elisabeth. Kanske är inte allt så omöjligt som det verkar.


Kajsa Ingemarsson - På det fjärde ska det ske
Om att följa livets mapp med utbildning, familj och allt vad det heter. Men tänk om man inte känner att det är det man vill? Vad gör man då?


Anna Jansson - inte ens det förflutna
En gammal hederlig deckare, alltid trevligt!

Några tips? Kom igen, tipsa om några böcker så jag vet vad jag ska köpa...


Alltså, allvarligtAllvarligt, vad ser mitt rum ut som? Ni vet det, jag vet.

En jävla begravningsplats. Fan vad deppigt. Vad ska jag göra åt detta? Eller rättare sagt, vad säger detta om mig och min personlighet?

Att jag är lost. Förlorad. Gah, deppigt.

Ledsen

Imorgon eftermiddag ska jag testa ett pass som jag aldrig gjort innan, nämligen cykel+core. Det är ett pass på 60 min, där första halvtimmen innehåller svettig spinning och sedan 30 min core (magträning). Jag förväntar mig ett rejält träningspass med massor av värk om några dagar. Då tänkte jag att jag skulle lämna den här ledsna minen (se bild) och bli lite gladare. För glad av träning, det blir man!


En ledsen söndag/måndag/tisdag


MellanmålNu är mitt blodsocker lika lågt som vattennivån efter istiden. GAH!

Jävligt gottIbland är det jävligt gott att strixa omkring i träningskläder, trots att man inte ska träna. Det är skönt på ett sätt. På flera sätt faktiskt. Bekvämt, snyggt och motiverande. Imorgon tänkte jag ha en vilodag, men det lutar åt att bli ett styrkepass efter skolan ändå. Jävligt gott.

Höstens charm


Höstäpplen

Såhär års är verkligen äpplena goda! Lite syrligare, lite saftigare. Speciellt egenplockade..MUMS!


Höstlöv

Och på marken börjar höstlöven samlas.


Trots

Och jag trotsar naturen och kliver rakt på löven. Tvelöst och beslutsamt. Jag tänkte inte gräva ner mig den här hösten, viskar jag till löven. Hör ni det? Ni kan inte ta mig. Den här hösten kan ni inte ta mig. Jag kliver på er, jag hyser ingen respekt för er, era jävlar.

Den här hösten kan ni inte ta mig.

Dimensionella smaknivåer

Gaah, finns det någon torfligare mat än makaroner och köttbullar? Herregud, det är inga smaklökar som exploderar direkt, inte sant?


http://farm2.static.flickr.com/1177/1139539935_704bbd6cdd.jpg?v=0

Idrott i skolan=skämt


Jag bjuder på en nyvaken bild

Godmorgon!
Nu bär det av till gymmets kalla lokaler för lite gammal hederlig konditonsträning, sedan vidare till Fredriksskans för idrott. Blä för idrott. Alltid sådana prestationskrav. Herregud, träning ska vara roligt, givande, spännande! Idrott som skolämne är bara en stor flopp. Som ett dåligt skämt. Utan poäng.

Traffic in the sky

I kvällens sentimentalitet och sorg lyssnar vi tillsammans på ny kraft i form av musik. Jag skulle vilja be er läsare om en tjänst. Oavsett religion, tro eller liknande, knäpp era händer och skänk min pappa en tanke ikväll, och be för att han snart kommer hem igen.

Och förresten, träningen gick bra. Benen skakar fortfarande lite lätt.


Traffic in the sky - Jack Johnson

IntersportTänkte ta en tripp till Intersport innan träningen och kolla in lite kläder. Uppdaterar senare!


Relaxavdelning


Makrill i tomatsås, ett päron och te i relaxavdelningenEn väldigt trött och sminkad jag efter träningen


Såhär ser det ut

Efter träningen häromdagen slog jag mig ner i gymmets relaxavdelning och käkade. Det är alltid lugnt och skönt där. I bakgrunden hörs avslappnande musik och porlande vatten från ett konstgjort litet vattenfall. Där kan man varva ner och bara ta det lugnt.

Bra mellanmål


Nyponsoppa, bröd, keso, tomat


Nyponsoppa, bröd, korv och paprika

Alla veganer - titta hit!

Ett tips till alla veganer/vegetarianer:

I huden bildas D-vitamin när vi är i solen. På vintern, när klimatet är solfattigt, kan vi lätt få brist på D-vitamin om vi inte tillför kroppen det i form av olika matprodukter. D-vitamin finns i bland annat fisk, ägg och mjölkprodukter. Om din kost inte innehåller detta kan du alltså utveckla D-vitaminbrist, som kan leda till retlighet, dålig aptit, benskörhet, muskelförsvagning och hudsjukdomar. Därför är det viktigt att förse kroppen med D-vitamin på andra sätt, till exempel tillskott eller svamp några gånger i veckan. Men detta gäller alltså endast för alternativa koststilar, t ex för veganer som utesluter mjölkprodukter och ägg m.m.

Speciellt fet fisk som lax, ål, makrill och ostron innehåller mycket D-vitamin.

Hoppas detta gynnar någon!


Svamp - en källa rik på D-vitamin

Tacoskväll

Imorgon är det styrketräning igen! Min kropp, mitt huvud, hela jag bara längtar!
Men först: tacosmiddag med familjen. Läs mitt inlägg om mejladress och lägg på minnet. Hörs snart!


Använd rätt mejladress

Om det är något som alla borde ha så är det en ordentlig mejladress. Inga krummelurer, inga siffror, inga lustiga bokstavskombinationer, bara namn och företagsadress. Det här är ett exempel på en riktig mejladress:
stephanie.johnsson@mail.kalmar.se

Det här är en annan variant, icke godkänd:
steffi_swen@hotmail.com

Den översta är respektabel. Den kan man söka jobb med, man kan skicka förfrågningar och göra undersökningar. Den nedersta använder man ENDAST (!) till sina närmsta vänner, när man ska skicka massmejl eller facebooka någon. Lita på mig i det här ämnet.

Om det är något jag är tveklöst säker på, är det att jag ALDRIG hade anställt någon som skickar ett CV med den nedersta adressen. Det visar på att människan i fråga antingen:
- har dyslexi
- struntat i att anstränga sig
- är trög
- inte vill ha jobbet

Jag hade inte ens öppnat mejlet. Jag lovar. Om jag däremot hade fått ett pling i inkorgen av den översta mejladressen hade jag öppnat, läst, funderat och om brevet var tillräckligt bra hade jag sparat det.

Gör mig en tjänst och sök aldrig jobb med en otydlig, oförståelig och korkad mejladress. Du kommer aldrig få det, såvida det inte är på Mcdonald's, Aditro eller IKEA. De anställer vilken desperat människa som helst.

Tolkning av brunt

'
All brown

Ikväll är jag helbrun. Bruna byxor, brun tröja, brunt linne - allt. Jag undrar vad det säger om min personlighet.

Wikipedia:
Brun är ingen enskild färg utan en benämning på många färger. Alla bruna färger befinner sig i princip emellan gult och rött i färgspektrumet fast de har en mörkare valör och oftast mindre mättnad.

Tolkning:
Ikväll är jag tankspridd och åkandes på en känslomässig berg och dalbana. Du står i valet och kvalet i en fråga som kan ha både mörk och ljus utväg. Tänk dig noga för innan du tar ett beslut.

Coffeetime


Värmande och stärkande

Såhär framåt eftermiddagen känns det i varje del av kroppen. Min hjärna skriker efter energi. Kaffesug! Dock vet jag att det dröjer ytterliggare två timmar (minst) tills jag får avnjuta en kopp. Suck!


Jag skäms

Efter mitt träningspass igår kväll gick jag igenom stans uteliv och stötte på en och annan full student. Det var kyligt ute. En bitande kyla som får huden runt kinderna att sticka. Jag satte mig ner bredvid en kraftig kvinna i 35-årsåldern på busshållsplatsen, huttrandes och frysandes. Min känsla av iakttagenhet blev bekräftad när jag la märke till att den kraftiga kvinnan tittade på mig med stora ögon. I sådana situationer blir min spontana tanke "vad är ditt problem?" Jag låtsades inte lägga märke till hennes egendomlighet.
- Det är ju både nollning och inspark för högskolan och gymnasiet idag. Det är därför det är så mycket liv, säger kvinnan plötsligt och tittar på mig med de stora ögonen.
Smått förvånad över hennes försök till kontakt ler jag och säger ett trevligt,
- Ja, just det.
Kvinnan blir tyst i några sekunder och tittar sedan tillbaka på mig, denna gång, om möjligt, med ännu större ögon.
- Men jag har kommit till ett stadium där jag inte behöver vara ute och festa längre. Jag har ju gjort detta innan när jag gick sjuksköterskeutbildningen i Jönköping.
- Jahaja, okej, säger jag och känner mig litet obekväm med situationen.
Kvinnan blir tyst igen. Jag tittar bort åt andra sidan och pillar lite med mobilens smsfunktion.
- Det är ju så himla dyrt med böcker och sånt för studenter. När jag jobbade fick jag 14 i månaden men nu får jag bara 7 när jag ska plugga.
Den här gången vet jag inte vad jag ska svara. Hennes stora ögon, höga röst och lustiga historier får mig att undra "vad ska människorna runt omkring tro? Att vi känner varandra? Pinsamt."

Men det är ju inte pinsamt, egentligen. Den kraftiga kvinnan var utan tvekan inte helt normalt funtad, men jag finner hela situationen mycket jobbig.
När vi sedan kliver på bussen söker hon min ögonkontakt, desperat, hon vill så gärna sitta bredvid mig. Men jag vill inte. Hon är pinsam. Jag skäms, dels för hennes del och dels för att jag skäms över en sådan bagatell. En kvinna som bara vill prata en liten stund. Men jag vill inte. Jag sticker hakan i luften och passerar henne i bussgången. Ignorerar henne. Jag kan känna hennes förvånade, besvikna och sorgna blick bränna sig fast i min nacke. Och jag skäms som en hund. Jag skäms för att jag skäms. Jag skäms för att jag precis avvisat en kvinna vars vilja att utbyta några ord med mig, att konversera med någon annan, för att hon antagligen inte har någon annan.


Skön träning!

Vilken skön träning! All energi bara sprudlade. Det är himla skönt när träningen går så bra. Dessutom läste jag Blossoms spalt i Runners world att den rätta träningen är när vi står i duschen efteråt och längtar till nästa gång. Precis så känner jag. Underbart!

Tips!

Bra blogg HÄR.

Shake what your mama gave you

Ikväll kör jag ett riktigt svettigt styrkepass. Imorgon ska det värka överallt.

För er som styretränar är det här den absolut bästa låten att göra det till! Du kommer lyfta dig igenom hela passet lätt som en plätt.


Titta vad jag hittade!


Titta vad jag hittade!

Titta vad jag hittade! I Runners world fanns en helsida om vitaminer och mineraler! Det står vad de är till för, hur vi får i dem och varför det är farligt med brister. Jag rev genast ut och sparade! Inom loppet av en vecka kan jag allt utantill, lovar.

Matlagningsdags!!

Idag är det storkok. Kör mängder av pannbff med lök och sås, och några kikärtsbiffar. Kikärter är SÅ gott! Nu finns det i alla fall käk för ett tag.Pannbiff


Kikärtsbiffar

Soygurt


Nu ska jag sitta i puffen och titta på tv med min soygurt! Imorgon blir det hårt styrkepass. Hänger ni med?

Hahaha

Det HÄR är skitroligt ju.

Extremt mycket kalcium

Enligt ett test i skolan där jag har fört noggrann kostdagbok kom det fram att jag äter extremt mycket kalcium. WHAT? liksom. Hur kan man äta extremt mycket kalcium? Det är ganska sjukt.
Dessutom råder programmet mig att inte dricka så mycket mjölk eller äta så mycket ost, för att sänka kalciumvärdet. Men nu snackar vi två glas om dagen och möjligen två eller tre ostskivor, hur kan det bli extrema mängder kalcium? Och på riktigt, det kan väl inte skada kroppen med lite kalcium?


Kalciumkomplex? Knappast.
www.friggs.se

Så fungerar det röda blocket


www.cdon.com

Jag läste i tidningen att Leilas "Piece of cake" har som syfte att konkurrera med anrika "Sju sorters kakor". Ha! Lycka till säger jag. Med all respekt för Leila, som är skitsnygg och talangfull både i rutan och i köket, men konkurrera ut "Sju sorters kakor"? Omöjligt. Så fungerar svenska folket. De vill ha det gamla vanliga, det klassiska, så som det alltid varit. Inga förändringar, bara förbättringar. Ologiskt men verklighetsenligt. Tänk dessutom på dubbelmoraliska vänsterpartister som nojar och ojar sig över "amerikaniseringen", hur ska de kunna njuta av en bakbok full av amerikanska pajer och muffins?

Kanske är det precis vad de gör. I smyg. Så fungerar ju det röda blocket. Det har vi trots allt sett bevis på.

Men lycka till med boken i alla fall.

Vilka är snyggast?

PUMA SELA W
Dessa från Puma är jag sugen på. Perfekt till träningen!

REEBOK DAZZLER LOW W
Eller kanske dessa från Reebok?

Vilka är snyggast?

The secret


www.cdon.com


The secret av Ronda Bhyrne verkar vara väldigt populär. Tryckt i fem miljoner exemplar enligt Cdon.com. Kanske är det något att ha?

Såhär skriver cdon.com:
Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blirmästaren i sitt eget liv.

Varför inte?

Missa inte!!!

Politisk debatt på fyran kl 21.00. MISSA INTE!

Body Balance

För ett par timmar sedan körde jag ett Body Balance-pass. I vanliga fall är det en skön mix av yoga, pilates och thai chi, men idag instruerade typ världens sämsta instruktör. Hon var kall, tråkig, alldeles för svår och långt ifrån uppmuntrande. Vad mycket det kan förstöra! Det lär dröja tills jag kör ett sådant pass igen. Jag ska nog hålla mig till styrketräningen och yogan.

Har ni upplevt något liknande?


Såhär kan ett body balance-pass se ut:


Testa!


utfall

Dessa utfall gör mirakel med rumpan mina vänner! Testa! Om du orkar, håll en skivstång över axlarna...huh!
Jag gör långa repitioner, säg 2 eller 3*20. Det känns!

Fråga och svar tack

Kan man få ont i magen av soyaprodukter? Eller varför har jag ont i magen efter min soygurt och soyakorv till lunch? Någon?

Marie, jag saknar dig


Marie Hermansson www.falkenberg.se

Marie, jag saknar dig! Här lever jag, med lust att läsa dina vackra böcker, men vad gör jag? Jag tvingar mig själv att läsa Maribeths "Ett liv i mina händer" bara "för att man måste läsa ut en bok när man har börjat". Men den suger ju! Jag vill läsa Musselstranden, av dig Marie. Jag vill förföras av dina sensuella ord, jag vill häpnas över ditt skrivande, jag vill föras med i bokens vind och jag vill förändras som människa av dina texter. Kom tillbaka till mig!

Seg träning

Idag kändes styrketräningen lite seg emellanåt. Kände ingen motivation. Men jag tror det berodde på min huvudvärk, eftersom jag aldrig drack något eftermiddagskaffe (misstag). Men jag klarade det i alla fall och känner mig fit for fight igen!

När jag kom hem hade mamma och pappa handlat en jättegod soygurt med smak av blåbär och Pauluns müsli med smak av blåbär och vanilj. Det blir nog min frukost imorgon, he he...

 

Gottgottigottgott

Dagens middag


Kinesiska wokgrönsaker och purjulök blev...


...otroligt nog thailändsk kycklinggryta med sambal oelek.

Träningen

Hittade denna blogg om Body pump. Gillar du Body pump, läs den HÄR!

Jag kör ett pass idag kl. 17.00. Klockan 16.00 äter jag en macka med makrill i tomatsås. Kanske en frukt. Laddad och peppad och mätt fram till middagen kl 19.00. Perfekt!

Tips av läsareJag läste ut Martinakoden igår. Lättläst och mycket, mycket rolig. Man skrattar så man kissar (nåja, nästan).
Fick ett tips av en tjej i kommentarerna. Om du gillar Martina Haag, läs då Belinda Olsson. Det har hon rätt i. De skriver i samma stil.

Pizzadags!


Köttfärspizza


Skinkpizza

Världens enklaste middag är i princip pizza. Hemmagjord menar jag. Släng ihop en deg (välj själv mellan mjölsorter) och slafsa ihop sådant du gillar. Jag valde gårdagens köttfärssås med tomater, ananas och majs. Snabbt, enkelt och hyfsat näringsrikt med en bra sallad.

Mycket godare än köpt pizza.

Dagens tips

Dagens (bästa) tips:

Vid täppt näsa på natten. Lägg en telefonkatalog+2 andra böcker under de första två sängbenen. Det underlättar för luftvägarna. Alltså blir det lättare att andas genom näsan.


RSS 2.0