FörlossningJag satt och surfade på www.sjukvardsradgivningen.se när jag började läsa en text om förlossning. Jag tror att det är dags att prata om just förlossning i den här bloggen.

Jag läser att vissa kvinnor lider av förlossningsfobi för att förlossningen är utlämnande och kvinnor som vill ha kontroll tycker att situationen är jobbig. Nu vet jag varför jag inte vill föda barn. Det är ju jag. Kontrollfreaket. Kontroll över allt. Bara tanken på att krysta ut ett barn ur min kropp, i en sjukhussal bland barnmorskor som säger "andas, andas" får mig att bli illamående. Tanken på att utlåta mig och min kropp till någon annan, som säger sig veta bättre, är kräksframkallande.

Tanken på att utstå så mycket smärta att jag MÅSTE ta hjälp av någon annan vilar inte tillfreds i mitt huvud. Dessutom har jag depression i släkten, och säga vad man vill om vilja och beslutsamhet, men gener väger tyngre. Jag är en sådan kvinna som kommer få förlossningsdepression och vilja köra av vägen med mitt barn. Jag vet. Jag bara vet.

Ändå förundras jag av dessa förlossningsupplevelser som sprids snabbare än vinden på Internet och i otaliga bloggar. Tanken slår mig; alla andra kvinnor föder och har gjort i många år. Varför klarar inte jag det? Varför VET jag att jag inte är en av dem?
 

Vill ha - böckerJane Green - I dina kläder
Kom igen, Jane Green, den eviga chiclitförfattaren. No one does it better than her.Mari Jungstedt - Den mörka ängeln
Har man läst de andra böckerna av Mari kan man inte sluta. Beroendeframkallande böcker.Jens Lapidus - Aldrig fucka upp
Om inte för att "Snabba cash" var enastående så för att språket är spännande.

"Jag älskar att ha mens."
Bra krönika HÄR

Det här med Johnny Depp hörni...SKönt skägg? undrar Sofis mode idag. Kille nummer 1 vet jag inte vem det är, men George Clooney känner jag till, likaså Brad Pitt och Johnny Depp.

Men det är dags att ta ett allvarligt snack om Johnny Depp. Till alla hormonsprudlande tonåringar: JOHNNY DEPP ÄR FUL. Kolla ögonen. Håret. Skägget. Hakan. Glasögonen. Han är INTE snygg och har aldrig varit.

Tänder ni tjejer verkligen på piratutklädda män med skägg till knäna? Vill ni ha en sådan bredvid er i sängen?

Huh. Nej tack.

Festivaler - nej tack

Jag fattar inte det här med festival. Hur kul kan det vara? Sova i gegga och hångla i en full killes tält. Lyssna på musik om hur deprimerad världen är.

Äh, det är skönare att ligga vid poolen och grilla på en riktig altan utan smuts under fötterna.


Mitt jobb som säljareOm jag säger att jag har jobbat mycket i butiken den här veckan, ljuger jag.

Jag har nämligen jobbat stenhårt. Om ni bara visste vad jag har lyft, bytt plats, skrivit skyltar...

Resultatet? I'll give it to you. Later.

Batman - liten recensionBatman - the dark knight. Mycket bra film. Mycket bra. Jag hoppade endast till en gång, mycket bra. Två och en halv timme ren och skär underhållning. Se den.

Fantastiska rollprestationer och slående manus. En regissör värd många guldmynt. Men bättre än Nyckeln till frihet? Nej.

Har ni sett den här?!

 

Ikväll ska jag se Batman. Sett den? Säg vad ni tycker så jag hinner avboka om den suger.

Ser du skillnaden?Vem är kvinna? Vem är man?

En familj som andra

Sjuttonåriga Conrad Jarret har spenderat åtta månader på ett mentalsjukhus efter ett självmordsförsök. Nu ska han återvända hem.
Hans far och mor bor i Chicago, i en flott villa och med en stor förmögenhet som hans fars jobb som skattejurist har fått ihop. Deras hus är perfekt och hans mor är fantastiskt vacker. Under ytan är det dock inte lika vackert.
Conrad och hans bror upplevde för ett tag sedan en tragisk olycka under en segling, en olycka som tog Conrads brors liv. Conrads självmordsförsök var orsakat av överväldigande skuldkänslor.

Var det hans fel?
Skulle han ha dött istället?
Vill hans mor hellre ha hans bror i livet?

Conrads väg tillbaka är svår. Han får hjälp av en originell psykiater som puffar honom i rätt riktningar. Till slut knyts påsen samman och Conrad hittar sätt att återigen möta livets påfrestningar.En familj som andra - Judith Guest. Jag har endast läst några sidor, men eftersom boken är skriven på 80-talet är det ett annorlunda språk. Jag hittade ingen bild på boken så ni får en på filmen. Vad tror ni?


Dagens lunchtips

Okej, dagens godaste lunchtips:

1 burk Tonfisk
1/2 burk Cream cheese
1 ägg
Persilja
Citron

Blanda. Ät med skurna morötter. Mmmm!

(Jag tar inget eventuellt ansvar för olika mängd av ingredienser. Gå på känsla.)

Dagens lärdom!

Min förbannade moppe som jag har hyst en oerhört stark ilska gentemot står i garaget och skäms. Igår kväll skulle en moppeexpert titta på den, och vad tror ni om inte annat att moppesatan startar på första försöket.

Idag körde jag den i alla fall till macken för en hel service. Nu jävlar ska jag få min moppe hel och ren. Kanske kommer man till och med kunna titta på hastighetsräknaren som för tillfället står på 10 km/h oavbrutet.

Nu sitter jag i alla fall på jobbet och svettas. Det är så varmt! Men jag ska sätta mig ute om en stund i alla fall och börja läsa en ny bok. Vilken? Jag berättar senare. Men den handlar om en dysfunktionell familj.

Igår läste jag klart Steve Martins "Shopgirl".Ni ska få min ärliga åsikt om boken.

Kass.

Jag har läst Steve Martins "The pleasure of my company" på engelska och jag gillade den inte. Men Shopgirls handling var så frestande att jag inte kunde motstå.

Dagens läxa är därför: döm inte boken efter omslaget. Den må se härlig ut, men innehållet kan vara det motsatta.

Shopgirl är i alla fall mycket komplicerad och Steve saknar känsla för karaktärer och skildring av personligheter. Det hela är osammanhängande och Steves missbrukande av svåra ord är irriterande. Dessutom är slutet så kasst att jag slänger tillbaka boken i bokhyllan och ägnar inte en tanke åt boken över huvud taget, som man annars brukar göra när man läst något bra.

Vilka tider jobbar du?

Sveriges roligaste citat.

Jessica Lindgren - "Jag ska jobba 10-18 som alla andra."


Frän klänningTjusig festblåsa från Lindex.
Köpte den tyvärr inte. Nu ångrar jag mig.

Dagens boktips!Dr Philip McGraw - Relationsakuten
Pan Reprint 2003
För vem?
För dig som är analytisk och behöver hjälp med dina relationer, eller för dig som bara vill förebygga dåliga relationer.

Handling.
Relationsakuten är ingen påhittad bok, utan en faktabok full med tips om hur du kan göra dina relationer friskare och fräschare. Det handlar inte bara om din relation, utan ditt eget liv och förhållningssätt till det. Nyttigt för dig som är på fel spår och behöver komma tillbaka på banan igen.

Varför?
Ja, men det är ju en perfekt liten funderar- och hjälpbok skriven av världens klokaste man. Man behöver inte nödvändigtvis ha problem för att läsa den, det kan vara hjälpsamt ändå. Man kan få tips och idéer till framtida möten och förhållanden. Att vara beredd är ju alltid bra!
Dr Phil är en smart man och bör inte underskattas. Mycket bra bok. Mycket bra.

Jag älskar Ernst

Sitter med min middag på jobbet och läser detta.

Vem kan vilja skada Ernst? Vår älskade Ernst. Han måste vara världens gulligaste. Orden han använder för att beskriva är alltid lika fascinerande.

"Nu ska jag låta salladen ligga i skålen så det får lugna ner sig. Det blir godare då."

Klockrent. En sallad som ska lugna ner sig. Åh, Ernst. Blicken också.

Mmm. Blicken.


Att inte kunna hjälpa en kundDet sämsta med att driva en butik är att det är svårt att hålla reda på alla produkter. Min far har köpt in det mesta, vilket innebär att jag inte är så insatt i alla produkters funktioner. Självklart är jag påläst, men vissa grejer har han köpt in "på skoj" utan min vetskap. Då kan det bli pinsamt när en kund frågar om en produkt jag inte känner till. Som idag.

Jag har ingen aning om hur en grill fungerar. Min pappa har alltid grillat i vår familj. Jag vet knappt hur man gör. Därför blir det pinsamt när en kund vill ha en genomgång på Eva Solos grill. 

Speciellt när den kostar 4000 spänn.

Men men.

Brev från polisen...

Idag fick jag brev. Det var dock inget handskrivet kärleksbrev (tack gud för det), men ett frågeformulär som polisen ville att jag skulle svara på. Jag var tydligen slumpmässigt utvald. Jag älskar när det står så. Jag känner mig så speciell.

I vilket fall undrar jag om en polis har formulerat frågorna. Jag menar, svensktestet är ju så grymt svårt att man förväntar sig grammatiskt korrekt formulerade frågor. Det här var min favorit:

Instämmer du med följande påstående?
Polisen bryr sig om din ort.


Istämmer                Instämmer inte              Vet ej

Vad svarar man på det? Egentligen? Jag hoppas de bryr sig. Jag antar det. Gör ni det, poliserna? Bryr ni er om lilla Trekanten?

Jag svarade: Vet ej.


Ett utdrag ut Linda Rosings blogg

Ännu ett fantastiskt och engagerande blogginlägg från Linda Rosings blogg:


Luckan är stängd och maskinerna i fullgång.


Här väljer jag rätt program för tvätten.


Jag har barnstorlekDet här är strl 164 på Lindex barnavdelning. Men den kändes lite...barnslig.

I vilket fall, jag gör en Skugge. Idag är det riktigt trevligt i Fredrik och Filippa-land. Jag fick ledigt till halv två! Ungarna måste ha frukost, men det får vänta.

He he. Bad sister.

Moppe skänkes

Fy fan vad jag är arg.

Jag tog moppen (med full tank) för att köra i utkanterna av byn och lämna reklam. På vägen hem dör moppen.

Blopp, så tar den stopp. Går inte att kicka igång. Ringer morsan som kommer för att fylla på bensin. Men eftersom jag vet att tanken är full så hjälper det naturligtvis inte.

Istället skrattat hon och säger: "Vi ska baka scones hemma. Hejdå."

Jag fick alltså DRA hem en skittung moppe som är seg som satan. Tre jävla kilometer. Jag kom hem, sprang in i duschen och nu slänger jag i varenda dörr. Alla här hemma tittar på mig hånfullt och ler.

Fattar ni vad jobbigt det är att dra en moppe på 70 kilo i tre kilometer? I sommarvärme? När man har träningsvärk sen förra gympasset?

Fattar ni vad det tär på kropp och psyke?

Och by the way mamma, fuck scones. Jag ska ha filmjölk.

Fattar ni texten?

Jag försöker förstå den HÄR artikeln. Men jag gör det inte.

Dagens boktips!Byt liv med mig - Adele Parks
Nordstedts förlag 2006För vem?
För dig som gillar drama! Äktenskap, relationer, sex, mode och allt där mellan.

Handling.
Marthas liv vänds upp och ner när hennes man Michael plötsligt vill skiljas. Marthas syster Elize gör slut med sin sambo Greg efter ett flera år långt förhållande. Han är inte tillräckligt bra för henne.
Martha försöker desperat få tillbaka Michael som verkar strunta fullständigt i deras gemensamma barn. Elize försöker hitta en man som pensionssparar och beter sig vuxet.
Martha träffar Jack som är världens bästa älskare, som bara vill vara just älskare, inget annat. Elize träffar en bunt byrokratiska män som är alldeles för tekniska i sängen och knappast uppnår det Greg brukade göra.
Byt liv med mig är en varm roman om att hitta ett bättre liv och vägen tillbaka efter ett misslyckande.

Varför?
För att det är lagom romantiskt och engagerande. En perfekt bok en varm sommardag. Frossa i kärlek, sex och relationer. Okomplicerat språk och enkel och förutsägbar handling, men himla underhållande!

En döv kund

Jag hade precis en kund som var typ..döv. Jag tror hela samhället hörde mig när jag skulle demonstrera en produkt för någon som bara sa "VA?"

Jag: Den är gjord i mikrofiber..
Han: VA?!?!
Jag: Den ä r g j o r d i m i kr o f i b e r
Han: VA??!?!
Jag: DEN ÄR GJOORD I MIKROOOOFIBEEEEEEER.
Han: Jaha, okej.

Jävla skit

Jag är en mycket konflikträdd människa. Jag bråkar aldrig. Det är sant. Jag har alltid varit den personen som sagt förlåt, trots att jag inte gjort fel, för att undvika konflikter.
Jag kan räkna upp otaliga gånger där svikande vänner har gjort elaka, rent mobbningsliknande saker. Då har jag genast bett om ursäkt för deras elakheter. Jag gör vad som helst, bara jag slipper vara ovän med någon.

Nu har jag precis bråkat högt med min syster. Mina syskon får ta mycket skit. All aggression som jag aldrig fått ur mig går ut på dem.

Fan vad dåligt samvete jag får. Samtidigt är de så pass små att jag måste be om ursäkt för att vara en bra förebild. Men idag är det tufft. Jag har inte en enda jävla kund, för alla steker på stranden, och det är olidligt varmt i butiken. Jag vet att det inte kommer komma några kunder idag men jag kan ändå inte stänga igen butiken. Fan vad jag är på dåligt humör.

Jag har inte ens mens. Ändå är allt skit. Gah, tonårsdepression.

Drama!Byt liv med mig - Adele Parks

Herregud, dramatiken är så infinnande att jag inte kan sluta läsa. Nyskiljda Martha har skaffat en "naken vän", det vill säga knullkompis. Nu är hon kär i honom. Han är tydlig att han endast vill ha "nakna vänner". Hur ska detta sluta? Jag tror han faller för Martha ändå.

Ni hör ju själva. Drama!

Efterbliven kille på bussen

Jag bara måste delge er en väldigt rolig händelse på bussen hem från träningen (som för övrigt gick jättebra!)
En man, något efterbliven, sätter sig några säten från mig. Han upptäcker att sätet framför honom är trasigt och börjar frenetiskt försöka laga det. Jag trodde knappt jag skulle klara av att skratta tyst! Stackars lillkillen..
Herregud så han försökte pilla igen det trasiga. Hahaha!Resten av resan satt han med knäna på sätet, besviken över sitt miysslyckade försök att laga stolen. Hahah!


Natural styleJag kör natural style ikväll. Låter till och med finnarna vara med.

Här har svenskar sex

Det här är ettan på Expressens hemsida.

Ja, vad ska man säga. Det må locka kunder och läsare, men hur mycket klokare blev vi av den informationen? Herregud, nästa gång jag åker till stranden vill jag inte veta hur många som har haft sex där jag lägger min handduk.

TräningSå snart tar jag och min brunbrända kropp en buss till gymmet. Ikväll kör vi hårt. Imorgon börjar jobbet igen och då ska jag ha en grym träningsvärk!

Begging you for mercyJag har fått mycket charmiga ränder på kroppen. Huden stramar, näsan är sönderbränd, bikinin är blöt, fötterna gör ont när jag går på det heta altangolvet, jag behöver inte använda smink för jag är så jävla snygg i den här brännan.

Halleluja!

Konversation med lillasyster


Jag: Nicole, jag funderar på att klippa page till hösten. Vad tror du om det? Skulle inte det vara lite businesswoman?
Lillasyster: Usch.
Jag: Vadå usch?
Lillasyster: Vad fult.

Ett koskämt

Ur sommarkrysset:

Vad händer om en ko sväjler ett rakblad?
Mjölken skär sig.


Nej, sådär kul.


In my purple dressDen här klänningen följde med mig hem idag. Classy, men ändå luftigt och skönt på jobbet.

Stadsklädd

Nu tar jag en paus från solen och sticker in till stan.Min jättesöta Marimekkoväska följer med som en del av min stadsklädsel. En väldigt fin present från en vän.

Inifrån butikenEn bild från mitt jobb, butiken. Lite rörigt emellanåt, men det jobbar jag med dagligen. Liten yta + många saker= svårt.


Hur tycker ni att det ser ut?

När äktenskap spricker

Byt liv med mig - Adele Parks är hittills riktigt bra. Mmm, frossa i skilsmässa och olyckliga kvinnors alkoholvanor. Man känner sig så frisk då. Så hälsosam. Så hel.

En av huvudpersonerna, Martha, har som bekant blivit lämnad av sin perfekta man. De hade ett rent hus, perfekt äktenskap och perfekta ungar. En dag bara sticker han. Jag är inte lycklig längre, säger han.
Egentligen är denna man ett svin. Han har aldrig brytt sig om sina barn och hör av sig någon gång ibland för att hälsa på dem. Hur kan man göra så mot sin familj?

Okej att man skiljer sig. Det kan hända alla att äktenskapet stupar. Men att man lämnar sina barn och sin fru utan att förklara vad det är som gör en olycklig är helt fel.

Oavsett om man skiljer sig ska man ta hand om sina barn. Barnen är fokus. Har man skaffat dem får man ta ansvar för dem.


Bebisspjåk

Jag vaknade imorse med Thomas och barn i huvudet. Jag kom på en annan sak om barn som jag tycker är märklig.

Många föräldrar pjataj bebisspjåk med sina bajn. Det är löjligt. Snacka om nedvärderande för ungen. Barn är ju inte dumma i huvudet, de fattar när de blir tilltalade och med vilken ton.

Om jag får barn i mitt liv ska jag inte pjata såhäja med det bajnet. Man ska ha en varm, snäll och lugn ton och prata med barnet som man skulle prata med en bra vän.

- Sej du båten ute påj vattnet lilla bebben?
- Ser du båten där ute på vattnet sötnos?

Så ska det låta. Ett barn ska behandlas med respekt. God damnit.

Thomas har fött barn


Nu har Thomas fött en dotter

Den här uppståndelsen kring Thomas som fött en dotter, är inte den lite skruvad?
Jag vill vara openminded och förstående men samtidigt kan jag inte hjälpa det faktum att jag blir förundrad över Thomas egentliga avsikter. Jag trodde att ett könsbyte (kvinna-->man) innebar att man "uppsa" sig förmågan att föda barn. Att Thomas valt att behålla sin livmoder och hela köret tyder på att en tveksamhet fortfarande lever. En man kan inte få barn, varför vill man då byta kön om man fortfarande vill föda barn, som ju är en kvinnlig förmåga.

Hela grejen gör mig förvirrad. Antingen är man man eller kvinna. Antingen kan man föda barn eller inte. Är jag trångsynt nu?

Jag är väl glad för Thomas skull, men det är bara lustigt.

Det här är livetMed solkysst hud och ett gammalt H&M-linne som det står "I love football" på. Kasst linne förresten. Riktigt kass kvalité. Fixar en tvätt, sedan är skiten förbrukad.En väldigt osminkad och allmänt ofräsch jag. Mina fula solglasögon köpta på fyllan dessutom. På sidorna är två fula och plastiga Dior-loggor ditsatta. Så plastiga att de har smält ihop.Två omplåstrade tår på en monfri himmel. Härligt. Det är livet, mina vänner.

Två heta böckerByt liv med mig - Adele Parks ser alltså ut såhär. Omslaget är sådär kul, tycker jag, men innehållet är charmigt. Just nu vill Martie's man Micheal skiljas och Martie är förtvivlad. De har det ju så bra ihop? Hur kunde hon ha undgått hans olycklighet?

Mycket spännande. He he.

Och idag inhandlades Steve Martin's första roman Shopgirl.Där kan ni se vem Steve Martin är. Ja, det är han. Shopgirl finns också på film, läste jag precis. Den måste jag se.

Boken handlar om en uttråkad säljare i Beverly Hills. Handskarna hon säljer har ingen efterfrågan längre, och den ensamma tiden i butiken spenderar hon genom att fundera på det "riktiga livet". Den stora kärleken.
Och plötsligt, en dag, upptäcker han henne. Den skiljda, medelålders miljonären. Shopgirl är en bok som skildrar kärlekens motgångar och innebörder.

Steve Martin's andra novell, The pleasure of my company, gjorde mig besviken. Men Shopgirl verkar fan ha det där.

Vet ni vilken bok det är?

En ny bok har inhandlats. Kul va? Det här är ju faktiskt en bokblogg.

Boken är skriven av en mycket känd författare/skådespelare och handlar om komplicerad kärlek. Ringer några klockor?


Riktigt dålig dag

Kom precis hem från Kalmar marknad. Bussar utan luftkonditionering borde fucking förbjudas. Det var utan tvekan 40 grader i busshelvetet.

Bloggen har legat nere också. Riktigt dålig dag med andra ord. En äcklig kille satt bakom mig på bussen och stirrade och blinkade. Jag gick av. Pallade inte sitta där.


Gah.

Våldtäktsmän i skogen

Fan vad dåligt jag tränade igår. Lusten bara försvann. Får ta igen det i helgen, eller vad säger ni? Ska jag bege mig ut i skogen redan ikväll? Kanske blir så.
Brukar ni springa mycket? Långt, kort? Det är roligt att springa i skogen. Man får ett helt annat fokus än på löpbandet. Man är i behov av koncentration, dels för att inte snubbla över rötter, och dels för att man ska springa hela rundan. Man kan inte avbryta efter halva, när man står i skogen.

Oftast springer jag i samhället. jag är alldeles för rädd för våldtäktsmän som hänger i skogen, väntandes efter nästa offer. Det stod i tidningen om en man som blottar sig på tågstationen. Snart beger han sig ut i skogen.


Tynande muskler

Ikväll blir det gym. 20 min löpband i lutning och sedan gymträning. Behövs efter en sådan här kundfattig dag och man suttit still hela dagen. Mina muskler tynar bort.

Eva LongoriaSå fort hösten är kommer klipper jag kort. Igen. Det är fan så mycket snyggare än ett platt hår som bara hänger. Som förra gången jag var hos frisören:

Frisör: När klippte du dig senast?
Jag: Ett par månader sedan. Två, kanske.
Frisör: Okej. Ditt hår är platt.
Jag: (...) Ja? (...)
Frisör: Du måste ha det mer uppklippt. Annars blir det sådär platt.
Jag: (...) Jag vet. Det är typ därför jag kom hit idag.
Frisör: Det är verkligen platt.


Dålig försäljning

Idag finns det flera faktorer som orsakar ovanligt lite kunder i butiken.

*Soligt väder första dagen på länge. Alla åker till stranden. I alla fall inte till affären.
*Kalmar marknad. Shoppa utomhus.
*Annonsen i tidningen har ingen verkan längre. Den kom i måndags.


Jag funderar allvarligt på att stänga igen och gå hem kl 16.00 om ingen har kommit. Får man göra så? Ja, det får man.


Ingen bloggar?!Man märker att det är fint väder. Alla bilar som kör förbi har uppblåsta strandmadrasser som sticker ut ur bakluckan. Inga människor bloggar. Alla är lediga.

Jag jobbar. Snyft. Äh, nu ska jag rycka upp mig.

Mona Sahlin

Barometern idag.

"Mona Sahlin skriver på onsdagen om att ungas framtid inte ska avgöras av föräldrarnas kontakter, med rubrik "Klassklyftor tar inte sommarlov".

Nej, knappast. I Expressen kunde vi den 21 augusti för två år sedan läsa om hur Mona Sahlins egen dotter Ann-Sofie Sahlin fick praktikplats på svenska ambassaden i Washington. Ett vikariat som enligt tidningen tillsattes "informellt" sedan den som sökte hänvisat till sin mor, i samtal med personalchefen. "

Detta fiskande efter röster är inte okej i en sådan maktposition. Dubbelmoral.

Läs mer här.


Byt liv med mig

Vaknar, solsken, rummet ljust och sängen varm. Inser att det är jobbdag. Intalar mig själv "Jag gillar migg jobb, jag gillar mitt jobb". För det gör jag, men inte dagar som denna när solen skiner och poolen ropar på mig. Jag känner dragningskraft mot altanen, vill klä av mig och sola topless.

Men, nu sitter jag återigen på kontoret. Igår var det riktigt dålig försäljning (jämfört med dagen innan) så om det inte händer något idag så...

sätter jag mig på den gamla vanliga stolen och börjar läsa "Byt liv med med" av Adele Parks.


Här har jag läst många böckerDet är många som inte fattar att endast butikens kunder får använda våra få parkeringsplatser. De parkerar och går in och köper pizza, vilket både pappa och jag avskyr.
Därför brukar vi sätta små lappar på deras bilar medan de köper sin deg. "Parkering endast för butikens kunder" skriver vi på lapparna. Det är roligt.
Det är humor.På denna stol sitter jag om dagarna när kunderna är lika osynliga som min låtsaskompis. På den stolen har jag läst många böcker.Nyrakad

Som vanligt skär jag upp mina ben när jag rakar dem. Fräscht. Nedanför mina upprullade men ändå stilrena Twist and tangobyxor rinner det röd vätska i linjer på mina vader för att sedan möta golvet och göra personliga avtryck. If it's blood, it's Stephanie.

Och det är kanonfint väder. Jag sitter på ett kontor.

Nej just det, jag gillar mitt jobb.

Kluriga relationerNu har jag läst ut Hon och Han. Njaa. Njaaa. Inget vidare faktiskt. Mest ångestframkallande. Jag börjar undra, finns det lyckliga förhållanden? Är människan monogam? Är bråk ett tecken på frisk relation? För att vi bryr oss om varandra? Hur vet man att man verkligen älskar någon, mitt i alla vardagsbekymmer?

Jag vet av mina tidigare relationer att man...inte vet. Kanske har jag inte hittat rätt än, eller ja, det har jag ju inte, annars hade jag varit tillsammans med någon nu. Jag har nog aldrig upplevt en stark kärlek till någon i ett förhållande, inte så stark att jag velat vara med den personen i ur och skur. Jag är en sådan tjej som drar mig ut rätt lätt, tror hobbypsykologen inom mig. En sådan som tror att alla killar (och tjejer) har för avsikt att långsamt bryta ner mig.

Så är det inte, det har jag bevis på, men ändå är det där steget in i en relation mycket svårt att ta. Om man inte vet att det är rätt så. Hur man nu vet det. Jag antar att man känner sådant. Att man bara vet. Jag hoppas det. Jag väljer att tro det.

Utkast: Ett oskrivet ...Ett oskrivet blad - Marie Hermansson
Albert Bonniers förlag 2001För vem?

För dig som gillar genren romaner och kanske till och med tycker om sagaliknande böcker. Ett oskrivet blad är visserligen ingen saga, men har sina inslag av drömlika situationer, dels på grund av Maries vackra språk.

Handling.
Reine är en ensam och förtidspensionerad 56-åring utan större hopp på livet eller framtiden. Han är en tyst man med ett litet kontaktnät. Han går regelbundet i kyrkan. En dag upptäcker han en kvinna som har problem med att få på sig kappan. Kvinnan visar sig heta Angela och är lik Reine till sättet. Tyst och lugn.
De inleder en relation och Angela föder snart en son som har en svårbotlig sjukdom. Reine och Angela har tidigare behandlats illa av samhället och enda sättet för dem att rädda sin son är att ta till drastiska åtgärder som kan komma att förändra deras liv. Samtidigt förändras Angela och Reine börjar undra om han verkligen känner sin fru så bra som han trott.

Varför?
För att Marie Hermansson har en förmåga att skriva sensuellt, vackert men ändå verklighetsbaserat. Hon skildrar samhällets syn på de mindre accepterade, människans sätt att lösa problem, vilka vi är och hur vi har blivit dem vi är. Det är en mycket intressant och spännande bok med seriösa avsikter och oroväckande avslut. En bok av Marie Hermansson kommer garanterat leda till att du vill läsa fler.

Bellme.se

Igår handlade jag på www.bellme.se för första gången. Det var självklart spännande men samtidigt lite oroligt, (som alltid när man ska skriva kontonummer och dylikt). När jag bestämde mig för att handla med Visa hände något med sidan och en vit blank page med konstiga siffror och bokstäver dök upp. Bara några sekunder dock.

Men jag vågade inte skriva i mina personliga kontouppgifter (inte när sidan ser ut så) eftersom jag är nojig. Jag ringde istället upp företaget och bad om hjälp. Den något otrevliga telefonisten lät typ såhär:

Jag: Hej, jag heter Stephanie och jag tänkte beställa hem en produkt från er sida. Men när jag ska betala med kort så förändras sidan och ser opålitlig ut. Jag vet inte om jag vågar skriva i mitt kortnummer där.
Telefonist: Nähä. Sådana uppgifter har inte jag fått.
Jag: Okej, men det är så i alla fall. Man blir lite nojig.
Telefonist: Jaha, sådana uppgifter har inte jag hört talas om.
Jag: Okej, men sidan blir konstig.
Telefonist: Kan jag be någon ringa upp dig senare?
Jag: Ja

Det ringde aldrig någon igår. De där på Bellme.se är kanske inte så ivriga att skapa goda kundkontakter, vad vet jag.

SkräckgymIgår låg jag på gymmets relaxavdelning  och glassade. Det var visserligen skönt, om det inte vore för denna oerhört skrämmande sak som hängde i taket över mig.Det kändes som en skräckfilm.

Mitt hårKolla in mitt hår idag förresten.

Raka benen på jobbetOch jag har anlänt till jobbet. Solen steker och mina svarta Twist and Tangobyxor känns lite överambitiöst i värmen. Men, jag rullar upp dem till knäna. Nu hoppas jag på lika bra försäljning som igår.

Men först ska jag raka benen. Hur många brukar göra det på jobbet? He he.

En fasFörresten, jag hade skitkul på jobbet. Det var nog bara en fas.

Kort gympass

Hemma från ett kort gympass. 20 min löpband i uppgående och tio min gymträning. Det fick räcka idag. Motståndet var för stort.

Jag har en enorm blåsa på mitt öra. Skitäckligt. Jag tror det är piercingen som har orsakat denna...enormitet. Och jag som alltid ska pilla på allt och alla, tog sönder blåsan och nu blöder det så det rinner. Inte riktigt, men det blöder.

Blä.Barn som dricker sprit

Det var två brudar i butiken innan. Fan, vad stökiga de var. Två 10-åringar som skulle klänga på mig (jag har aldrig träffat dem innan) och fråga om jag ville bli deras bästis. När jag prackat på dem en leksak ville jag bli av med dem. De gick, men efter en kvart hörde jag steg i butiken igen. Gaaaaaaah. Jobbiga ungar.

Men roliga var de dock. Lyssna på deras samtal.

Tjej1: Vad är detta? Är det choklad? För 100 kronor?
Jag: Ja, det är spritchoklad för 39 kronor. 4 för 100.
Tjej1: (Mycket chockat ansiktsuttryck) VA? Är det sprit i? (Hon tittar skrämt på mig)
Jag: Ja, det är sprit i.
Tjej1: (viskar till tjej2) Ska vi köpa en sån?
Tjej2: (viskar tillbaka med lika chockat ansiktsuttryck) Får man det?
Jag: (Kliver in och är förståndig) Jag tror inte ni får äta det. Men era föräldrar kanske tycker om det. Ni kan köpa till dem. (Säljaren i mig kliver in. Stackars oskyldiga barn)
Tjej1: Duuuuu......
Jag: Ja?
Tjej1: Om det kommer in någon i din butik..som är typ fem år eller något, typ. Om de säger att de ska köpa sån choklad till sina föräldrar, fast ska äta det själv...
Jag: Ja?
Tjej1: Är det.......tyyyp........tillåtet?
Jag: Nej, det har jag mycket svårt att tro. Man måste nog vara lite äldre för att äta den.

Haha, smarta barn! Försöker lura till sig spritchoklad.


Nätshopping

Nu klickade jag hem min favoritparfym från www.bellme.se

Det känns bra. Riktigt bra.

Dagens boktips!Hemma hos Martina - Martina Haag
Piratförlaget 2004För vem?
För dig som älskar humor, vardagstragedi och att läsa om livet som småbarnsförälder.

Handling.
Hemma hos Martina är en bok som handlar om Martinas hektiska liv som på ytan är perfekt. Det bråkas aldrig i hennes hem, alla är snälla, hon känner sig vacker, inte alls som Rolf Lassgård i underbyxor och hon kommer visst i alla kläder trots att hon är gravid. Allt är perfekt. Verkligen.

Varför?
För att du aldrig kommer skratta så mycket åt en bok under hela ditt liv. Det är så vansinnigt roligt att magen krampar och tårarna rinner. LÄS DEN!

Tävling!

Jag tycker nog att ert deltagande i Gyllene tider-tävlingen har varit riktigt uselt. Vi gör såhär.

Per Gessle
Gyllene tider
Son of a plumber


Vad är bäst, glöm inte att motivera! Vinnaren får beskrivning av sin blogg och en länk.

Mysig natt

Grymt skön sovmorgon. Inga jobbtankar, inga måsten, inga stressfaktorer, inga störande ljud, inga varma kläder, inga högljudda familjemedlemmar, bara jag och min sömn. Mmm.

Han 22, hon 37Jag tycker läsningen av "Hon och han" går långsamt. Underhåller mig inte särskilt. Ganska tradig bok om ett komplicerat förhållande mellan en 22-åring och en 37-åring. Det ovanliga är att det är killen som är 22 år. Oftast är det ju tvärtom. Han flyttar in hos henne och hennes två barn och blir en riktig familjefar. Det kan inte vara så vanligt för en så pass ung kille.

Måttligt förtjust i denna bok. Men jag ska försöka läsa ut den idag så jag slipper den sedan, he he. Men vad ska jag läsa sedan?!

Herregud, jag är inte ledig förrän på fredag. Då måste jag läsa långsamt så jag hinner köpa en ny bok.

Den mest sålda produktenDen här produkten från Eva Solo sålde vi mest av i butiken 2007. Förutom att designen är slående så är vitlökspressen slitstark, tålig och framförallt, lätt att använda och diska.

Vakna med mig

Jo, men jag känner nog för att jobba ändå. Det ska faktiskt bli roligt.

Vakna med mig idag. Det här är världens bästa låt. Att vakna till alltså.Jag som älskar mitt jobbStiligt, klassiskt, enkelt men medvetet.

För första gången på hela sommaren känner jag inte för att jobba imorgon. Undrar lite varför. Jag som gillar mitt jobb. Jag som trivs med att vakna, dricka kaffe, duscha och cykla till jobbet. Jag som älskar mitt utmanande jobb, jag som faktiskt är en bra säljare, jag som gärna tar en snabb lunch för att få jobba mer, jag som gärna jobbar över, jag som längtar till nästa jobbtillfälle, plötsligt känner jag inte för att jobba. Vad detta beror på kan ha olika förklaringar.

* Jag är kär
* Jag är sjuk
* Här tänkte jag komma upp med ännu ett clever förslag, men jag antar att den sena kvällen börjar ta ut sin rätt. Jag undrar i alla fall vad det kan bero på.

Jag räknar med att det går över imorgon när jag anländer till jobbet och öppnar butiken.

Mattips!

Turkisk yoghurt
Jordgubbar
Blåbär
Hallon
Nötter (any kind)
Russin


Mums!

MyskvällKommer hem. Av med kläderna, på med bikini. Njuter av solen en halvtimme. Sätter igång hög musik vid poolen. På med kläderna, ut på promenad, kommer hem, av med kläderna, på med pyjamas.

Nu förtjänar jag att ta det riktigt lugnt ikväll. Ensam. Skönt.

Härliga eftermiddag

Att ta en kopp kaffe och bara sitta och njuta är dagens höjdpunkt. Jag slutar jobba om femtio minuter. Då ska jag stänga butiken, släcka ner allt ljus, stänga av datorerna, ta in trottoarprataren och låsa. Sedan ska jag cykla hem, sätta mig i solen och dricka kaffe. Igen. Och drömma lite. Dagdrömma. Eller kvällsdrömma. Vad nu skillnaden är.


Tävling

Glöm inte tävlingen! Scrolla ner och läs!


Mycket sexHon och han är påbörjad. Jag är inte direkt fängslad eller speciellt engagerad i boken, men visst, tidsfördriv och den är inte dålig. Men ganska mycket sex.

Dagens boktips!Det som tillhör mig - Anne Holt
Piratförlaget 2003För vem?
För dig som gillar moderna deckare och svårlösta mord som engagerar ditt sinne. För dig som gillar att följa kommissariens privata liv såväl som affärsmässiga.

Handling.
Nioåriga Emilie sitter inlåst i en källare någonstans i Norge. Hon blir matad regelbundet av en man hon inte känner igen. Men hon försöker bete sig vänligt mot mannen, så hon inte blir illa omtyckt och tvingas hantera konsekvenserna av det.
Den lilla pojken Kim som brukade göra henne sällskap i källaren är borta och Emilie vill inte råka illa ut som honom.
Yngvar Stubø, kriminalinspektör vid norska rikskrim försöker klura ut varför kidnapparen har valt Kim och Emilie, två oberoende barn som inte har några likheter. När femårige Kim hittas mördad ligger en kapp bredvid kroppen. "Du fick som du förtjänar."
En psykolog kopplas in för att lösa fallet. Plötsligt får Emelie sällskap av ännu ett barn i källaren.

Varför?
För att Anne Holt bemästrar deckargenren och skriver olidligt spännande och fokuserat. Du blir själv involverad och vill lösa fallet, samtidigt som du blir förfärad över det hemska brottet, men framförallt, den oväntade upplösningen...

Glöm inte att tävla

Glöm inte tävlingen. Argumentera varför Gyllene Tider är bättre än Per Gessle och Son of a plumber. Vinnaren får en beskrivning av sin blogg och hänvisning dit.

Lycka till!

Säljknep del 2

Säljknep del 2.

Att vinna förtroende hos kunden
För att kunden ska lita på mig och det jag säljer måste jag möta henne på hennes nivå och efter hennes förutsättningar. I mitt jobb som säljare måste jag tänka på vad jag säljer och hur jag ska presentera mig själv för att komma i balans. Om jag ska försöka sälja ett dyrare varumäre är det lämpligt om jag själv klär mig i dyrare kläder. Stilrent, klassiskt och sofistikerat. Det inger förtroende hos kunden. Som säljare måste du tro på de produkter du säljer.


Tävling!

Gyllene tider är vinnaren av gårdagens fråga. Det firar vi med lite musik.

Så kör vi igång en tävling. Den som kan argumentera VARFÖR Gyllene Tider är bäst av de tre nämnda alternativen får en beskrivning av sin blogg och en hänvisning till bloggen (det vill säga länk). Trevligt va? Massa unika besökare på några timmar.

Argumenten ska vara slående. Tävlingen avslutas om ett dygn, dvs klockan 10 imorgon den 22 juli.


Dagens fråga

Per Gessle
Gyllene tider
Son of a plumber

Vad är bäst?

Människohamn - John Ajvide LindqvistMänniskohamn - John Ajvide Lindqvist
Ordfront förlag 2008

Den här verkar hur spännande som helst. Man kan se en film med författaren där han berättar om handling och karaktärer. Perfekt, så slipper jag.

Kolla in HÄR och sök på Människohamn.

Män som hatar kvinnor - Stieg LarssonMän som hatar kvinnor - Stieg Larsson
Månpocket 2006För vem?

För dig som gillar spänning såväl som livsåskådning och psykologi.

Handling.
Mikael Blomkvist är framgångsrik journalist på tidningen Millenium. Efter ett täckande reportage i Millenium om finansmannen Wennerström döms han till fängelse för förtal. Han tar en paus från journalistjobbet och får ett ovanligt uppdrag av en av landets främste indutrimän, Henrik Vanger. Henrik vill veta vad som egentligen hände Harriet Vanger, en släkting till honom som försvann spårlöst för fyrtio år sedan. Till hjälp har han datahackern och den socialt slutna Lisbeth Salander, som trots sin speciella framtoning visar sig sitta inne på mer kunskap än tidigare trott.

Varför?
Män som hatar kvinnor är den lättaste boken att recensera. Det är enkelt, för Stieg Larsson är (var) landets främsta författare och karaktärskildrare. En bättre spänningsroman hittar du inte. Jag satsar hundra spänn på att du kommer vilja läsa tvåan och trean.

Shopping (no kidding!)


Inga böcker under shoppingrundan idag, men lite annat.


Busshållsplatsen


Hörde ni åskan inatt?

 

Jag läste ut Mari Jungstedts igår kväll. Det var otroligt spännande på slutet. Jag blev riktigt rädd. Sedan vaknade jag vid 4 av att någon sköt ett gevärskott några centimeter ovanför mitt huvud. Kändes det som.

Det tog ett tag innan jag insåg vad det var. Åska. Jag är vanligtvis inte rädd för åska, men om ni bara visste hur det lät. Jag trodde på allvar att någon sköt med gevär i mitt rum. Sedan gick det över i ett låååångt eko. Det lät som hundratals kulor som sprang över golvet ovanför mitt rum.

Herregud, så rädd har jag aldrig varit för åska.

Hon skulle förföra mig

Jag och Matilda röjde på stan igår. Helt alkoholbefriade. Sedan gick vi till hennes jobb och drack kaffe. Matilda tände ljus och släckte ner ljuset, jag trodde hon skulle förföra mig.


Jag älskar digKaffe.

Jag älskar dig.

Mitt eftermiddagskaffe är väldigt mycket värt. Utan det är jag inte lika produktiv som med det. Om en timme ska jag på bussen till stan för att tjejsnacka över middag med Matilda. Men först, kaffe.

Hur skulle jag veta?

Men hur fan skulle jag veta att hon hade en kund? Hon masserar bara någon gång i månaden och det är ALLTID kvällstid, aldrig tidigare än klockan sex, och ALDRIG på helgen, endast vardagar.

Hur skulle jag kunna veta?

Jag kan tänka mig...

Herregud, jag kan tänka mig vad de pratar om nu.

Kund: "Vem är det som skriker?"
Mamma: "Nej, det är bara mitt psykfall till dotter. Vi ska utreda henne för AD/HD."

Kund: "Din dotter behöver hjälp tror jag. Jag känner en som jobbar på BUP."
Mamma: "Nej, det behövs inte. Vi ska skänka bort henne till ett lettiskt barnhem på måndag."

Det absolut pinsammaste jag någonsin gjort

Jag är ett monster idag. Har ett fruktansvärt humör. Men jag höll mig lugn tidigare. Tills nu.
Jag kom hem, båda bilar på garageuppfarten, och jag VET att alla är hemma. Men dörren är låst. Så jag knackar, ringer, knackar, ringer, knackar, ringer. Ibland måste man göra det i vår familj. Anledningen är att de inte alltid förmår sig öppna TROTS att de är hemma.

Knack knack, pling, pling, pling, pling, pling. Ja, jag går loss på plingknappen och plingar intensitvt. Ingen öppnar. Jag känner hur ilskan bubblar i magen. Dessutom är min väska PROPPFULL och mina nycklar ligger längst ner, det innebär att jag måste vända upp och ner på väskhelvetet för att hitta nycklarna.

Plingar igen. Ingen öppnar.

Vänder upp och ner på väskhelvetet i alla fall och hittar till slut nycklarna. Låser upp dörren och skriker (nu är jag skitförbannad):
"Hur jävla svårt ska det vara att öppna dörren?! Är ni helt invalida här hemma eller?!"

Inget svar. Jag råkar välta väskan IGEN så att alla saker åker ut. Skriker "Satans förbannade skithelvete."

Inget svar.

Jag tänker "Hrm, är det ingen hemma?!"

Tar en titt i huset. Hittar ingen. Skäms. Ska sätta mig vid TV:n men eftersom NÅGON har öppnat altandörren så är det jättekallt i rummet. Jag vill ha en filt. Men filten som alltid ligger i soffan är borta. Det bidrar till mitt redan dåliga humör. Jag springer ner för trappan för att hämta min filt på rummet.

Kommer ner och hör prat.

Oj, oj, oj, tänker jag när jag inser vilka det är som pratar.
Min mamma är massör och hon har en kund.

Fy fan, vad pinsamt. De måste ha hört allting.

Såhär mycket ångest har jag inte haft på länge.

Flickan som inte fick finnas - Ethel G. Eriksson

Flickan som inte fick finnas
Ether G. Eriksson
Nordstedts förlag

  

Det här är en barndomsskildring av Ether G. Eriksson där hon berättar om sin uppväxt med sin psyksjuka mamma och alkoholiserade pappa. Hennes mamma börjar plötsligt ge sig på Ethel och hennes pappa förmår inte skydda henne.

Tydligen är detta en bok som framkallar tårar varannan sida. Hoppas kan man alltid.

Sluta våldta svenska språket

 
Mina nya silver skor som jag betalde endast 175 kr för.

Så står det på Linda Rosings blogg idag. Jag tycker att hennes blogg är väldigt rolig och underhållande, men jag blir bekymrad när jag läser detta. Hon betalde endast 175 kronor för ett par silver skor. Betalde.

Betalde.

Herregud, BETALDE?

Dessutom betalde hon för ett par silver skor. Silver skor.

Ett par silver skor.

Herregud, särskrivning. Jag måste blunda och ta ett djupt andetag.

Shopping

 

Jag köpte inte det här. Men det var ganska snyggt. Inte tillräckligt snyggt, dock.

En hjärtformad ask - Joe Hill


En hjärtformad ask - Joe Hill
Nordstedts


Joe Hill är son till Stephen King, så författarådra har han med största sannolikhet. Boken handlar om en gammal rocksångare, Judas Coyne, som samlar på ockulta föremål. Han erbjuds att köpa en vålnad som han inte kan motstå. Men vålnaden har planer på att avsluta Judas liv.

Enligt recensioner ska detta vara läskigt som satan. Man kan ju hoppas!


Islossning - Barbara Voors

Jag har hittat böcker som jag bara MÅSTE läsa. Vad tror ni? Är det något att ha?

Barbara Voors - Islossning
Albert Bonniers förlag


Pappa Fredrik och hans nioåriga dotter Elin går en vinterdag ut på isen. Därefter försvinner de. Omgivningen har alla olika teorier om vad som kan ha hänt på isen.

Islossning är en roman om sorg och att kunna älska igen efter en stor förlust av familjemedlemmar.

Herregud, jag börjar lipa bara jag läser innehållet. Snyft.FotomodellNu ska jag och min fotomodellkropp gå till jobbet.

Sugar rushJag tittade på Sugar rush igår innan jag somnade. Det är hur roligt som helst! Det handlar om en tjej som är smyglesbisk, och hennes kompis Sugar är hennes kärlek. Sugar är ju såklart superstraight...
Herregud, vad underhållande! Jag kanske ska bli lesbisk på heltid? Allt verkar så mycket roligare då..

Promenix

Nu tar jag en låååång promenad.


Truly madly deeply

Tro mig, kära läsare, jag lyssnar verkligen INTE på techno/trance, men den här låten av Cascada tycker jag är riktigt bra. Bör jag skämmas? Huh, jag skäms. Jag har dålig musiksmak. Men jag lovar, i vanliga fall lyssnar jag på kvalitémusik, typ Robbie Williams. Jag lovar, verkligen. Lovar.

.

En naken novellsamlingFebruari - Hans Gunnarsson
Albert Bonniers förlag 2003För vem?

Om du är en reflekterande person som gärna läser inlevelserika böcker med nya perspektiv på livet. Hans Gunnarsson skildrar komedin och tragedin i det ack så odefinierbara livet. Lyssnar du på melankolisk musik, till exempel, kan jag tänka mig att den här boken är för dig. Kolla in youtuberutan under texten så kan du lyssna på lite melankolisk musik.

Handling.
Februari är en bok som består av två längre noveller. Den första heter Skoda och skildrar relationen mellan två unga människor vars förhållande är ostadigt. Hon köper en bil, en Skoda, och den vill inte rulla över huvud taget. Vad händer då?

Nästa novell, Februari, består av många människoöden som på något sätt snuddar vid varandra.

Varför?
För att Hans Gunnarssons språk och detaljrika berättande är oslagbart och till och med vackert i sina stunder. hans sätt att se på livet som det är, de bekymmer som vi människor har och de känslor vi upplever är verklighetsbaserat och ärligt. Februari är en naken bok. Jag gillar naket. Läs den.


Shoppingpåse

Nu kom jag hem från en pytteliten shoppingrunda. This is in my bag:

Hon och han av Annika Sundbaum-Melin och Henrik Kolbjèr
Nordstedts förlag 2005

En kärlekshistoria mellan 37-åriga Anchor och 22-åriga Marre. I varannat kapitel skrivs historien från två perspektiv. Anchor har två barn från tidigare långvariga förhållanden och är trött på män och relationer. Hon letar efter korta möten. Då möter hon Marre ute på puben. Marre som nästan har gett upp sökandet efter den rätte blir upp över öronen förälskad när han träffar Anchor.

Kände att lite lätt läsning var på sin plats. Har läst ganska många svåra böcker på sista tiden, nu blir det ändring på det ett tag.Ja, vad fan, jag köpte en till svart pennkjol. Den är så skön att jag inte tänker misströsta när den är blek och gammal. Då har jag en till! He he... 


Säljknep del 1

När jag arbetar i mitt säljarjobb försöker jag följa vissa principer. Det ÄR jobbigt med butiksbiträden som säger "Vill du ha hjälp(kan jag hjälpa dig med något?" Jag försöker undvika den frågan i den mån jag kan, men det är svårt. Sanningen är faktiskt den att jag frågar det i välmening, inte säljsyfte. Ja, det är sant. Ser jag en vilsen kund som funderar i högvarv vill jag instinktivt hjälpa den personen. Det är faktiskt medmänsklighet såväl som hopp att få sälja.

Dessa fraser/frågor använder jag när jag försöker smyga mig på en kund (eller inleda en konversation kan KAN leda till köp)

Till den tillbakadragna/blyga:
-Om du undrar något eller vill ha hjälp så finns jag här. (inte för på, men fortfarande klar och tydlig)
-Vilket väder det är ute! Det är ju tråkigt/fantastiskt! (Ofta till tanter som gillar att prata väder)


-Hörde du att det regnade rekordmycket förra veckan? Det var en kvinna som kom hit och berättade hur många millimeter det hade regnat. Hon köpte en sådan här regnmätare från Eva Solo. Hon hade aldrig haft en bättre regnmätare! (Härligt smygförsök till introduktion av produkt)
Säljknep del 2 följer..


Den inre kretsen

 

Jag har bara 100 sidor kvar i "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt. Igår låg jag och läste läääänge. Kunde inte sova, så boken fick bli min räddning. När jag väl somnat vaknade jag vid halv fem och kunde inte somna om.

Men, tillbaka till ämnet, om "I denna stilla natt" av Mari som utgavs före "Den inre kretsen" var bra så är denna ännu bättre! Herregud, kan denna kvinna skriva? Ja! Hon förför mig med sina ord. Det är sant. Det är så satans bra.

Vanligtvis är inte deckare det som underhåller mig, men i "Den inre kretsen" njuter jag av varenda spetsat hästhuvud, rituellt mord och kvicka kommissarier med tungan rätt i mun. Mmmm.

Efter våldtäktenEfter våldtäkten - Alice Sebold
Egmont Richters förlag AB


Alice Sebold skriver i denna självbiografi om våldtäkten hon utsattes för under tiden hon studerade. Våldtäkten var grov och hon blev gravt misshandlad. "Efter våldtäkten" må låta intressant och spännande att läsa, men ändå är det en av de sämsta böckerna jag har läst.
Den här boken skildrar inte hennes tid efter våldtäkten, alls. Istället skriver hon om sitt tråkiga liv INNAN våldtäkten. Ibland inflikar hon med berättelser om själva våldtäkten och hur den fick henne att känna sig, men majoriteten av bokens sidor består av ren livsfakta. Urtrist, omotiverande och ointressant.

Den får sämsta betyg möjligt, 0/5.

Läs den inte.

Thomas Bodström - Rymmaren

Omslagsbild: ISBN 9789113018713, Rymmaren

Rymmaren av förre justitieminister Thomas Bodström lockar mig. Jag tror den är riktigt bra faktiskt. Tyvärr är den så pass ny att den inbundna boken är lite för dyr för min plånbok. Jag vill ju inte köpa pocket...
Men den finns väl på antikvariatet. Jo, det gör den nog.

Träningen ikväll - uppläggetByta från kjol, vit skjorta och väst till uppdragna jeans, linne och svart skjorta. Nu är det off to the gym!
Såhär ser det ut:

20 min löpband med lutning
Maskinträning (så länge jag orkar he he..)
Dusch
Springa till bussen

Lite saltvattenspray i håret och jag ska ta killarna med storm! He he..


Det här är mitt jobbJag arbetar i en inredningsbutik som jag driver tillsammans med min far. Den heter butik atmosfär och är lokaliserad i den lilla byn Trekanten, 1,5 mil väster om Kalmar. Vi har sommaröppet nu, mån-tors 11-18 och lör 10-14. Eftersom min pappa är egen företagare och driver en annan firma på dagarna så har vi endast öppet i butiken på eftermiddagar (under hösten/vintern alltså). Men nu under sommaren har jag ledigt och kan driva butiken på egen hand. Man skulle kunna kalla mig butikschef, om man ska glassa till det.
Vi säljer mycket design av hög kvalité, men eftersom butiken ligger i på landet kan vi pressa priserna. Våra produkter ligger nästintill alltid minst 30 % under rekommenderat pris.

Vi säljer design från ett urval av följande varumärken:

      Marimekko       Eva Solo

Och tro mig, det är MÅNGA fler. Men ni förstår principen, det är helt enkelt bra grejer som håller länge.

Fortsättning följer...Tanter med ont i höftenKolla in min höftkula. I can kick your ass with this. Jag kommer bli en sådan där tant som har ont i höften, tror jag. Jag känner det på mig. Jag kan till och med höra mig själv säga: "Ajaja, min höft."

Fråga till läsare

Vilken är den bästa boken ni har läst?

Jane Green - I valet och kvaletJane Green - I valet och kvalet
Månpocket 2001
För vem?
Om du har läst Bridget Jones dagbok och blev tokkär i den, är Jane Green's chicklit-böcker för dig. Här får du allt serverat på ett silverfat, kärlek, mode, storstad, sex och konflikter. Helt enkelt: en bok skriven av och för tjejer.

Handling.
27-åriga Londonbon Libby har allt; utseende, karriär och pengar. Hon är trött på singellivet och längtar efter att vakna upp bredvid en förmögen och framgångsrik man. Hon träffar finansmannen Ed, som är allt hon drömt om. Men han känns ändå helt fel. Hans outhärdliga mustasch och små hemska ovanor är något hon kan tänka sig stå ut med, han har ju faktiskt hus i centrala London, och dessutom är han galen i henne.
Men så träffar Libby skitsnygga Nick som är pank och bor i en liten etta som han aldrig förmås städa. Libby blir upp över öronen förälskad, men bestämmer sig för att Nick inte är något seriöst och definitvt inget pojkvänsmaterial. Men vad händer när Libby tvingas välja?

Varför?
Liknande underhållning en varm dag på stranden får du leta efter. Förvänta dig inget poetiskt språk eller djupa karaktärer, här får du nöja dig med ett drömlikt sätt att leva och ett charmigt men halvdåligt språk. Att följa Libby, som egentligen är den mest orealistiska kåta bruden jag någonsin läst om, är mycket roligt och trots denna ytliga bok blir jag engagerad och vill hjälpa Libby med hennes bekymmer. Och slutligen, killar kan också läsa den. Kanske finner de den till och med mer underhållande.

Dan Brown - Da vinci koden

 

Jag köpte Da Vinci koden för länge sedan. Tänkte att det var en bok som alla borde läsa eftersom, ja, alla gjorde det. Men jag har aldrig förmått mig att börja. Känner inte något sug liksom. Den bara står där i bokhyllan och ser tuff ut. Filmen var inte särskilt roande heller, så jag tror jag skiter i att läsa boken. Den lockar inte över huvud taget.

Har du läst Da vinci koden eller sett filmen? Vad tyckte du? 


Längtar till gymmet

Gah, hela dagen har bara varit skit. Får man säga så? Att dagen är skit? Ja, det tycker jag att man får. För idag har den varit det. Och nu måste jag till jobbet fast jag egentligen känner för att gräva ner mig i ett hål under sängen och ligga där tills jag ska till gymmet ikväll.

Gymmet är min hela plats på jorden. Där får jag äntligen slappna av.


Gah.

200 kalorier borta

Nu har jag bränt minst 200 kalorier på det satans löpbandet med en grym lutning. Fy fan vad jag svettades. Och nu efteråt är jag hög på endorfiner. Träning måste vara det bästa som finns!

Imorgon blir det som vanligt dagens boktips men också en liten förklaring till var jag arbetar. Finns förfrågan på det nämligen, och självklart ska jag berätta det.

Men nu måste jag sätta i mig lite energi.Trots min dusch så ser jag ut som ett Komochhjälpmig-fall. Vilken tur att jag ska sova ensam ikväll. Hehe.

Kinesbarn har känsla för kvalitéDen absolut skönaste kjolen just nu. Indiska 99 spänn. Skönast att jobba i, åka buss i, köra i, läsa i, ja kanske till och med sova i. De här kinesbarnen har verkligen en känsla för kvalité.Läsa läsa läsa Mari Jungstedt. Ikväll följer hon med till sängen.Jag lockade håret klockan sju imorse. Klockan sju! Huh. Tack gode gud för att man föddes morgonpigg.

Mesig och fånigJag ser lite fånig ut, lite halvmesig. Typ "Jag säger aldrig emot för jag är feg". Visst ser jag ut så? Måste nog tuffa till mig. Ännu mer.

Dagens boktipsLinda Skugge - Ett tal till min systers bröllopFör vem?
Om du gillar fart och hysteriska skratt är Skugges debutroman rätt för dig. Det är långt ifrån en avkopplande bok som man läser för att varva ner, nej, här är det full fläkt hela boken igenom. Det är ångestframkallande, man blir engagerad, arg, orolig, men det är förbannat roligt. Du som gillar att läsa om det tragiska Svenssonlivet med barn, villa och volvo och underhålls av familjedramatik och jobbiga barn.

Handling.
Sylvia och Karl Svensson är två småbarnsföräldrar med boende i centrala Stockholm. Han är framgångsrik skådespelare på Dramaten och reser bort till New York för att satsa på karriären och lämnar därmed Sylvia hemma med två skrikande barn. Hon är journalist och försöker förgäves få tid till att skriva. Sylvia försöker vara den bästa mamman hon kan, men bristningsgränsen är nära och boken igenom tänker och reflekterar hon över hemmafrun Sylvia Plath som till slut tog sitt liv.

Varför?
För att Ett tal till min systers bröllop är jävligt rolig. Man kan gräva ner sig i Sylvias bekymmer och inse hur förbannat bra man har det i jämförelse. Samtidigt blir jag skrämd och tänker att jag aldrig ska skaffa barn. Men Skugge har humor och det är därför man ska läsa boken. Jag skrattade högt många gånger.

Rainbow LisebergDe måste väl ändå ha haft bälten?!

Mörkrädd - Andreas Roman"Mörkrädd " skriven av Andreas Roman vill jag läsa. Den handlar om svårt mörkrädde David som försöker bota sin räsla genom att flytta från storstaden till en liten stuga ute i ingenstans. Han packar med sig det han kan tänkas behöva, och mobilen har bara täckning om han tar sig igenom ett litet skogsparti. Närmsta by ligger en mil därifrån. Nu är frågan, är han verkligen ensam?

Det här är en bok som blivit recenserad otaliga gånger och mestadels mottagit positiv kritik. Någon som läst den? Jag vill!

Kundpsykologi

Det här med psykologi är något jag ägnar mig åt när jag jobbar i butiken. Kunder kan vara oerhört intressanta. Man märker så tydligt hur rädda vissa är för möten. Det kan vara irriterande också, att man försöker inleda en konversation men inte får något tillbaka. Sedan när de går ut säger de inte hejdå. Vad är grejen med det? Om jag ropar hejdå kan väl de svara i alla fall? Om det är det enda vi ska säga till varandra kan du väl anstränga dig?


Horoskopet av Heikki VesaDen här mannen ser man ju regelbundet i både tidningen och på nätet. Jag har alltid undrat varför han öppnar armarna och ler finurligt och höger. Välkomnar han stjärnorna kanske? Är han en sådan där öppen person som "älskar" alla och förlåter alla mänskliga misstag?
Något skumt är det med honom. Titta själva. Det ser ju ut som om han går på crach, gubben. Men ändå läser vi hans påhittade horoskop och drar engagerat efter andan, för det stämmer ju så bra!
Men om ni tänker efter så passar alla horoskop in. Varför? För de har dubbla budskap. Exempel: "Du gillar att umgås i stora grupper men trivs också bra ensam." Vem passar det INTE in på?

Men ändå funderar jag över mitt eget livsöde när jag läser horoskopet för vågen, idag:

Kärlek
Din nya kärlek kan maila eller ringa dig flera gånger idag. Ni tycks planera att träffas snart igen, kanske i mitten av nästa vecka.


Då undrar jag...vem är denna nya kärlek? För de enda som ringt mig idag är Matilda och min syster. Jag fick ett veckomejl från Gucci. I mitten av nästa vecka ska jag träffa denna mystiska kärlek. Kan det vara min körskolelärare? Jag förstår inte, men går på det ändå.

Esprit bäddsetDet här bäddsetet från Esprit ÄR snyggt. Jävligt fräscht och somrigt. Juice heter det och kostar mycket i stan, lite i min butik.

Mari Jungstedts känsla

Den inre kretsen av Mari Jungstedt är jättebra. Visserligen har jag bara läst 100 sidor, men hennes berättande är magnifikt. Hon har en känsla för detaljer. En känsla för relationer. En känsla för allt.

Min körskolelärare säger så; visa att du har känslan Stephanie. Känslan.
Jag svarar: Mmmm, känslan, jag känner den, känslan.


Så nu har jag öppnat butiken, hoppas på försäljning. Igår var det så jävla dött här. Men tiden gick snabbt. Och träningen på gymmet gick smidigare än vanligt. Tar nog ett pass till ikväll.

Uttråkad eller upphetsadTänkte jag skulle publicera en bild när jag dricker mitt eftermiddagshumör. Utan koffeinkicken runt 17-snåret är jag en förlorad säljare, kvinna, vän och människa. Jag är vidrig.

Så tog jag bild nr 1. Jag tänkte "Fan vad tråkig jag ser ut. Oberörd, oengagerad." Så jag tog en till bild. Jag tänkte "Oj, vad upphetsad jag ser ut." Så nu sitter jag här och undrar vilken bild jag ska publicera. Det får helt enkelt bli båda två.

Dagens boktips!Dean Koontz - Vakande ögon
Bra böcker 2004


Vakande ögon

För vem?
Dean Koontz är mästare i genren psykologisk thriller. Hans böcker passar utmärkt till dig som vill läsa långa, spännande, invecklade och faktabaserade böcker. Du som är intresserad av psykologi, hjärnan, dess funktion, och olidlig spänning som kan orsaka eventuella sömnproblem bör läsa Vakande ögon. Du som gillar oväntade händelser och oförutsedda konflikter.

Handling.
I södra Kalifornien 1965 föds Bartholomeus Lampion till världen efter en dramatisk bilfärd till sjukhuset där hans pappa omkommer. När Bartholomeus fyller tre tvingas han operera bort sina ögon för att hans cancer inte ska spridas. Men han mister inte den totala synförmågan. Han kan se andra saker. I en annan värld.
Vid samma tidpunkt som Bartholomeus föds kommer Angel White till världen. Hon är resultatet av en grov våldtäkt och hennes 16-åriga mamma dör under förlossningen. Men Angel är inte som andra barn.
Vid dessa två förlossningar får psykopaten Junior Cane ett plötsligt infall att knuffa ner sin hustru från ett vakttorn. Hon dör omedelbart. I Junior Canes sjuka sinne är det hämndens gudinna, Bartholomeus, som måste förgöras för att han ska klara sig undan straff. Han spenderar all sin tid att hitta gudinnan.
Dessa tre öden flätas ihop och konflikten är oundviklig.

Varför?
Dean Koontz förmåga att berätta trollbinder varenda läsare. Han trycker på exakt rätt knappar för att pulsen ska öka och adrenalinet ska pumpa. Det är precis lika omöjligt att lägga ifrån sig boken som det är att inte göra det. Spänningen är så omfattande att jag måste göra något annat ibland. Det var fyra år sedan jag läste den, men än idag och många böcker efter, är det fortfarande en av mina favoriter och jag kan varmt rekommendera den.

Jag är FÖR snygg!Titta, jag hatar inte alls rea, den här är från Kappahls rea. Den är lite för stor, jätteskön och lagom snygg. Man behöver liksom inte oroa sig för att vara FÖR snygg.

För den problemet har jag ofta.

Att döpa sitt barn till Luleå

Läste det HÄR

Vilken himla tur att Länsrätten lät ungen heta Luleå. Jag menar, Luleå är harmlöst. Faktiskt vackert. Det är en sak om de begränsar namnval för föräldrar som vill döpa sina ungar till Jesus, det är verkligen sinnessjukt, men Luleå väcker inga känslor hos någon. Det är helt oskyldigt, och som sagt, ganska fint.

Mari Jungstedt - Den inre kretsen

Jag började alltså läsa Mari Jungesteds deckare "Den inre kretsen" igår. Det är tredje boken i hennes trilogi. Innan läste jag "I denna stilla natt" som var en mycket bra bok. Mari kan skriva, inga tvivel, men ibland upplevde jag att spänningen inte räckte till för att beröra mig. Men jag lovar, slutet på hennes bok var så jävla oväntat att jag ändrade min åsikt.

I vilket fall. Den inre kretsen handlar om en grupp arkeologistuderande från hela världen som hittar en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. (Maris böcker utspelas typ alltid på Gotland och i Stockholm). En av dessa arkeologistuderande försvinner och påträffas mördad i närheten av deras fynd. Mordet har rituella inslag.
Ungefär samtidigt hittar två småflickor en häst utan huvud i en hage. Hästhuvudet hittas senare spetsat hos en politiker.Anders Knutas som följer med i alla tre böcker är med även här, och får hjälp av journalisten Johan Berg som arbetar på Sveriges television. Han försöker samtidigt få sitt förhållande till gifta Emma Winarve att funka.


Jag har höga förväntningar på den här boken faktiskt. Någon som läst den? Jag gillar Johan Berg faktiskt. Det är mycket underhållande att läsa hans relation till Emma, som ju faktiskt är gift och har barn.


Var vill du resa?

Fan vad sugen jag blev på att resa. Jag tänkte ta resan i vinter men hittar man en billig i sommar så kan man glassa två gånger. Något reseförslag? Jag är sugen på Turkiet och Jamaica. Nej förresten, jag är sugen på allt.


Mitt lockiga hårSåhär blev resultatet. Jag ser ut som en ny människa.

Nu ska jag bli fin i håret

Då är det off to work som gäller. Jag hade riktigt mysigt i sängen igår kväll med Mari Jungstedt. Jag gillar henne. Ni har säkert sett henne på TV, hon var (är?) ju nyhetsankare.

 
Mari Jungstedt

Nu ska jag bli fin i håret.


Att drömma sig bort i en bok

Att lägga sig i dyra Marimekkolakan på kvällen och ta fram en bok som luktar antikvariatets bokhyllor är himla mysigt. Lukten är möjligen något unken, men det är charmigt.

Vet ni att man kan drömma sig bort i en bok? Bli förlorad i historien. Bli ett med historien. Jag är en del av boken, och min koncentration är så hög att jag stänger ute alla eventuella tankar på annat. Det är kanonbra avslappning.

Missade ni Dagens Boktips idag? Det kan ni se HÄR.


Ernst måste ha något problem
Ursäkta för den mycket dåliga bildkvalitén. Jag råkade trycka på något i kameran. I vilket fall tog jag en promenad på 40 minuter nu, satte upp håret och placerade solglasögonen på huvudet. Sedan var det off to go.

Ernst är på TV nu. Jag gillar Ernst. Jag tycker han är attraktiv. Snygg. Sexig helt enkelt. Det är något med hans sätt, hans finurlighet. I like it. Han verkar vara genomsnäll också.
Men det var som morsan sa, han verkar vara den perfekta mannen på ytan så någon defekt måste han ha. Vad kan det vara? Potensproblem? Hustrumisshandel?

Ikväll ska jag krypa ner med min goda vän Mari Jungstedt. Mer om henne senare.

Förresten, gillade ni Dagens Boktips idag? Det blir ett till imorgon. Kontinuerligt dagligen. Säg till om det är någon speciell genre ni gillar. Kanske har ni tips själva? Kom med tips och en liten text så får ni en länk till er blogg.

Ett utdrag ur min bok

Jag skriver ju en bok. Den handlar om en elev och en lärare som har en affär. Här får ni ett utdrag av det jag har skrivit idag. Lämna en kommentar vetja.

"Det syns att du springer", sa Greg och avbröt därmed tystnaden.

"Jaså?"

"Ja, du är svarvad."

"Svarvad?"

"Ja, du har fina former. Proportionerlig."

Det kommer från världens läckraste man, tänkte Josephine men sa det inte högt. Hon log med ena mungipan.

"Du är mycket mognare än dina klasskamrater." sa han.

"Jaså?"

"Mm." Han log tillbaka.


Hur hade du reagerat om din lärare sa så till dig?


Antikvariat i Kalmar

Det finns ett antikvariat här i Kalmar. Det är mysigt där.
Det är inte som när man går in på Akademibokhandel eller Dillbergs. Visserligen är böckerna begagnade (oftast) men å andra sidan har det sin charm. Dessutom har antikvariat bredare utbud än bokhandeln, tycker jag. Jag vet inte hur många gånger jag har frågat på Dillbergs och Ahandeln efter böcker som de aldrig hört talas om. Var hittar jag de sen? På antikvariatet såklart.

I love antikvariat.  Jag har entreprenörgener så jag öppnar nog ett eget när jag blir äldre. Jag ska driva ett antikvariat, en inredningsbutik och frilansa som journalist tänkte jag. Och, just det, en psykologutbildning vill jag skaffa mig.

Snabba cash - Jens Lapidus
Snabba cash - Jens Lapidus
Wahlström och Widstrand 2007För vem?
Om du är intresserad av att veta mer om juridik, brottslighet, knarkhandel och vill ha ett rättvist perspektiv på Sveriges undre värld är Snabba Cash boken för dig. Ett snabbt språkligt tempo med annorlunda meningsbyggnader och tuffare språk, som av Hasse Aro definieras som hårdkokt. Om du vill bli rikare på kunskap om Stockholms undre värld, kokainhandeln och det ytliga livet kan Jens Lapidus, som arbetar som jurist, ge dig precis det du vill ha.

Handling.

Vi får följa Stockholms hemliga narkotikahandel och tre olika karaktärer, män som på något vis är inblandade i kokainförsäljning. JW är bokens svar på Stureplanskillen som vet hur han ska spela sina kort för att passa in och regera över Stockholm. Han arbetar hårt för att bli accepterad och kör svarttaxi under nätterna för att ha råd med champagne, Guccikläder och kokain. Men snart inser han att hans på ytan vattentäta plan inte är lika bergsäker som han trott.

Mrado är en mycket fruktad och våldsam man som tvättar pengar åt Stockholms värsta kokainkung Radovan. Men han börjar inse nackdelarna med det liv han lever och försöker desperat hitta en utväg så att han och hans dotter kan leva ett riskfritt liv.

Jorge sitter inne på Österåker men lyckas med en fruktansvärt detaljrik och genomtänkt plan rymma. Han är känd för att vara mycket insatt i kokainhandeln. Men han vill inte sälja längre.


Varför?
Jens Lapidus debutroman är skriven med stort engagemang och kunskap. Med Lapidus mycket insatta roll i denna värld blir historien trovärdig och olidligt spännande. Språket ger boken en helt ny dimension och ingen kan lämnas oberörd av denna berättelse.

Jag fick ingenting

Nu läste jag ut Karin Fossums- Natten till den fjärde november. Aldrig har jag varit så likgiltig inför ett slut. Så oerhört fantasilöst och tråkigt. Jag väntade mig något helt annat, något som faktiskt lämnar mig berörd, men vad fick jag? Pfhm. Ingenting.

Natten till den fjärde november är vad man skulle kunna kalla ett dåligt ligg.

Färsäljning på jobbet

Då sitter man på jobbet igen. En interiörbutik för de som vill veta. Jag har inte öppnat officiellt, men har redan sålt för 100 kronor. En tant stod och slet i dörren när jag kom cyklandes.
- Jag ska öppna alldeles strax! Ge mig två min.
Jag sprang in, låste upp och hjälpte henne hitta lite presenter.

Alltid trevligt med oväntad försäljning. Vad ska vi hoppas på idag? Några tusen? Kan vi skrapa ihop det tror ni?

Första dagens boktips närmar sig. Premiär idag.

Karin Fossum - Natten till den fjärde november

Karin Fossum
Natten till den fjärde november
Forum 2004Jag är i slutskedet av denna ganska korta bok, drygt 170 sidor. Karin Fossum har bara blivit talad om i goda meningar, speciellt för hennes storsäljare "De galnas hus", men i ärlighetens namn så är jag besviken på "Natten till den fjärde november". Karin Fossum kan skriva, inga tvivel, faktum är att hon till och med skriver avskalat, naket, ärligt, under ytan. Hon skildrar en människas sorg mycket djupt. Men det är långdraget, som fan.

Boken handlar om en mamma och en pappa vars 17-åriga dotter försvinner natten till den fjärde november. Vi får följa föräldrarnas sorgarbete och genomlidelse under många  månader. Ovissheten om vad som hände deras dotter gör det omöjligt att gå vidare, och de tittar tillbaka i det förflutna för att hitta något som kunde ha orsakat deras dotters försvinnande.
 
Det är vackert, sorgligt och rörande. Karin Fossum går in på djupet av föräldrarnas mest förbjudna tankar och känslor, men efter 100 sidor av endast beskrivande sorg blir jag jävligt trött. Jag tappar lusten att läsa vidare, och hade det inte varit för att något väldigt oväntat händer i slutet så hade jag givit denna bok 2/5. Nu får den en 3:a.

Tycker ni om att gräva ner er i andras elände är det här boken för er.

Dagens youtube

Jag vill avrunda kvällen med en fin kille som jag har hittat på Internet. När jag är lite ledsen tittar jag in på hans sida och lyssnar på hans vackra röst och gitarrspelande. Han är så begåvad, tycker jag. Jag vill därför att ni ska få höra några minuter av hans begåvning.

Och imorgon släpps Dagens Boktips - ett hett tips dessutom. Titta in!


Dagens boktips

Gillar du hårdkokt, spännande och intensivt språk när du läser?
Vill du ha en så nära verklighetsbaserad berättelse som möjligt?
Vill du läsa en bok skriven av en mycket kunskapsrik och insatt författare?Håll ut, boken och författaren blir imorgon bloggens första Dagens Boktips. Det här är en bok ingen bokslukare FÅR missa!

Vill du få dina texter publicerade?

Peffling är en bokblogg som vänder sig till dig som tycker om att läsa. Här kan du få boktips och senaste nytt inom bokvärlden. Om du själv vill berätta något om en bok som du har läst, får du gärna mejla Pefflings utgivare Stephanie på steffi_swen@hotmail.com.
Din text kan bli publicerad på bloggen. Det kan vara en nyhet, en recension eller kanske en liten egenskriven novell. Det är upp till dig. Din text kan bli läst av mängder av människor!

Bloggen förändringar

Ojojoj, titta vad som pågår här i bloggen. Det ryktas om att sidan ser lite lustig ut, det kan dels bero på om man använder Firefox. Men sidan är inte klar på långa vägar, så håll ut.

Det börjar arta sig med innehåll. Bloggen kommer nischas och fokusera mycket på text, med det menar jag böcker och skrifter. Kul va? Om ni gillar att läsa har ni hamnat helt rätt.

Det kommer bland annat att koras ett dagens boktips varje dag, som ni kommer kunna se i vänsterspalten. Jag tänker också skriva lite mer om dagens boktips i ett blogginlägg.

Boktipsen kommer vara varierade för att de ska passa en bred målgrupp. Ni får gärna komma med kommentarer och önskemål. Är det så att ni vill berätta något om en bok som ni har läst, så är ni välkomna att skicka det till mig. Därefter kan ni få er text publicerad på bloggen, så att bokälskare kan få tips.

Ni kan skriva ett meddelande i kommentarsfältet eller mejla mig på steffi_swen@hotmail.com.

Vi hörs!

Förändring på gång

Så ursäkta om sidan är jävligt rörig ett tag. Förvandlingen är på väg!

Förändringar på gång

Ni ser ju säkert att det händer grejer här. Anledning till detta är att både innehåll och utseende ska nischas. More coming up.

Förändringar på gång

Det kommer ske förändringar här i bloggen framöver. Big time.


Dagen i bilderVar SÅ nära att köpa dessa. Men, stuprör smickar ingens figur. Så är det. Stuprör är fult. Passar möjligtvis pojkraka kroppar.Min vän Matilda. Hon provade kläder, jag satt i ett hörn och agerade klädhängare. Ganska mysigt det också. Titta vilka fina byxor hon köpte. Här snackar vi great body.Visst är hon snygg? Lika snygg som smart. Vi har roligt tillsammans. Great minds think alike.
Dagens pinsamhet

Jag är mästare på att göra pinsamma saker. Här är dagens pinsamhet.

Jag står i omklädningsrummet på gymmet och ska precis gå ut till träningslokalerna när jag hör en röst.
- Hallå!
Jag vänder mig förvånat om. En kvinna i sina femtio tittar på mig.
- Du, ursäkta att jag frågar det här, men var ligger solariet?
Jag vet att solariet ligger bakom henne, rakt fram och till höger. Jag har bråttom till träningslokalerna så jag kortfattar vägen, kanske lite för kort.
- Du går in genom dörren bakom dig och sedan till höger.
Jag strök alltså delen med att först gå rakt fram. Det var när jag lämnat omklädningsrummet som jag inser vad vägen direkt till höger leder. Killarnas omklädningsrum.

Snälla tanten, förlåt mig om du råkade gå in där, det var inte meningen!

Playahead har mejlat


Jag är så skör, så bräcklig.
Man skulle kunna säga att jag lever på bristningsgränsen. Varje gnutta hopp som passerar min väg stoppar jag ner i min handväska. Jag fick bevis på detta när jag kollade min mejl imorse. Playahead hade mejlat mig. Jag minns inte när jag var inloggad där sist, eftersom det var på grund av en snygg Uppsalakille som jag skaffade den, men i vilket fall så skrev Playahead i mejlet:
"Vi saknar dig. Det här är ditt användarnamn StephanieJ. Har du glömt ditt lösenord, klicka här. PS, du är söt idag. Playahead."
Jag blev så rörd! Jag känner mig så ful idag och Playahead tyckte att jag var söt, så jag loggade genast in med mitt användarnamn. De vet precis vilka knappar de ska trycka på, om man säger så.

Herregud, jag är hopplös.

Dålig kläddagMen nu bytte jag kläder, igen. Känner mig ful i precis allting. Gah. Nu måste till jobbet snabbt som fan.

Vad har du på dig?

Hatar inte ni också sådana här dagar när man inte vet hur man ska klä sig? Det ska bli uppehåll och halvklart väder. Jaha, innebär det kjol, jeans eller klänning? Jag valde i alla fall klänning.

Vad väljer ni?


Oskrivna regler i våra relationerJag lyssnar på den här låten och funderar över oskrivna regler. Det är något magiskt med oskrivna regler, såväl som normer. Ungefär samma innebörd.
Jag tänker i skrivande stund främst på relationer, något som vi alla kommer i kontakt med varje dag. Det påverkar oss mer än vi tror och de oskrivna regler som styr våra värderingar och vårt beteende blir också det som styr hur våra relationer utvecklas.

Några av de oskrivna regler vi har är det här med telefonsamtal, och på senare tid sms och mejl. Ingen vill direkt erkänna det, men telefonsamtal från den vi nyss mött har större betydelse än vi tror. Den oskrivna regeln är antal telefonsamtal. Det här med att man ska ringa tre dagar efter första dejten till exempel. Det är löjligt. Och sedan får man inte pratas vid tills man planerat nästa dejt. Och om killen/tjejen inte ringer den magiska tredje dagen, då antar vi att den här personen inte är intresserad, på samma sätt som vi antar att personen är FÖR intresserad om de ringer redan andra dagen. Det hela är mycket komplicerat som ni hör. Jag tycker att det är jobbigt.

Jag skulle vilja släppa allt som har med dessa löjliga regler att göra. Två individer möts, de påbörjar en relation, de är fortfarande två individer och ett telefonsamtal betyder inte mer än själva telefonsamtalet. Vad som sägs. Man ska väl inte behöva planera sitt egna liv efter någon annans.

Uppenbarande mystik

"Victoria's secret
Their stuff's real nice
But I can buy the same damn thing on a Walmart shelf half-price
And still look sexy
Just as sexy as those models on TV
No I don't need no designertag to make my man want me"


Ojojoj, stora ord va? Belåten kan jag nog påstå att jag menar varenda ord.

Idag har jag inte skrivit i min bok. Imorgon får det bli. Då ska ni få ett utdrag. Spännande va? Ni vet ju fortfarande inte vad den handlar om. Kanske någon enstaka, och det senaste utdraget var ju inte så mycket att bli upphetsad över. Trodde jag i alla fall, många verkade väldigt hänförda av den uppenbarliga mystiken (som jag inte uppfattade alls).

Men det är ju kul att ni gillar det.


TröstshoppingAlltså, vad är det här? På väg till busshållsplatsen tittar jag runt omkring mig och inser att det är den 11 juli och det ser ut som november. Vad fan är det här för sommar?Jag hade tjock klänning, jacka från Sisters och halsduk. Det var kallt ute. Jag överdriver inte. Skitsommar.Jag tröstshoppade en söt tröja. Den var svart. Herregud, allt jag ser är mörker, kanske är det därför jag bara klär mig svart nu för tiden.

Dagens citat

"Being crazy keeps me from going insane"


Min systers stöd

Hemkommen från en körlektion. Som vanligt gjorde jag bort mig tusen gånger, men va fan, jag krockade ju inte i alla fall.

Lillasyster: Hur gick det på körlektionen?
Jag: Jo, jag gjorde bort mig lite men annars gick det bra.
Lillasyster: Jaha, vad gjorde du då? Tryckte sådär hårt på bromsen?
Jag: Nja, kanske lite.
Lillasyster: Stannade sådär snabbt med bilen?
Jag: Nää
Lillasyster: Skrev ahhhh hjälp?
Jag: Nej inte det heller
Lillasyster: Nehe vad gjorde du då?
Jag: Men lite olika saker.
Lillasyster: Hahahaha, skrattade han åt dig då?

Känner ni vilket stöd jag får?

Min nya klänning


En riktigt dålig kväll

Jag borde äta, men jag gör det inte. Struntade i det igår också. Åh.

Äsch, nu måste jag. Jag borde sova eftersom jag ska upp tidigt men jag gör det inte. Är inte trött. Har haft ont i magen hela dagen men det blir värre när jag äter. Sedan har jag jävligt ont i axeln. Ännu en anledning att gå ifrån datorn. Det kryper under skinnet, en tjock knut sitter där. Det går aldrig över, har det alltid. Det är skit. Det mesta är skit ikväll faktiskt. Men sådana kvällar har väl alla. Imorgon är det nog bra igen.

Men nu måste jag ta tag i ätandet så jag inte tynar bort.


MarimekkoväskanMin dyra Marimekkoväska.

Missy Higgins "Where I stood"Missy Higgins, visst är hon snygg?
Sitter här och lyssnar på hennes "Where I stood". Blir till och med sentimental, hänförd av hennes ljuvliga stämma. Men det är sorgligt."See I thought love was black and white
That it was wrong or it was right
But you ain't leaving without a fight
And I think I am just as torn inside"

Snyft, hon sjunger om mig ju.

Ett utdrag ur min bok

Greg bröt tystnaden.

"Gjorde jag dig illa?"

Hon fick panik över vad hon skulle svara. All salivproduktion verkade upphöra.

"Åh nej, snarare tvärtom", svarade hon och hon överraskade sig själv med att svara så förföriskt och snabbtänkt.

Ett utdrag ut min bok. Den går riktigt bra. Jag är bara så rädd för hur den kommer bli när jag är klar. Tänk om den är skitdålig.

Ett roligt skämt

Okej, ni kan sluta bomba mig på msn. Jag skojade lite.

Chocken är total

Shit...jag har precis fått värsta chocken. Det kan inte va sant. Vad fan ska jag göra....?

Jag är gravid. Det kan inte stämma.


Bra försäljning

YES! Jävlar vilken bra säljare jag är!

Februari - Hans Gunnarsson

OCH, jag glömde säga att Februari av Hans Gunnarsson, den är grym! Det är två längre noveller, jag läste ut den första idag. Fan vad bra. Man är så van vid att alla böcker slutar lyckligt, och när den inte gör det blir man chockad. Men läs den kära läsare! Läs den!


Backning och start

Gissa vem som har övat backning och start i backe? Jajamen, jag!

Det gick riktigt bra. Kanske inte start i backe, men det var så stor skillnad på körskolans saab och vår volvo. Det gick inte att släppa kopplingen till dragläget med fotbromsen i, utan att gasa, som man kunde på körskolan. Så det kunde jag inte öva på. Men backningen, jävlar vad jag backade. Alla möjliga hörn backade jag runt. Jag backade som bara den! Och jag mötte flera bilar, varav en gubbe gjorde tummen upp! Han tyckte att jag backade bra! Imorgon ska jag briljera på körskolan (och inte köra in i busken, var kom den ifrån egentligen?)


Och för övrigt så går min bok riktigt bra. Igår satt jag och skrev och blev hänförd av den olidliga spänningen. Det var så spännande att jag började tänka "åh herregud, vad ska hända nu? Jag måste skriva vidare för att få veta!"


Den utlästa bokenHär är den utlästa boken. Tjock som fan. Läste ut den på jobbet.

Och Daniel, jag menade inget illa. You know that.

Dean Koontz

Jag har läst ut Dean Koontz - Falskt minne. Åh, mycket ruskig bok. Ingenting man läser innan man ska sova själv i huset. Men himla bra bok. Språket brister ibland, men det är ju översättaren som klantat sig. Läs den vetja! 650 sidor ren psykologisk skräck.Nu ska jag snart börja med Hans Gunnarssons Februari. Det känns som att den både kan förgöra och förföra. Vi får väl se. Läst den, någon?
Det är tydligen Hans som har skrivit manus till Arn Tempelriddaren och Ondskan. Så himla dålig kan han altlså inte vara.Hans, eller Hasse, Gunnarsson.Stärkande kaffe

Nu har jag skrivit ett långt kapitel i boken. Det här är spännande ju. Tänk sedan när jag har den i mina händer. Boken alltså.

Om det nu blir verklighet. Man kan ju hoppas. Nu ska jag dricka en stärkande kopp kaffe och stänga igen butiken om en timme.

Räddat???dokument???

Fan helvetes jävla skit. Hade precis skrivit ett jättebra kapitel i min bok, och när jag ska spara så kraschar hela word. Det stod att programmet hade räddats, men i de återstående filerna ser det ut såhär:

Räddat dokument????????????????räddatdokument????????????????????????????min bok??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Tack Word för att du räddade mitt dokument. Jag har verkligen nytta av en jävla massa frågetecken. Herregud, kära bloggläsare, hur ska jag hinna skriva min bok, jobba med företaget, jobba som journalist OCH gå i skolan?

Åh, det här var det sista jag behövde.

Till älskade Daniel

Denna kommentar fick jag av Daniel:

daniel om Körlektion nr 1: går du på anders trafikskola?

Daniel har ingen egen blogg och ingen hotmail så jag vet inte hur han vill att jag ska svara honom. Kanske tror han att ett bud ska knacka på dörren och säga "Stephanie går inte på Anders trafikskola."
Men idag är jag snäll.
Nej Daniel. jag går på Gustafssons trafikskola. Vilken går du på?
Nu förväntar jag mig att det knackar på dörren snart.

Feministtant

Mötte en trevlig tant vid busstationen 07.20 imorse.

Tant:  Ja, jag sa det till busschauffören för ett tag sedan att varför kan de inte sätta upp busstidtabeller på vår busshållsplats? 
Jag:  Okej
Tant: Men då fick jag till svar att de inte har råd att sätta upp för pappret kostar. Men de har råd att byta ut bustidtabellerna hela tiden! Då får de ju göra ny tabeller.
Jag: Ja det är dumt.
Tant: Ja, men så är det. Det sitter väl en hög gubbar där uppe som bestämmer. Då blir det så.
Ja: Ja så är det alldeles säkert!

Äntligen en tant med lite krut. Det gillar jag.

Körlektionen

Åh vad roligt det var att köra! Mycket trevlig lärare.
Detta var jag inte bra på och skulle öva på till fredag:

* Kolla i speglarna (haha, hur kan man missa det liksom?)
* Backning (jag råkade köra in i en buske)
* Start i backe (men det var jag ganska bra på om jag får säga det själv)


Vad säger ni om det? Inte så farligt, eller hur? Start i backe kan jag lära mig, det är väl mer backningen som är det största hindret.

Vilka saker fick ni öva på när ni tog körkort?

Körlektion nr 1

Imorgon har jag körlektion. Min körlärare heter Linus, som min lillebror. Jag kan inte hjälpa det, men när man hör att ens körlärare heter Linus tänker jag "Va? Ska någon liten 18-årig skit sitta och instruera mig?"

Förhoppningsvis blir det bra. Jag berättade just för min lillasyster Nicole att jag ska köra imorgon.

Jag: Imorgon ska jag köra. Jag är så nervös! Men det ska nog gå bra.
Nicole: Haha, han kommer sitta och dra massa skämt så du kör ner i diket.
Jag: Nej, det tror jag inte.
Nicole: Jo. Men du får lova en sak.
Jag: Vadå?
Nicole: Sitt inte och skrik "Åh nej åh nej åh nej" som du gör när du kör med mamma.
Jag: Haha, det gör jag väl inte?
Nicole: Jo, det gör du. Sedan skriker du "åh mina ben, de skakar, titta de skakar, mina ben skakar." Lova att inte göra så.
Jag: Jag lovar.

Min söta lillasyster.

Porrig bok

Nu är några kapitel klara i boken. Jag avslöjade precis för en trogen bloggläsare och vän att det är porrigt. Ojojo, tänker ni då.

Och det gör ni med rätta.

Min bok

Har börjat med min bok. Tycker ni är ganska kassa på att peppa faktiskt. Ni har inte ens frågat vad den ska handla om.
inte för att jag skulle berätta det, men ändå.

Sedan är jag lite arg på att mina blogginlägg inte syns på bloggen. Skitsida.


In bedHar nästan läst ut Dean Koontz - Falskt minne. Har varit så upptagen med skrivandet av min egen bok att jag inte hunnit läsa idag. Ikväll ska läsas, dock.

Igår lästes det också. Då såg jag helt störd ut. Kände att jag ville dela med mig av denna sjuka bild till er.

Rockin perfect

Rockin perfect, I deserve it
Your american express

Japp, så är det.

Marimekko

Snygg väska va? Jag har en sådan i beige.
Marimekko. Jag vill ha en röd också.

Vem vill handla av mig?Kör lockigt idag (och rak lugg). Har en känsla av att det lockar kunder. Och ett silverhalsband med en sommarblomma. Sött och oskyligt. Vem vill inte handla av en söt och oskyldig tjej?

Jag tänker aldrig skaffa barn


Jag är världens sämsta syster. Jag ska aldrig ha barn, för jag skulle bli världens sämsta morsa. Jag skriver inte detta för den patetiska självömkans skull, jag skriver det för att det är sant.
Jag vet precis hur en bra mamma ska vara, och hur mycket jag än analyserar andra morsor och vet vad de hade kunnat göra bättre, så kan jag själv inte vara idealet.

Jag vet inte varför, men bara tanken på att uppfostra ett barn skrämmer skiten ur mig. Jag vet hur jag hade velat uppfostra ett barn, till självständighet, självkänsla och självrespekt, men jag vet också att jag endast hade skapat ett tjurigt och elakt barn utan självförtroende och respekt. För jag har inte lärt mig hantera alla mina känslor. De som gör livet jobbigt för mig. Jag är inte redo att hantera de känslorna än heller, och jag hoppas innerligt att jag gör det när jag är redo. Att jag inte bara låter det fortsätta och utvecklas till värre saker. I detta blogginlägg ska jag försöka lova mig själv att aldrig bli gravid tills den dagen jag vet att jag har tålamod, pedagogik och känsla för hur ett barn ska uppleva sin barndom. Aldrig att jag tänker klämma ut en unge innan jag vet att han eller hon kommer kliva ut i världen med tron på sig själv och på sina medmänniskor.

Aldrig.

Min bok

Nu har jag skrivit en epilog till min bok. Om det nu blir en bok av skiten. Det får vi väl se.
Kom igen då, peppa mig.

Mitt sätt att överlevaSåhär enkel var jag på jobbet idag. Jag har alltid gillat mina kindben. Resten, nja. Men kindbenen - yes!Bild från i lördags. Vad jag håller på med vet jag inte. Men uppklädd var jag dock.Bild från i söndags hos mormor. Det är alltid så gott att dricka kaffe hos henne. Varför är det så? Att mat och dryck smakar bättre när någon annan än man själv har tillagat det? Konstigt.

Personligen är jag urusel på matlagning. Det finns vissa rätter jag kan göra, resten är jag kass på. Jag kan följa recept, planera och använda bra råvaror men smaken får jag fan aldrig till. Smakar skit hur jag än gör.

Därav mitt framtida giftermål med en framgångsrik kock. Det är enda sättet för mig att överleva utan att svälta till döds.

Jag skriver en bok

Jag har börjat skriva en bok. Det finns bara en enda anledning till varför jag skriver det i bloggen. Det är att den aldrig kommer bli klar om jag inte pressar mig själv. Om inte ni pressar mig. Pressa mig.

Wet and wildHörni, jag har ångrat mig angående wet and wilds foundation. Den är riktigt bra faktiskt. Täcker utan att tynga ner. Kladdar inte.

Hur kan de ha så fel?

Slår på Tv:n, lyssnar på väderprognosen, läser den i tidningen, det har varit fastslaget i flera dagar; idag ska det regna och åska. Lite besviken men med en acceptans kände jag mig likgiltig inför denna dag och regnet som förväntades komma. I förberedelse klädde jag mig i kjol men med svarta leggins för att behålla värmen, tog en långärmad tröja och svart väst över. Rustad för kvav regnluft och eventuellt svala vindar.

Men nu sitter jag här på jobbet och svettas. Solen skiner, getingarna flyger över färgsprakande blomrabatter, värmen är svettande påtaglig och mina alldeles för varma kläder är förgäves.
Hur kan en hel bunt meterologer ha så fel?

Såvida det inte blir regn i eftermiddag tänker jag aldrig mer lita på en väderprognos. Never ever.

Min favorit

Världens bästa blogg HÄR


Jävla huvudvärk

Finns det något bättre än att vakna med sprängande huvudvärk? Nej, det är så underbart. Ligga i sängen och långsamt vakna till liv för att höra ett "dunkdunkdunk" i huvudet. Mm, man njuter. Man ligger kvar ett tag, lyssnar på dunkadunkaljudet och tvingar sig sedan upp, huvudet snurrar och det svartnar framför ögonen. Man tänker: åh, vilken härlig dag jag har framför mig. Jag känner mig verkligen pigg.
Tar en Ibumetin och dricker vatten.

Åh, jag älskar huvudvärk.


Han ska fria till mig!Japp, det här är platsen där min man ska fria till mig. Och jag ska svara nej.

Olycklig kärlek

Jag tänkte att vi skulle prata om kärlek idag. Men inte vilken kärlek som helst, utan olycklig kärlek. Bara begreppet "olycklig kärlek" för en tillbaka till någon dramatisk kärleksroman som vi alla har läst. Begreppet har säkert många betydelser som formas efter våra egna livserfarenheter och realiteter. Om inte annat är det ett begrepp som betyder olika för oss alla, men som känns likadant. Och slutligen; vi drabbas av det allahopa.

Olycklig kärlek. Synonymer som tragedi, otillfredsställelse, ångest och otillräcklig samhållighet dyker upp i mitt huvud. Standardscenariot: vi är åtskilda den vi älskar mest. Men är olycklig kärlek lika med obesvarad kärlek? Intuitivt känner jag att olycklig kärlek är besvarad, men frånvarande. Något vi har så nära oss, men som i sista sekund rycks ifrån oss och lämnar oss tomma och oförmögna att vara lyckliga. Det vi strävar efter är helt enkelt så nära att det gör ont.

Jag skulle vilja påstå att olycka i samband med kärlek helt enkelt handlar om två individer vars viljor är så starka att de inte kan förenas och bli ett. Kärlek, förhållanden, är i grunden ett samarbete, ett teamwork, och inte något som flyter på av sig självt. Samarbete behöver ständig stimulans, kanske är det den olyckliga kärleken den som blir överstimulerad. Olycklig kärlek är överflödig, omöjlig att hantera, men vår strävan att få det att fungera är det som gör oss olyckliga. Vi trivs med Askungensagan om lycka i all tid framöver, men vår vision störs av den bistra sanning som verkligheten faktiskt bringar. Att lycka handlar om att ge och ta. Olycklig kärlek utgår oftast inte från den principen, och vi lämnas orättvist behandlade och bittra.

Vi han sammanfattningsvis inte lyckats hålla förväntningar och krav på en jämn nivå. Varken på oss själva eller på vår partner.

Tillbaka från Öland

Det var nära ögat att jag körde på bilisten bakom mig. Jag kände inte dragläget, rullade bakom i en backe men han bakom mig var kvick, backade snabbt som fan. Tack för att du gjorde det! Annars hade jag aldrig satt mig bakom en ratt igen. Ever.
Ibland önskar jag att mina föräldrar hade uppfostrat mig att tro mig mig själv och lärt mig självkänsla. Då hade jag sluppit må dåligt över småsaker. Istället tycker jag att allt jag gör är korkat.

Varför blir det inte sommar?

Nu sätter jag mig i bilen och kör till Öland. Ja, med en krypande axelvärk och för korta byxor tänker jag gå ut i regnet och låtsas att det är soligt. Varför kan det inte vara som igår? Varmt och skönt. Varför blir det inte sommar? Kan vi inte bara få njuta några veckor på året?

HedersordDet är bara vatten.

Solbränd

Vilken bränna jag har fått idag. Om ni bara visste.

Fåglar i trädgårdenFör den som är medveten är det Eva Solo som gäller. Om man vill ha fåglar i trädgården måste man veta hur man underhåller dem. De ska ha vatten och mat. Annars stannar de inte i trädgården.
Det här är den optimala fågelmataren, både i design och funktion. Fröna håller sig fräscha genom att de sjunker i takt med att fåglarna äter.

My day so far

Har badat i poolen, blivit utskrattad för min tantiga BH (som faktiskt sitter jävligt bra), solat, läst min hemska bok, snackat allvar om begreppet neger och synonymer till ordet med min lillebror, förklarat för syster att man inte kan säga stenvarm, fått reda på att en pedofil ska flytta till Trekanten och skrattat åt min syster som trodde att människan härstammar från djurartern utter.

Där har ni min dag. No more needed. 


Svarta bloggar

Hur tänker de som har svarta bloggar med ljusa textfärger? Vet de om att man måste markera deras text för att kunna läsa? Vad är meningen med en blogg som inte går att läsa? Är de människorna lite dumma i huvudet?

Nej, de är jävligt dumma i huvudet.

Hemsk bok

Dean Koontz - Falskt minne

Fan vilken läskig bok, blir riktigt illa berörd. Ingen bra sängbok så att säga...


Min outfitJobbet nu. Tror ni jag kan sälja mycket om jag ser ut såhär? Det tror jag.

Förkylning?!?!

Tog två timmar att somna. Vaknade vid fyra. Kunde inte somna om. Detittlar i halsen med jämna mellanrum. Jag är täppt i näsan med jämna mellanrum.

Ärligt talat. Jag tror att min rädsla för förkylning skapar symptom. Det är det enda rimliga. Varför får jag annars förkylningssymptom varje gång jag tänker på att jag inte vill bli förkyld?

Det här är det som förpestar min vardag lite extra. Och jag vågar inte ta upp det med min psykolog. Hon kommer tro att jag är galen.

Gaah.


Halsont

Jag känner mig lustig i halsen. Jag ger mig fan på att bruden på bussen smittade mig. Snälla någon, säg att jag inbillar mig.

Har du läst dessa böcker?Februari - Hans Gunnarsson
Två berättelser om det lika enkla som komplierade livet. Mycket mer vet jag inte. Någon som läst den, eller något annat av Hans Gunnarsson? Han har gjort fler böcker. En som heter Bakom glaset, bland annat.Den inre kretsen - Mari Jungstedt
En grupp arkeologistuderande studenter hittar ett rikt fynd från vikingatiden under en utgrävning. Strax därpå hittas en av studenterna mördad inte långt från platsen. Mordet har rituella drag och när ett hästhuvud hittas spetsat på en påle frågar sig kommisarrien Anders Knutas om dessa händelser hänger ihop. Detta är uppföljaren till I denna stilla natt som jag läste ut för några dagar sedan.Natt till den fjärde november - Karin Fossum
En psykologisk inblick i en familjs liv som desperat försöker ta reda på vad som hänt med deras 17-åriga dotter som mystiskt försvunnit. De vill inte acceptera hennes försvinnande och inte heller tro att hon blivit mördad. Deras jakt efter dottern fortsätter intensivt under bokens gång.

Vad tror ni? Någon som låter intressant?

Min shopping

Min shopping:Urfin klänning.TopTopSpexiga sandaler

Och självklart vill ni veta vilka böcker jag har köpt...men håll ut, kolla bloggen lite senare. Den här gången är det lite oväntade handlingar faktiskt.


Jag hörde DET DÄR

Jag sätter mig på bussen. Det är tre lediga platser framför och bakom mig. Bussen är alltså ganska tom. Det sätter sig en tjej bakom mig, en efterbliven tjej, hon börjar hosta. Jag tror att hon hostar för att hon har något i halsen eller liknande, men det tar inte lång tid innan jag hör DET DÄR.

Just det, snörvlandet.
Snoret, slemmet. Plötsligt hör jag hur hon frenetiskt drar in snor i näsan och svalget. Det kladdas i halsen på henne. Sedan börjar hon hosta som om ett fiskben hade fastnat i halsen. Det bara kommer ur henne, baciller. Smitta.

Först och främst, vem tror hon att hon är när hon sätter sig på en buss, väl medveten om att hon smittar med sin hemska förkylning? Det borde vara lika olagligt som att medvetet sprida könssjukdomar.

För det andra, jag har sådan sjuk ångest inför att bli förkyld att jag gjorde det man egentligen inte får göra i det sociala livet. Jag flyttade på mig. Jag bytte plats, till en säker zon, där jag slapp hennes bacillparty. Jag tror inte hon förstår, min rädsla för att bli förkyld är så stark att den gör mig självmordsbenägen. Jag menar allvar.Samtal på gymmetNu ska det shoppas.

Igår på gymmet hörde jag ett samtal mellan två killkompisar. Den ena låg och solade solarium, den andra stod utanför och skrek:
- Har du krämen?
- Va?
- Har du krämen?
- Va fan säger du?
- HAR DU KRÄMEN FÖR FAN?
- Neej jag har den inte
- Vad fan säger du?
- Jag har inte krämen
- Va?
- Va?
- ÅHHHHHHHHHHHHHH FÖR HELVETE

VåldtäktsmanNo retuschering.

Idag är dagen jag längtat efter. För jag ska köpa böcker!

Hade världens lustigaste dröm. Ointressant kanske. Men jag drömde att jag dömdes till fängelse. Där träffade jag en man som jag, lustig nog såg på bussen igår (han strirrade konstigt på mig). Kände obehag av hans stirrande. Han var gråhårig, långhårig och smal.
Jag började prata med honom i fängelset och gillade honom. Tills jag frågade varför han satt i fängelse.
- Tjejer, sa han.
- Vadå tjejer?, frågade jag
- Jag har våldtagit tjejer.


Jag sprang därifrån. Kallade på vakt men fick svar från vakten att hon inte tänkte hjälpa mig. Jag hade inte en chans.

Fy fan.

Gymmet

Nehe, nu drar jag till gymmet. Orkar inte egentligen, men va fan, nu ska vi träna mina vänner. När jag kommer hem ska jag vara slutkörd!

Till alla vinälskareStilren och funktionell decanter från Ittala. Perfekt till vinälskaren. Visar på kunskap och stilkänsla.
Inbyggd förmåga att låta vinet andas.

Somrigt klädd


Somrigt klädd idag.Huh, tjock bok. Dean Koontz - Falskt minne. Har knappt läst något idag.


Läser du böcker?

Läser ni mycket böcker bloggläsare? Tycker du att det är svårt att hitta böcker som passar dig?

Skriv.

Bra arbetsdag

Många kunder. Dagen går så snabbt!

Jag älskar mitt jobb! Nästa sommar blir det förhoppningsvis storsatsning...

Jävla idiot

"Jag trodde först att det var ett pracitcal joke när de kom in och skrek att det var ett rån. Därför tryckte jag aldrig på larmknappen. Men när jag låg på golvet och förstod att det var allvar, då ångrade jag att jag inte tryckte på larmet."

Det säger en anställd på en sparbank i Ankarsrum efter att de utsatts för ett rån. Rånet gick till såhär:
Två beväpnade män springer in på banken i Ankarsrum. En har pistol och den andra har kofot. De skriker att de ska råna banken.

Då undrar jag, vilken JÄVLA idiot är det som är anställd på sparbanken i Ankarsrum, som inte FATTAR att det är på riktigt? Är det sådana här människor vi lever med?

Herregud. Tror han att folk skämtar om att de ska råna en bank, beväpnade dessutom?

Läs artikeln HÄR

Köp inte wet and wildIdag har jag provat min nya foundation. Resultat? Svagt. Inte särskilt täckande, ganska svår att applicera och man måste använda mycket. Nä, jag rekommenderar inte wet and wild powder foundation.

Mitt företag

Godmorgon!

Nu är jag igång med min affärsidé. Känner hur blodet strömmar och fantasin flödar. Vänta bara...

Starta företag

Kära vänner, jag har en affärsidé.


Rymma

På tal om att rymma, förresten.


Bok utläst!Mari Jungstedt - I denna stilla natt är nu utläst. Satt i solen hela eftermiddagen och grävde ner mig i orden
.
När jag är ledsen, uttråkad, arg eller glad vill jag alltid bara gräva ner mig i en bok. Det är mitt sätt att komma undan. Rymma för ett tag. Försvinna in i en annan värld.

Efter jobbet påbärjade jag Dean Koontz - Falskt minne. Den är nästan 700 sidor, huh! Lär nog ta åtminstone ett par dagar den här gången...


Presenttips!Hur söta är inte de här små älgarna? Allt från Nääsgränsgården, hanskapat, handmålat. Hade vi haft tyskar i butiken hade de försvunnit med en himla fart.Det här är katten Torsten, socker och kanelströare, och mössen Sven och Lars, salt och pepparströare. Två väldigt uppskattade presenter. Kan varmt rekommenderas. Även här Nääsgränsgården.

Ni läser just bloggen som tillhör Sveriges mest kreativa presenthittare. Födelsedag, namnsdag, julafton, whatever - jag har presenterna. Mormor, pappa, brorsan, kusinen, whatever, jag vet precis vad som passar.

Vill ni ha hjälp på traven, då är det hit ni ska vända er.Handla inte på Ellos (skitsida)Mina kläder idag. Känner mig väldigt söt.

Tänkte klicka hem ett par skor från www.ellos.se men deras avgifter som kommer till köpet är svindyra. Och sedan måste man handla får 200, annars godkänns inte köpet. Är inte det ganska sjukt? Mina skor jag ville köpa kostade 195 kronor (billigt!), men jag fick inte köpa dem för det gick inte över 200kronorsgränsen. Och med alla avgifter på det skulle jag få betala 300 kronor. Skitsida.

Favoritfrukt

Apelsiner är väldigt gott.

Vilken är din favoritfrukt?


Vems frisyr har jag?Imorse. Ser ni mina glammiga solglasögon? Det är dyra grejer. Dior. Jag köpte dem av en svart man på Gran Canaria, sent på natten utanför ett shoppingcenter. Berusad var jag också.

DAGENS TIPS!
Shoppa INTE berusade!
Varför?
Man har inget vidare omdöme. Titta mina solglasögon. Är inte dem de fulaste ni sett? Ni skulle se loggan på nära håll. HOLY JESUS!TITTA MITT HÅR!! Ser ni vems frisyr jag har idag? Jag märkte det inne förrän nu, men det är ju för fan en kopia av Blondinbella!Det lilla guppet på huvudet, av snedbenan.

Jag gillar Blondinbella. Jag tycker hennes blogg är rolig. Jag läser den dagligen. Ni med annan åsikt är antingen socialister eller avundsjuka. Kanske både och.

Leverans av foundationNär jag öppnade brevlådan hade jag fått post! Ett liten söt brev med handskriven adress. Det var min foundation! Åh vad roligt. Idag har jag redan kletat ner mig med moussefoundation, så ni får se resultatet av min make imorgon. Det tog bara två dagar med leveransen, sånt gillar vi. Så man slipper vänta.

Vem bryr sig om rakade ben?

Gått runt hela morgonen och sjungit "I ain't saying she's a golddigger. But she ain't messin' wit no broke niggahs." Jag vet visserligen inte om det är rätt text, men va fan. Det blev pinsamt när jag upptäckte att min systers kompis är mörkhyad och har varit här hela morgonen.

Rakade mina feministludna ben. Fast allvarligt talat, vem bryr sig om en tjej har lite hår på benen? Är inte det ganska löjligt?

Har du läst följande böcker?Skrev en lista på böcker som jag bara MÅSTE ha. Ni kan väl hojta till om ni har läst någon av följande:

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak - Pigge Werkellin

Konsten att vara snäll - Stefan Einhorn

Mess - Jens Ganman

Busters öron - Marie Ernestam

Mörkrädd - Andreas RomanFick till en riktigt fin hästsvans (JA det heter hästsvans) idag. Använde INTE saltvattenspray som annars måste vara den bästa hårprodukten som finns. I alla fall om man som jag har fint tunt (platt) hår.Och nu inhandlade jag dessa byxor på ONLY. Man ser verkligen att jag har gymmat mina ben. Välsvarvade, eller hur? I vilket fall, alla mina kläder är ju för stora så nu har jag i alla fall ett par byxor som sitter där de ska.

Dagens tips: strösockerNy kjol. Sitter tajt. Snyggt.DAGENS TIPS!

Inte för att jag brukar ha tips varje dag, men här kommer ett som fungerar galant.
Peela huden med strösocker!
Varför?
Det är mycket mer effektivt än vanlig peeling. Huden blir jättefin och all skit skrubbas bort. Kolla min (nästan) felfria hud.

Kan Jang


Imorse kittlade det till i min hals. Jag drack Kan jang. Nu, jag mår bra.

Mirakel? Nej, vetenskap.

Nya kläder

Igår tänkte jag shoppa. Provade två saker men jag vetefan.Mariemekko by H&M. Snygg. Inte lika snygg i verkligheten. Mina bröst såg ENORMA ut. Tro mig. Jag såg det IRL.Den här funderar jag fortfarande på. Känns både kul och tråkigt. Har inga lila kläder, men samtidigt, när ska man använda den?

Vad säger ni?

8000 kronor

Nu ska jag till jobbet. Hoppas på att få sälja mycket idag. Vad säger ni, 8000? Tror ni det går? Hehe, man kan ju alltid drömma.

Vem har snyggaste klockan?Vem har världens snyggaste klocka? Jag. Den funkar inte dock. Den funkade två timmar efter att jag köpt den av en ivrig och pengakåt marknadssäljare på Gran Canaria. Men den är het. Även om ljuset reflekterar mot kameran.Började läsa den här igår kväll. Började jättespännande. Var så nervös att jag fick sätta igång musik på mobilen. Så jag låg och lyssnade högt på The Beatles och Nanne Grönvall medan jag läste om ett kallblodigt mord. Huh, Nu kan jag aldrig mer lyssna på The Beatles eller Nanne Grönvall.Och igår på jobbet konstaterade jag att mina händer är väldigt fina. Jag har en ring på vänster hand. För att inte kiillar ska stöta på mig när jag är ute. Och för att jag blev trött i höger ringfinger efter alla år med en ring där på.

RSS 2.0