Överbetalda designersHemma från träningen. Huh, jag var så trött så jag blundande när jag lyfte och höll på. Såhär trött var jag på bussen. Men jag tvingade fram ett leende. För er skull.Idag blev det en ledig stil. Chinos, linne (mexx dessutom, fina grejer) och kofta. Skönt. I förgrunden ligger min utlästa bok, Ett oskrivet blad av Marie Hermansson.


När jag klev in på Folktandvården idag hoppade jag till. Kände mig iakttagen. Som om någon stod och flinade åt mig. Kände obehag. Ryste. Kalla kårar. Var kommer det ifrån, tänkte jag och fick syn på den här.Vem kom på idéen att ställa en naken gubbe i trä i Folktandvårdens entré? Fy fan. Jag hoppade till lika mycket när jag skulle gå hem. Den designern är, oavsett lön, överbetald.

Och i väntan på bussen satt jag och tittade rakt framför mig.

Fast det finns fler bilder från dagen. Men det tar vi imorgon.


Min lilla middagMiddagen gick åt helvete. Ska till stan direkt efter jobbet så jag hinner inte äta då. Maten jag precis värmde hade en skum smak, det gick inte att äta, det bara växte i munnen. Måste varit något i kylskåpet.

Såhär ser alltså min middag ut idag. Näringsrikt va? Jag kommer svimma på träningen.

Ska jag köpa dessa?

Jag fick massa beröm av tandläkaren. Hon sa att min mun var jätteren och fin. Hon var så snäll. Så försökte hon sälja någon deal med Folktandvården. Gulligt. Leka säljare.

Funderar på att klicka hem de här när jag ändå är igång. Lite högre klack än bilden visar, vilket kan bli jobbigt man jag gillar utmaningar. Vad säger ni?


Tandläkaren

Nu åker jag till tandläkaren. Måste ta moppen. Fan vad pinsamt. Det blir stora rökmoln efter den.

ShoppatWet n wild mineral foundation har jag klickat hem nu. Det blir spännade att se om mineralerna gör några underverk med min hy. I need it. I want it.

2-5 dagar är leveransen och jag betalade med mitt Visa så om vi har tur, kära läsare, får ni se resultatet den här veckan!

Jag är mr. Big


Sex and the cityfilmen var grym. Skrattade och grät. Grät så jag kippade efter andan. Jag gjorde ett test för ett par dagar sen, vilken sex and the cityfigur är du. Jag skäms, men jag blev Mr.Big. Herregud. Vet ni hur han är? Han är ett as ju. Men han var grymt sexig i filmen. Mmmmm.Dessutom läste jag precis ut Ett oskrivet blad av Marie Hermansson. Mycket bra, mycket fin, men kanske något dåligt genomtänkt. Allt går väldigt snabbt. Från att träffas första gången till giftermål, barn...Känns lite konstigt.

Om ni vet var jag kan få tag på fler böcker av Marie, använd kommentarsfältet.

Sex and the city

Nu drar jag iväg på Sex and the city. Sett den?

Ett oskrivet bladBörjar gå in de här jeansen nu. Jag blir alldels svettig av att ta på mig dem. Så små är de.Idag har jag spenderat några timmar på altanen med kaffe och Marie Hermanssons "Ett oskrivet blad". Vilken tönt jag är. Jag önskar att jag kunde säga "Idag har jag hängt med polarna, rökt lite braj och chillat typ". Men istället jag jag druckit kaffe och läst en bok. Men jag trivs med det. Det är okej. Jag blir rik på kunskap när jag läser. Smart. Smartare.

Våldtäkt


Jag läser det HÄR på Expressen. Om ni orkar läsa hela texter ser ni vilka kontraster det finns på åsikterna kring Rapex. Det finns alltså de, som allvarligt, kritiserar en sådan här underbar sak. Som menar att en våldtäktsmans våld kan blir värre om han inte kan utföra våldtäkten. Som tur är så ger uppfinnaren svar på tal.

Våldtäkt är, och har alltid varit, en persons fel och det är våldtäksmannen. Finns det något sätt, över huvud taget, att motverka den typen av brott så har samhället ett ansvar att fullfölja de åtgärderna.

Även om det absoluta skyddet är att vara med vänner du litar på på väg hem efter festen eller under festen. Inte vandra omkring ensam när det är tomt på hus och människor.

Fyfan, tänk att det finns sådana as.

Kära läsare


Kära läsare,

Jag är inte emot rea. Jag är emot köpstress och onödig konsumtion.

Yours sincerely,
Stephanie

Lyssna inte på deppmusik!

Egentligen är det tröttsamt med feelbadlåtar som människor lyssnar på för att sätta ord på sina känslor. Man deppar ihop och lyssnar på något band som sjunger med svart smink och svarta kläder. När man är deppig ska man lyssna på något som är glatt. Om man inte vill vara deppig förstås. Det är väl det de flesta vill.


Så i vanliga fall skulle jag inte vilja lyssna på den här låten. Man blir faktiskt depp av den. Men samtidigt är den himla fin. När den spelas på radio när jag jobbar brukar jag sjunga lite för kunderna. Då handlar de extra mycket.
Polsk hemhjälp


Crocodile Dundee - hur rolig var inte den?
- Jag tänkte börja söka jobb i förra veckan men jag ville se hur det gick för Doug när han skulle träffa sin tvillingbror.
- Vem är Doug?
- I våra bästa år.

Min polska hemhjälp dammsuger här hemma. Fy fan det det låter. Om dammsugaren alltså, inte den polska hemhjälpen. Att uppfinna en ljudlös dammsugare är ett vinnande koncept. Jag får tinnitus av den där satans dammsugaren. Blir galen. Nuts. Jag hatar ljudet från av dammsugare. Can't stand it.

Jag är laidback lover

Jag gjorde ett test på http://www.tickle.com/. Ja jag är medlem där. Bara för att jag fortfarande söker efter en identitet och tycker mig finna en när jag får resultaten på deras test. Just nu gjorde jag ett mycket intressant test "What kind of girlfriend are you? (Vilken slags flickvän är du)
Jag gjorde den bara för att mina trogna läsare skulle få veta vilken slags flickvän jag är. Visserligen har jag rätt bra koll på det, men test är alltid roliga.

Jag är laidback lover
Det väsentliga (palla läsa hela texten):

"Carefree and easy-going - that's your approach to love and life. Above all, you respect your boyfriend's beliefs, choices, and ideals, making you a trustworthy and supportive force in his decisions. 
For you, it's important that you maintain your individuality so that you can continue to bring something unique to the relationship. After all, you gotta be you."

HA! Det stämmer så fruktansvärt bra.


Svampkungens son


Idag kände jag en oemotståndlig dragningskraft att kliva in på kalmar antikvariat, TROTS att jag har köpt lite många böcker på sistone. Men hey, hellre för många än för några. Jag hittade ytterliggare en bok av Marie Hermansson, som inte finns någon annan stans i Kalmar, och jag har precis läst ut den! Japp, så bra var den. Den heter Svampkungens son. Resterande text kommer handla om bokens historia, så ni som inte är intresserade kan sluta läsa nu.Lilla Gunnar är sex år när hans föräldrar ska skilja sig. Deras olösliga konflikt om vare sig havet eller skogen är jordens bästa plats att bo på orsakar ett ohållbart äktenskap. Gunnar väljer att flytta med sin far till skogen. Hans far är svampkung och svampexpert och trollbinder sina elever under sina utomordentligt intressanta svampkurser. Han är lika bra på kvinnor som han är på svamp dessutom, och Gunnars avundsjuka växer i takt med att han blir äldre. Varför lyckas inte han som sin far, varför får inte han några kvinnor som sin far, varför syns han inte för någon?
Gunnar har också kunskap om svamp och dess effekter på människan, hur svampen både kan förföra, förgöra och användas som dödligt vapen.

När Gunnar är vuxen söker han upp sin mor som bosatt sig vid havet på västkusten. Hela hans liv får en ny innebörd när han inser att skogens dunkla mörker inte alltid är svaret på livets frågor.

Ännu ett mästerverk av Marie Hermansson!

Anka söker kompisVi har fått nya saker till butiken. Beställde hem handskapade och handmålade "kompisar" från Nääsgränsgården. Hur fint är inte detta? Längst fram är kompisan Ankan som bara väntar på att bli bortgiven som en gåva. Han vill bara vara din kompis.

Mysiga hästarTitta på de söta hästarna! (Zooma in ctrl+). De pussas och kramar. Gud vad mysigt att titta på. Jag stod och väntade på bussen när jag såg detta. Så sött! Ville bara gå fram och fråga: Får jag vara med, snälla? Jag har inte pussat och kramat någon på länge. Och ni verkar vara ett schysst par. Kravlöst. Inga förväntningar. Bara kravlöst mys. Snälla?


Idioter på rea


Kom precis hem från stan. Massa rea, grymt mycket folk och jävligt desperat shopping. Folk ska handla för det är ju så billigt! Herregud, en väska, den var sådär snygg men den är ju så billig! Det krafsas, letas, sorteras bland olika galgar och ställningar. Högar med nedsatta varor ska genomsökas och det billigaste ska inhandlas. Och jag bara tittar på och tänker: inser ni vad mycket pengar ni har spenderat på skit idag? Ni har förlorat pengar, inte sparat. Idioter.

Jag köpte en kjol. Den var inte på rea.

Rev upp foten

Rev upp hela foten på cykeln. Aj.


Cowboy take me away


Det är något fel på värmen i vårt hus. Vi har aldrig våra element på eftersom huset värms upp på något annat sätt. Fråga inte hur för jag har fan ingen aning.
Elementen och värmen har i alla fall gått åt helvete så elementen står på högsta värme (!) och det är jättevarmt här inne. Närmare 30 grader. Elementen går inte att stänga av. Svetten bara rinner. Det var en plåga att duscha för det var så varmt. Jag går med bara ben, det hjälper inte Det är så varmt. Cowboy, take me away.


Gran CanariaPlaya del Cura

SMS till och från pappa


Pappa och jag sms:ade imorse. Hade fått en jätteexklusiv vattenflaska från Eva Solo för ett par veckor sedan men som jag inte använt, utan låtit stå i källaren på rummet.
Skrev till pappa i ett sms=
Jag: Idag får Eva följa med på marknad.
Pappa: ?
Jag: Vattenflaskan från Eva Solo alltså
Pappa: Jaha äntligen får hon komma ut
Jag: Ja hon har ju varit instängd i källaren lite för länge
Pappa: Ett nytt fritzfall

Sms-konversation med pappa för några minuter sedan.

Pappa är på altanen, jag sitter vid datorn.
Pappa: Jag sitter på altanen och det börjar regna?
Jag: Men gå in då?
Pappa: Nä, jag sitter under tak och nu slutar det nog regna
Jag: Jaha vad bra
Pappa: vad kul att du tycker det men nu börjar det nog inte igen
Jag: Dricker du öl?
Pappa: Nej gör du?
Jag: Nej jack daniels
Pappa: Jaha och vad är det?
Jag: Jag vet inte, men starkt har jag hört
Pappa: Jaha som tesatejp?
Jag: Vad fan är det?
Pappa: Som släktband
Jag: Va?
Pappa: Ja starkt

Ja, ibland får vi inte ut så mycket av våra smskonversationer.


Dean Koontz - Falskt minneNYA BÖCKER! Åh, vilken känsla.

Dean Koontz - Falskt minne
Typ skitlång psykologisk thriller. Läst en bok av Dean innan, och den är svårslagen. Boken handlar om en kvinna vars mentala tillstånd är mycket märkligt och hennes man får henne att börja i terapi. Därefter börjar mannen inse att han lider av precis samma symptom som hans fru. En bok om hjärnans mentala förmåga att utplåna sig själv.

Mari Ljungstedt - I denna stilla natt
En kriminalroman skriven av en avdankad journalist som handlar om fjortonåriga Fanny som försvinner en kväll på väg hem från stallet. I utredningen av Fannys försvinnande dyker skrämmande fakta upp. Den unga flickan lider av en svår familjesituation där mamman är alkoholiserad och pappan frånvarande. Samtidigt knyts det band mellan Fannys försvinnande och en fotografs mord.

Marie Hermansson - Ett oskrivet blad
Reine och Agneta, två udda människor, finner varandra och gifter sig. Parets lycka är total när Agneta föder en son. Men lyckan vänder när det framgår att sonen lider av en svår sjukdom som Reine desperat försöker övervinna med dyr behandling. Samtidigt förändras Reines och Agnetas förhållande och Reine blir rädd för att han inte känner till allt om sin fru. Bakom hennes orörliga ansikte kan det dölja sig ett förflutet som är starkare än någon kunnat förutse.

Ni har väl inte glömt att läsa Mannen under trappan av Marie Hermansson? Utan att överdriva en av Sveriges bästa författare och mest fantasifulla bok? LÄS DEN!

Vilken bokblogg det här har blivit. Vad tycker ni om det? För jävligt va? Huh, jag lovar, jag ska skära ner på boktjatet. Om ni vill. Men man blir smart av att läsa böcker, visste ni det? Läste ut Linda Skugges "Ett tal till min systers bröllop". Rolig, stressande, panikartad, men jävligt rolig. Skrattade högt många gånger.

Marknad

Visst är det underbart med marknader? Jag kan gå i flera timmar. Bortsett från att det är en jävla massa folk som går i vägen. Och för att inte tala om alla morsor med barnvagnar som tror att de har företräde. Efter några timmar började jag bli grymt irriterad och när en gammal pensionär gick in i mig råkade jag utbrista "jävla kärring", slängde händerna för munnen så snabbt jag kunde och tog tag i Matilda. Var kom de orden ifrån? Hon skrattade.

Har handlat tre nya böcker också. Jajamen, de ska ni få läsa om. Men nu blir det fredagsmiddag med familjen.Ölandsbron, som INTE var proppfull av brådskande bilister som i söndags. Tack gode gud.En kärring som var tvungen att vara med på bild. Matilda äter banan.


Marknad

Nu åker jag på marknad. Uppdaterar när jag kommer hem!

Sonja AldénGud vad jag lipar av den här.

En vanlig dag

Idag är det så tråkigt på jobbet att jag måste dela upp tiden i olika etapper.

Etapp 1. Kommer till jobbet. Allt är frid och fröjd. Stället mat i kylen, låser upp, hänger ut flaggor, plockar i butiken, öppnar kassan, startar datorn.

Oftast är jag inte såhär desperat, men de dagar det är tomt på kunder fortsätter min dag såhär:

Etapp 2. Äter lunch. Surfar. Chattar. Bloggar.
Etapp 3. Längtar till klockan 14.30 då jag äter mellanmål. Bara för att jag har så tråkigt att jag måste göra något.
Etapp 4. Äter mellanmål.
Etapp 5. Plockar i buitken. Sätter ut en stol, läser en bok. Springer fort som fan när det ringer på telefonen. Hinner inte svara.
Etapp 6. Ringer pappa och frågar hur man ser vem som senast ringde.
Etapp 7. Börjar bli jävligt uttråkad.
Etapp 8. Surfar. Chattar. Bloggar. Skriver på Lunarstorms klotterplank att jag har en blogg och länkar dit.
Etapp 9. Inte en jävla unik besökare på bloggen.
Etapp 10. Börjar söka på sjukvårdsrådgivningens hemsida. Sjukdomar som diabetes, magsjuka, förkylning (huh!) och till slut vaxpropp.
Etapp 11. Ringer pappa och berättar varför man får vaxproppar.
Etapp 12. Bryter mot sjukvårdsgivningens råd att inte använda tops i örat.
Etapp 13. Ringer sjukvårdrådgivningen och frågar vad de gör.
Etapp 14. Ringer upp igen och frågar om de är sugna på att shoppa. Ger dem adress till butiken. Säger att jag har en vaxpropp som behöver tittas till.
Etapp 15. Blir portad från deras linje.
Etapp 16. Äter middag och dricker mycket kaffe. Frågar pappa om jag får gå hem. Säger att jag har en vaxpropp och fått stränga order att inte arbeta från sjukvårdsrådgivningen.
Etapp 17. Åker hem.Pinglor på gymmet

Gym ikväll. Armar, rygg, mage, ben, vader.Jag har funderat över varför det nästan uteslutande tränar sådana här pinglor på mitt gym. Det känns som att de som verkligen behöver träna är någon annan stans. Eller så är det bara kapitalistsvin som jag som betalar dyrt för att träna på gym. De andra kanske går ut i skogen istället.

Surfa på arbetstid


Gah, vilken tråkig dag på jobbet. Kan det inte hända något?
Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men nu värmer jag min lunch så jag har något att göra.

Pissig natt


Har sovit jättekonstigt. Sådär att man drömmer massa konstiga drömmar. Vaknde vid två, var tvungen att kissa, jag kissar typ 5 gånger varje natt varför??! Jag hatar det, det är jättejobbigt. Jag har inte diabetes,så det kan inte vara det. Och jag dricker inte särskilt mycket innan jag ska sova. Jaja, det var lite insideinfo. I vilket fall, jag somnade om efter min kisspaus och drömde att jag precis hade varit och kissat (hur höga är oddsen för det?) och att jag var orolig att någon hade sett mig. Precis som det är skamfullt att kissa. Sjukt.


Ögonorgasm
Såhär mysigt kan man ha det på kvällen innan man somnar.Synd att våra kunder i buitken oftast är gifta medelålders kvinnor. Tänk vad jag hade kunnat få män att handla (produkter alltså).Esprit badlakan och bäddset, en fröjd för ögat och kroppen. Eller ögonorgasm som Andreas skulle säga.

Förstorad bildDen här bilden har jag förstorat upp och ramat in. Fin va? Den inger ett slags lugn tycker jag. Jag yogade i och för sig på den tiden då bilden togs, det gör jag ju inte längre, haha.

Linda RosingJag tänker beställa hem den här. Varför? För Linda Rosing har något att berätta. Jag tror det, på allvar. Jag tror att bakom fasaden finns det ett förflutet som är intressant att läsa. Synd att hon inte har skrivit den helt själv bara. Är hon så dålig på att skriva att hon måste ta hjälp av någon annan? Har svårt att tänka mig det. Haha, bara hon inte skriver som hon gör i bloggen. Exempel: "Idag var jag riktigt busig (skratt). Sedan powerwalkade jag i arton timmar (ler).

Men jag har svårt att förstå förstasidan. Om hon nu skriver en hel bok om hennes dåliga beslut om utvik och så vidare, varför i helvete viker hon då ut sig på förstasidan på boken?
Anyone?


Löneförhöjning


Jag tror att jag har fått löneförhöjning på caféet. Hrm, skumt. Jag har ju inte blivit äldre...Men man tackar ändå. Numera tjänar jag drygt 300 efter en dag som cafébiträde. Astronomisk summa, haha.

De HÄR däremot, får ingen löneförhöjning. De förtjänade lite mer tycker jag. Samtidigt diskuteras det vilka yrkesgrupper i samhället som förtjänar högst lön. De som bevarar rikets säkerhet sägs vara de som arbetar med det viktigaste uppdraget. Det vill säga poliser, advokater, domare och så vidare. Vad säger ni? Vilka förtjänar högre lön?

Svenska turister i Kalmar


Då är man på jobbet igen. Jag blev helt chockad när jag var en vända i stan idag. Efter besöket hos min shrink skulle jag in på bokhandeln (eftersom den öppnar vid nio) men det var stängt! Hör och häpna! Då gick jag till Åhlens (öppnar ju också vid nio) men då har de också stängt!

Så jag satte mig i relaxavdelning på gymmet och läste senaste numret av Nöjesnytt. Vet inte hur ofta jag har läst den nu. Kan alla artiklar i huvudet. Men det är ju den enda tidningen som finns till förfogande.

Hörde ett samtal mellan två turister idag. Det var himla roligt. Svenska turister dock, med någon konstig dialekt.

Kvinna: Nämen!! Tiittaa!! Det där måste ju vara fängelset! Kalmar fängelse! Som vi såg på en bild! Åh!
Hennes man: Näää, det kan väl ändå inte vara Kalmar fängelse. Det ligger ju ute på landet har jag läst.
Kvinna: Men det ser ju ut precis som på bilden! Jo, det är fängelset. Herregud.
Man: Näää, det kan väl ändå inte vara Kalmar fängelse. Det ligger ju ute på landet har jag läst. (börjar gå därifrån)
Kvinna (står kvar och tittar): Men det ser ju ut precis som på bilden! Jo, det är fängelset. Herregud.

Det här är jagFörlåt för den kassa bildkvalitén. Såhär ser jag ut när jag efter en lååång dag på jobbet släppt ut min knut, sminket har börjat ge upp, huden är blank och mina ögon skriker efter sömn. Tycker ni om mig ändå?

You tell me


Okej, nu gör vi såhär i bloggen. You tell me vilka saker du är intresserad av. Jag plockar fram, plåtar och visar i bloggen. Det kan vara allt från köksgrejer, prydnadssaker och sänglakan. Så länge det finns i butiken - I will find it.

Presenter, till er själva eller en god vän. Does not matter.


Fixat i butiken

Fixade, donade, ordnade, organiserade, ställde i butiken idag. Såhär blev det på vissa ställen. Fint va?
Boda Nova 4 glas i tub
Boda Nova karaff i tubEva Solo plockskål i ungssäker porslin med handttag
Oliver, grönsaker, röror, bärplockning, dip, you name itEva Solo vaser och Smile at your bowl-skålarUlrika Hydman Vallien och Bertil Vallien bäddset och skålar (de absolut nyaste, i sommar/höst är det grönt och orange som gäller)Nääsgränsgården handskapat/handmålatIdiotiska brevlådor


Vad precis ute och lämnade reklam från butiken igen. Om det är något jag kan bli trött på (mycket sånt här i bloggen tycker jag) så är det idiotiska brevlådor. Det är kanske svårt för er att föreställa er, eftersom ni med största sannolikhet inte delar ut reklam särskilt ofta, men finns det något som jag uppskattar så är det enka brevlådor, små med lätt "lock".

Det absolut värsta som finns är hemmagjorda stora klumpiga trälådor som är SKITTUNGA att lyfta "locket" på. En del måste man använda båda händerna (!) för att öppna luckan. Stackars brevbärare. Och vissa brevlådor sitter så långt ner att man måste böja sig! Men det ALLRA värsta är sådana där stora och långa brevlådor som är upp till en meter höga. I dem finns det ju lås under luckan som ägaren måste låsa upp för att hämta posten. men många brevlådsägare SKITER i att låsa igen de där låsen igen, vilket innebär att när man lyfter på locket så följer det med en hel jävla tung stålgrej med ett lås i, så man måste krypa in handen för att lämna reklamen.

På samma sätt är det skitlöjligt med människor som har "ingen reklam tack med gärna IKEAkatalogen" på brevlådan. Ja, det är sant! IKEAkatalogen är för fan också reklam. Och är man dessutom så kräsen, då kan man väl åtminstone välja ett lite mer kvalitativt företag än IKEA.

När jag blir stor ska jag ha en liten nätt brevlåda i lagom höjd och på den ska det stå: Reklam tack.


BRA BREVLÅDA         DÅLIG BREVLÅDA

Min last


Jag har en last i matväg. Jag äter det visserligen inte särskilt ofta, eftersom man så lätt tröttnar på det, men när jag väl äter det öppnar det paketet, häller över i en liten skål, tar en gaffel, mosar, rör runt, tittar på den röda röran med grå inslag, lägger ibland över det på ett Wasa sportknäckebröd. Men oftast äter jag det ur skålen med en gaffel. Mmmm, rik och frisk smak. Ibland är konsistensen lit fetare, beoende på årstid, och ibland väldigt fettsnål. Då är det rinnigt.


Mmm, jag älskar makrill i tomatsås.

Söta tjejen


Idag kompenserade jag den söta tjejen (okej, kvinnan) för mitt misstag igår. Jag gav henne kockförklädet. Hon blev så himla glad! Och jag blev så lycklig. Jag fällde nästan en tår. Det var så himla fint. Hon fick välja färg och hon sa "Jag kommer garanterat komma tillbaka, det lovar jag". Åhåhå....snyft.

Skitbussar


Idag åkte jag in till stan innan jobbet. Kl. 08.25 måste jag vara på busshållsplatsen för att hinna. Bussen kommer mellan 08.25 och 08.27. Idag blåste det så in i helvete. Och jag hade tunna strumpbyxor, kort kjol, kortarmad tröja och kavaj. jag frös så jag skakade. Tänkte: hinner jag springa hem igen och hämta en tröja? Nej, jag stannar.
Men lik så in i helvete så kommer bussen en kvart försent och jag hade hunnit springa hem. Fan vad trött jag blir på sånt. När jag sedan VET att det bara finns en busshållplats innan mig, där turen börjar, blir jag ännu argare. Hur kan man vara försenad när bussen har två passagerade och de gick på på samma hållplats? HUR kan man vara försenad?

Jag menar allvar när jag säger att jag klev på bussen med bestämda steg och planer på att säga "vet du att du är jävligt sen?" Men väluppfostrad som man är så höll man tyst.

Och jag frös. Gud vad jag frös.

Nya böcker

Köpt två nya böcker. Jajamen, ni måste titta.Byt liv med mig - Adele Parks
Roman om Martha vars man vill skiljas och hennes tillvaro rasar samman.  Om livet som en berg och dalbana. Och hur man börjar leva.Ett tal till min systers bröllop - Linda Skugge
Roman om att vara småbarnsförälder. Ska tydligen vara rolig. Men jag vill läsa den för att Linda Skugge är så grymt cool.

Man kan väl hälsa?


Sovit alldeles för lite. Känner mig som min fisk när den inte har fått mat under alldeles för lång tid. Trött.

Ska i alla fall in och köpa böcker nu tillsammans med Elin. Jävlar här ska läsas. Och ni ska få se alla böcker. Like it or not.

Jobbet kallar kl. 11.00. Igår kom det in en konstig kärring. Hälsade inte när jag hälsade och sa inte hejdå när jag sa hejdå. Antingen var hon döv eller bara riktigt otrevlig.

Sedan gjorde jag bort mig när en söt tjej skulle handla. Råkar ta alldeles för mycket betalt. Får panik när jag ser det på kvittot tio minuter senare. Där står det att hon handlat datafärgband när hon egentligen köpte servetter. Hur ska jag få tag på henne? Ringer pappa och frågar om banken ger ut personuppgifter. Han tror inte det. Som tur är ringer denna söta tjej upp och jag ber om ursäkt för mitt pinsamma misstag. Hon kommer idag och får tillbaks sina 73 kronor. Då ska jag kompensera henne med ett kockförkläde från Svensk form alá 500 kronor.Fuck juicy couture


Jag bara undrar. Alla dessa bloggare, fashiongirls, småtjejer, ni skriver jämt om era myskvällar. "Åh, nu ska jag bara krypa ner i mina mjukaste kläder och äta Ben and Jerry´s (är det nån jävla trendglass förresten?) och bara mysa i min juicy couture!"
Jag har aldrig fattat det där med "mysa i min juicy couture". Jag fattar definitvt inte hur man kan tycka att det är mysigt att äta Ben and Jerry´s? När blev mat mysigt? Mat är gott och mättande, inget annat. Dessutom är det lite preppy att säga att man ska krypa ner i sin juicy couture. Det är något jävla sniket sätt att säg "åh, nu ska jag bara mysa i mina dyraste kläder för jag har en rik pappa och jag ska äta Ben and Jerry´s för det är den dyraste och mest populära glassen, fast egentligen äter jag den inte på riktigt, istället kopierar jag en bild på google för att alla ska tro att jag äter den."

Jag vill säga två saker.
Fuck juicy couture och FUCK Ben and Jerry. Såhär ser jag ut när jag myser. Oversize t-shirt med Nybro transporttryck. Det är vad jag kallar att ha det riktigt skönt.


Mitt rumSåhär ser mitt rum ut. Fåtöljen köpte jag på IKEA. Fin va?


Nä, jag bara skojar.

Söta Bea

Nu KOM det, erkännandet, kommentaren från Bea:

"men ajg skulle nog kunna ta lite på fingret bara för att äta det, jag lovar det smakar så sjukt gott!:D haha, fast jag är ganska äcklig med :)"

Slicka Vectavir

Kommentar från Bea om att äta läppglans:

"hahaha. ja men alltså, när det har torkat litegrann, så råkar man slicka sig lite om läpparna. och det smakar jättegott. Och så blir det så vare gång man tar på det, att man råkar utan mening slicka upp det för det är så gott :P :)"

Svar:  Kan det vara så att detta läppglansslickande är något slags substitut? Jag hoppas inte att det finns människor som slickar Vectavir som de slickar läpggslans.

Bea

Kommentar från Bea:

"jag har ett läppglans med körsbärssmak. fatta hur GOTT det är. det är inte klokt..! Jag är beroende :P Älskar det! Så är det sjukt snyggt med :P haha. fett bra! håller jättelänge, om man inte käkar upp det då.:)"

Det här får du allt förklara, Bea. Jag är gaaaanska säker på att jag inte hade ätit upp mitt läppglans, hur gott det än smakade.

Juicy tubes


Idag har www.bellme.se ett erbjudande. Juicy tube med rosa ton och hallonsmak. HALLONSMAK? Hallå, ska man ÄTA läppglanset eller?

Kan Jang


Kan Jang är det bästa som finns. Jag lovar, så fort jag känner att något är på gång i kroppen så tar jag Kan Jang. Jag funderar ibland på om mitt Kan Jang-förbrukande är ett missbruk, men när jag läste Calle Schulmans blogg för ett tag sedan, där han erkände att han svalde innehållet i en hel flaska så blev jag lugn. Det är inte bara jag som är beroende.

Och ja, jag tycker faktiskt att det smakar gott. Första gångerna gör man några grimaser av den lite sliskiga lakritssmaken, men nu njuter jag av varje shot. Sedan känner jag energin spridas i kroppen, som ett rus, och jag känner mig oövervinnerlig. On top of the world. Jag är king. King över alla. Min energi är mitt svärd. Akta er för mig om ni inte vill ha en smäll. Här kommer jag, och jag är laddad!

Åh, jag älskar Kan Jang.


Skoskav


Håller på att möblera om i butiken. Jävla svettigt jobb alltså. Men jag har ju hela sommaren på mig så jag behöver inte vara klar idag. Tack gode gud för det. Jag har skoskav också. Skit. Så blir det när man staplar runt i högklackat.


Första dagen


Första dagen på jobbet.

Det är spännande eftersom vi aldrig har haft såhär generösa öppettider innan. Vi har aldrig haft öppet 11-18 en vanlig måndag. Därför är jag rädd att det blir tomt på människor idag. Men hold on, ni får en uppdatering senare. Är det väldigt lite folk kan jag blogga hela tiden, wohooo

Tänk om man var lite mer som Zlatan. Det här är nog den sämsta reportern som någonsin filmats.
Reporter: Bollen är rund
Zlatan: Bollen gick i mål


Den perfekta familjen


Jag var precis ute och promenerade för att dela ut reklam. Jag gick i det "nya" området, där det har byggts ett tiotal hus de senaste åren. Stora, fina, glänsande hus. Massa utomstående människor har med andra ord flyttat dit. Det är antagligen deras första hus. De kommer säkert från någon lägenhet i stan och har, efter de har blivit med barn, bestämt sig för att flytta till landet. Det är nämligen yngre medelålders människor.

I genomsnitt snackar vi en mamma, en pappa och ett eller max två barn. När man går runt i det området slås man av hur vacker hela idyllen är. Nymålade hus, färgen har inte hunnit regna bort, gräsmattor har inte ännu börjat växa, nyinköpta blomkrukor med färgglada blommor står på garageuppfarten och i trädgården ligger små söta leksaker som ser ut att tillhöra barn i 2-årsåldern.

Vi snackar familjer som precis bildats, som tagit miljonlån för att flytta in i nybyggda hus, nygifta par som jobbar som myror för att skapa det perfekta huset. Det pågår renoveringar, byggen, asfaltering, ja till och med brevlådorna är moderna. Här bor det familjer som fortfarande är lyckliga. Frågan jag ställer mig på min promenad är; kommer dessa familjer fortfarande vara lyckliga när alla byggen, renoveringar och asfalteringar är klara? När husets färg har börjat blekna och barnens spridda leksaker är ett störande moment. När tiden som tidigare gått åt att renovera plötsligt präglas av rastlöshet. Efter man har skapat sitt drömhus, då ska man ju trivas. Hur många gör det egentligen? Är det inte renoveringen, drömmarna om slutresultatet, självförverkligandet som gör människor lyckliga? Så när allt det är uppfyllt, vad händer då? Är det då de små vardagliga diskussionerna utvecklas till högljudda gräl och barnens charmiga första ordförråd utvecklas till fler svärord? Är giftermålet då ett steg närmare skilsmässa?

Varannat giftermål går i stöpet. Kanske beror det på att människors förväntningar är alldeles för höga och deras kommunikationsförmåga försvinner i takt med att man har allt färre samtalsämnen. Kanske beror det på längtan att vara självständig och fri, kanske beror det på att idealet, målet om den perfekta familjen helt enkelt visar sig vara en bluff.

Bokhandel


Det finns en liten bokhandel med antikvariat bredvid Kulzenska caféet. Typ vid 4kök. Någon som vet när de öppnar på vardagar?
Let me know.

Till Daniel


En krönika om rättväsendet i Sverige, skriven av jens Lapidus HÄR


Idioter i trafiken


Imorgon börjar jag jobba heltid. Har varit ledig hittills. Det blir 11-18 dagar. Ganska kort faktiskt.

I vilket fall. Jag åkte buss igår. Hade varit på gymmet och skulle åka hem. Jag kände igen busschauffören, han med rött hemskt hår och kraftig övervikt. Han har aldrig irriterat mig, han har faktiskt alltid stannat när jag ska gå av. Men igår, igår av alla dagar (när jag var skittrött efter träningen) så fortsätter han köra trots att jag ska av. Jag kan inte hjälpa det, jag blir vansinnigt. Ursinnig. Förbannad.
Hur jävla svårt ska det vara att stanna när någon har plingat?

Nej, det här med trafiken är inget vidare. Jag får utlopp för alla mina aggressioner där. Inte bra. Det ska jag hålla hemligt för körskolan.

En och en halv timme


Jag glömde säga att det tog en och en halv timme att komma hem! EN OCH EN HALV TIMME!! Normalt tar det 40 minuter. Gaaah.

Arg

Fy fan vad arg jag är. Jag kom precis hem från Öland och det var sådan satans jävla trafik på bron att jag ville peka åt varenda bilist. Öland i alla ära, men måste ALLA fira midsommar där? Vad är det för fel på Gällivare? Stick dit istället.

I vilket fall. Jag hade det mysigt hos mormor. Hon har världens skönaste säng. Den sov jag i.

Sedan åt vi pannbiff och det var jävligt gott.


Åh, vad arg jag är.

Grillat kött

Det är lite fest här hemma nu. Satan vad gott det är med grillat kött, eller hur? Det är verkligen grymt smarrigt.
Är inte den här grillen väldigt snygg? Jag älskar den. Min familj älskar den.
http://www.evasolo.dk/
Deras prylar är interiörspårets trendigaste design.

"Sluta mejla mig om fisk, för helvete"


Om ni inte har något att göra, läs då den HÄR.
Vansinnigt rolig.

Tomt på gymmet


Drog till gymmet. Det enda som är öppet i stan en sådan här röd dag. Hatar ni inte bara röda dagar? Är inte det det värsta som finns?
Man vaknar, käkar frukost, duschar och...kommer  på att allt är stängt. Det går några få bussar till stan, men vad ska man göra där om ingenting är öppet? Då blir jag deprimerad. Jaha, vad ska jag nu göra med min rastlöshet?
I vilket fall, mitt gym är ALLTID öppet, varje dag, hela året om. Jag tackar ägaren för det. Då kan jag hantera min rastlöshet genom att bygga muskler. Så jag åkte dit idag (jag var den enda där för övrigt, så jag passade på att prova alla maskiner jag aldrig fattat hur de fungerar). Nu vet jag.
Men lite tråkigt var det, att vara ensam menar jag. Inga flämtningar, stön eller pustar. Bara radio i bakgrunden. Man blir inte peppad. Känns så...ensamt.Så eftersom jag var ensam kunde jag plåta mig själv utan att få konstiga blickar. Såhär tomt var det.

Midsommarafton

Midsommarafton i bilder. Ett par stycken i alla fall.HenrikJens pekarVictor och HenrikJa, jag vet inteMan blir trött av ölHenrik StephanieHERREGUD, hur kan man se ut såhär på morgonen? Visserligen håller jag på att blinka, men herregud.

Kanarieöarna


På väg till Puerto Rico


På väg från Las Palmas i bussen


Matilda och jag käkar lite innan vi sticker till Puerto Rico för att festa.


På restaurang. Man kan bli både fattig och full på drinkar. Men sedan fick vi drinkar gratis när vi sa att det var Matildas födelsedag.


Matilda har pojkvän, jag är singel, men det fanns ju möjlighet och tid för romantik ändå. Det blir ju så när man bor så tätt inpå varandra hela tiden.
Haha.

Glad midsommar på er!

Mannen under trappan


Det här var en av de bästa böckerna jag någonsin läst. En så vacker och stark saga om en lycklig familj som flyttar in i ett stort och prydligt hus på landet. En dag upptäcker pappan i familjen att det bor en man i trappskrubben. Mannen är smutsig och illaluktande, ungefär en och en halv meter lång och flinar elakt åt pappan, Fredrik. Fredriks desperata försök att driva mannen ur huset resulterar i att Paula, hans fru, tar avstånd från Fredrik och plötsligt befinner de sig i en situation som Fredrik kallar Tredje Tillståndet. Gränslandet mellan sömn och vakenhet.

Åh, läs den! Så fruktansvärt stark. Frustration och desperation har följt mig genom hela boken. Vilken författare, den där Marie Hermansson, henne ska jag läsa fler böcker av,


Dagens outfit


Det blir lite fest ikväll. Kör kjol och skjorta. Lättast, bekvämast, snyggast. Dagens outfit är speciellt för Daniel. Det bästa han vet är dagens outfit. Kolla in hans blogg.


Forever21

Hittade lite tuffa saker från forever21. Vad tycks?


Och sedan den  HÄR

Fredrik Federley

Haha, det här är vansinnigt roligt. Vad tycker ni? Ska vi kräva en folkomröstning om FRA? Jag tvekar, känns lite demonstrativt och frågan är om det verkligen behövs. Vad säger ni?!
Hörni, håll i er. Kl. 11.00 idag kan ni rösta på mig. Gör det.


Coco pops till frukost


Jag bara undrar, HUR kan man mata sina barn med sådan HÄR skit?  Naringsfattigt, sockerrikt och höjer blodsockret i farlig fart i tjugo minuter för att sedan falla ner som en sten. Barnen kommer inte bara få koncentrationssvårigheter, utan diabetes och framtida viktproblem. Hur kan man göra så mot sina barn?

När (om) jag blir morsa så är det gröt, fil, bröd och ägg som gäller. Möjligen Coco pops på helgerna. Regelbundet käk, lunch kl 12 och middag mellan 17-18.00. Barnen behöver det. Att tillåta dem äta sockrade flingor med mjölk är som att låta dem äta kaksmulor. De kommer få dåligt humör och vem vill ha jobbiga ungar?

Jag skulle ha näringslära med mina barn. Lära dem allt jag vet om kost och träning. För jag blir uppriktigt orolig när jag pratar med min lillasyster och frågar hur mycket grönsaker hon äter.
- Fyra skivor ost på morgonen, svarar hon.
OST? Finns det människor som allvarligt tror att OST är en grönsak? Oh my. Jag blir alldeles svettig. Förfärligt. Vilken mardröm.

Vad säger ni? Är det okej att käka coco pops till frukost? Skulle ni ge era barn det?
Såhär mycket käk hade Matilda och jag med oss på vår utlandsresa i vintras. Bra käk. Som man står sig på. Inga jävla coco pops.


I miss you


Min mobil laggar tror jag. Vissa har skickat sms, inte fått svar, frågat och jag svarar att jag inte har fått några sms. Sorry. Så om ni undrar varför jag inte svarar så är det för att jag inte mottagit några sms. Ring istället.Jättefin låt! Eller hur?

Man kontra kvinna


Det var riktigt skönt att gymma idag faktiskt! Är sådär grymt nervös inför den här tävlingen jag är med i. Skulle kunna gå under, känns det som. Håll tummarna. Imorgon kan ni gå in på Expressens hemsida och rösta på mig.Dagens outfit
Ser lite manlig ut, eller hur? Jag har funderat mycket på det där med manligt och kvinnligt. Det går i perioder, men oftast trivs jag bättre i jeans, skjorta, väst och kavaj. Mycket sällan använder jag klänning. Jag brukar säga att jag känner mig som en transvestit. Eller en man i fårakläder. Eller hur det nu är man säger.
Samtidigt har jag en förkärlek till stora TV-skärmar, snygga mobiler, guldiga klockor, tunga lyft på gymmet och kaffe. Sitter helst med ena benet vilande över det andra, lite kaxigt, sträcker på ryggen och är jävligt punktlig. Ja, det är viktigt med tid. Jag avskyr när människor kommer försent. Att de vågar slösa min tid på det sättet.
Jag tror att jag innerst inne har en väldigt manlig uttrycksform. Jag beundrar tjejer i höga klackar. Tycker de är läckra. Jag kanske är lesbisk transvestit. Nä, bara skojar.

Men något är det. Kanske bara ett utlopp för mina försenare pubertala identitetskriser, vad vet jag. Eller så är jag hälften hälften. Kvinna kontra man, en ganska bra kombination om jag får säga det själv.

Gym


Nehe, nu ska jag åka iväg till gymmet. Orkar inte träna på dagen, brukar ju träna kväll, men samtidigt såå..vill jag vara hemma ikväll. Får träna ett lätt pass idag.

Jag vet, detta är väldigt lågt. Men jag bara tänker på den spända stämningen på mitt gym och hur folk hade reagerat. Det är ju så många som inte ens vågar hälsa. Have a look.


Kan man äta kall pasta?


Lovat morsan att laga middagen. Orkade verkligen inte, så jag slängde ihop lite sallad. Men nu är jag djupt förvirrad. Det ska vara pasta i den. Men kan man äta det kallt? För om jag värmer pastan innan och sedan blandar med grönsakerna, då kallnar det ju ändå? Sedan ska det vara tonfisk i. Går det? Har jag gjort bort mig nu?

Ah, jag gillar inte att laga mat. Jag ska gifta mig med en kock.

Fotboll


Jag tittade på hela matchen igår. Och jag fattade. Jag hängde med. Därför kan jag nu säga (utan att kopiera pappa) att Rysslands mycket offensiva spel blev Sveriges förlust. Och sedan förstår jag inte varför Elmander spelade, han hade inget där att göra.

Man skulle kunna säga att Ryssland visade oss hur fotboll ska spelas. Vi tittade bara på. Men fan vad nervös jag var. Inte trodde jag att en fotbollsmatch kunde vara så...upphetsande. Ja, alltså, ni fattar vad jag menar.

Tänkte klä på mig nu. Ciao


Hur tänker vissa?

Gulligt skrivet av Andreas

För övrigt så ska jag snart äta kvällsmat och KANSKE titta LITE på matchen. Annars sätter jag igång en film. Eller lyssnar på det HÄR resten av kvällen. Sådär mysigt. Ensam, i och för sig.Vi har en ganska stor TV. Tittade just lite på Uppdrag Granskning. Köttet är den största miljöboven, menar dem ikväll. Men varken alliansen eller oppositionen har några klimatfrågor angående nötkött och transportering av mat. Skandal, tycker SVT. Det gör vi ett program om.Ibland undrar jag hur vissa människor tänker. Man blir konfunderad, lite förvirrad, lite ifrågasättande. Lite skeptisk. Som när jag ser att det står en eltandborste på fönsterbrädet vid vårt köksbord. Jag liksom undrar: hur tänker den personen som har ställt den där? Varför ställer man en eltandborste i fönsterbrädet? Vill man så gärna borsta tänderna efter maten att man helt enkelt inte ORKAR gå till toaletten. Man vill göra det på en gång. Konstigt, det där, med hur vissa människor tänker.För övrigt så är jag sliten ikväll. Håret och sminket har gjort sitt. Adios, har de sagt. Så nu ser jag ut såhär. Kanske inte särskilt snyggt. Men äh, jag är ju ändå ensam resten av kvällen.

Godnatt mina vänner. Adios. (för det betyder väl hejdå?!)

Deppig kväll

Fan vad deppig jag är ikväll. Jag undrar vad det beror på. Känner att hela kroppen skriker efter stimulans men vad jag än gör så är jag lika rastlös. Det kan vara matchen ikväll. Alla är så spända, förväntansfulla, energiska, de delar en gemenskap av känslor. Det gör inte jag ikväll. Jag är varken spänd, förväntansfull eller energisk.

Eller jo. Men av en helt annan orsak.

Nu har jag läst ut Simone av Magnus Utvik. En mycket underlig historia. Vacker, skör och något knasig kärlekshistoria om en kvinna som kämpar för frigörelse och hennes kille som har ångest över allt. Hon pluggar i USA, han stannar i Sverige. Boken handlar om förberedelsen till hennes hemkomst.
Den är skriven som en monolog. Jag tycker att boken var ganska mysig, men ibland ordbajsar författaren lite väl mycket. Jag uppskattar hans poetiska sätt att skriva, men han leker lite väl mycket med orden. Man behöver inte nödvändigtvis beskriva någons andning som "ett hav som sköljer över mig". Det känns bara löjligt.

Men visst, läs den om ni vill. Ha inte allt för höga förväntningar bara.Måste ju varva med en bild så ni inte tröttnar.

Vill ni höra ett roligt skämt förresten? Jag kommer inte ihåg om jag har dragit det innan, men här kommer det:
Vad kan man säga när man går in i en blomsteraffär?
Jag skulle vilja ha rabatt!
Haha. Kan inte hjälpa det, tycker att det är så himla roligt. Det är verkligen bara jag som tycker det också. Är inte det det mest pinsamma som finns, när man drar ett skämt och ingen skrattar? Jo, det är det. Det blir en sådan där spänd stämning. Typ: Okej, vad säger man nu?

Här är ett roligt klipp med gamla pensionerade Persson.Skrattade ni?

Kvinnlig busschaufför


Beställde cappucino och satte mig för att läsa "Simone" av Magnus Utvik. Bara ett tiotal sidor kvar nu. Ganska skönt det där, att sitta själv vid vattnet och bara dricka (kaffe alltså hehe) och läsa. En del människor tittar lite lustigt på en, typ "eh, är hon ensam eller?" Sådana människor har jag bara lust att gå fram till och ryta: "Ja, jag kanske är ensam, men inte fan blir det bättre för att du glor på mig, idiot."

Jag kanske är paranoid, jag vet inte. Jag shoppade i alla fall. En jättesnäll expedit hjälpte mig faktiskt idag. Provade ett par jeans som var för stora.
Jag: Ursäkta, finns de här jeansen i strl 34?
Expedit: Jag ska kolla, vänta.
Och så fanns de det! Åh vad glad jag blev. Så log hon sådär snällt, som en bra expedit ska göra. Jag ville gå ner på ett knä och bara...fria till henne.Jag VET att jag ser aningen anorektisk på den här bilden. Men jag är inte det. Promise. Gillar ni jeansen? De är tajta som fan. Men de töjer ut sig efter några dagars användning.


Sedan tänkte jag köpa den här vita tröjan från Esprit. Meeeen, jag velade och kunde inte bestämma mig. Min förra Esprit-tröja höll ingen hög kvalité som jag trodde att märkeskläder skulle göra. Så jag struntade i det.Sen var jag sugen på den här Esprit-tröjan, meeeeen det blev inget. Färgen kommer (vet jag av erfarenhet) blekna.

Sedan åkte jag med en kvinnlig busschaufför hem från stan. Fan, jag lovar, kvinnliga busschaufförer kör som om de ska föda vilken sekund som helst. Gasa, gasa, gaaaasa, BROMSA, gaaaaaasaaaa. BROMSAAAAA. Hela bussen vinglade hem. Just det, den åkte inte, den snarare ryckte fram. Det var som hon lekte "ole dole doff" med pedalerna. Det var som om hon tänkte "Nehe, vad tråkigt det var att trycka på gasen hela tiden. Jag tror jag vilar foten på den andra pedalen ett tag." Jag tänkte att om jag någongång kommer tappa alla mina tänder så är det för att jag slår i munnen i sätet framför mig.
Vilken kvinna alltså. Jag undrar hur det är att ligga med henne.


Rösta på mig


Nu åker jag in till stan.

Hörni. Om jag ger er instruktioner, röstar ni på mig i tävlingen jag deltar i då? Ja, det är klart ni gör. Tack sötnosar.

Var är du Bosse?


Fick ett samtal igår.

Jag: Stephanie
Man: Hallå ja
Jag: Ja hej
Man: Jag söker Bosse
Jag: Då har du nog kommit fel
Man: (tystnad)...Va? Finns det ingen Bosse?
Jag: Nej här bor det ingen Bosse.
Man: (Tystnad)...Nehe (låter nästan besviken)
Jag: (sympatiserar) Neee...
Man: Då måste jag ha fått fel nummer.
Jag: Ja, det måste du ha fått.
Man: Jag ber så hemskt mycket om ursäkt då.
Jag. Det är ingen fara.
Man: Tack
Jag: Hejdå

Jag tyckte faktiskt lite synd om den här mannen. Han ville så gärna prata med Bosse. Ringde mig och trodde att han skulle få prata med Bosse. Men ingen Bosse svarar. Jag svarar. Besvikelse i undertonen. Förvirring. Hur ska jag nu få tag på Bosse? kändes det som om han tänkte. Jag ville så gärna vara Bosse. Få göra honom glad. Vem är du Bosse? Snälla, om du läser detta, hör av dig!
Dagens outfit.
Det börjar bli riktigt roligt att göra dessa outfits-bilderna. Jag planerar visserligen att byta öronhängen.
Och så har jag min nya BH idag! Woho. Den sitter som den ska. Tänk att man kan få så sjukt små bröst bara av att byta BH. Det är precis som om en stadig BH som sitter rätt gör brösten flera storlekar mindre. Galet. Men skönt. Nu slipper man rätta till dem hela tiden. Haha.

I vilket fall, jag har lovat morsan att laga middag så jag tänkte göra det nu och ställa in i kylen under dagen. Det blir kyckling, det enda jag kan laga som smakar någorlunda gott.

Och så väntar vi förväntansfullt på min tävling. Jag vill så himla gärna ta hem det här. Håll tummarna jävligt hårt!

EM+Zlatan förbannad


Okej, jag hinner med att blogga en gång till innan jag ska käka/sova.
Det finns de som vill att jag ska skriva om EM. Fotbollen ni vet. Jag ska ge det ett ärligt försök, trots bristande kunskap.

Zlatan är skadad. I foten va? Eller knät ser jag nu när jag tjuvkikar på Expressens sportsidor. De spelade ju mot Spanien för ett tag sedan. Zlatan gjorde mål då va? Ja, jag tittade inte så himla mycket. Hörde att pappa sa "Spanien vinner. Sverige är inte tillräckligt bra".
Så när jag senare fick frågan av några polare kopierade jag pappas svar för att låta insatt. Jag bara "Ahhhhh, va faaan. Sverige har inte en chans alltså. Spanien är alldeles för bra!"
Tyckte jag var smart. Påläst. Intresserad. Egentligen har jag absolut ingen aning.

Men sanningen är den att jag inte bryr mig så mycket heller. Jag vill att Sverige ska vinna, jublar när de gör mål. sympati-grinar när de dribblar bort bollen och kastar med armarna i luften när jag märker att alla andra gör det.

Ja, egentligen är jag så borta att varje gång någon börjar skrika/jubla/gråta/skratta tänker jag för mig själv "vad hände nu?" Men jag härmar.

Det är enklast så.Men det här är roligt. Riktigt roligt. Zlatan klarar nästan av att hålla masken, men till slut går det inte...Titta.


En kärleksroman


Köpte nya böcker idag.
Mannen under trappan - Marie Hermansson (En spännande berättelse som svävar mellan verklighet och fantasi/mardröm. En familj upptäcker att det bor en man under deras trappa)

Simone - Magnus Utvik (Har redan börjat läsa den. En kärleksroman som handlar om kvinnlig frigörelse och manlig ångest. Handlar tydligen om det kommunistiska samhället också. Tänkte att det kunde vara intressant)Några böcker som har eller ska avverkas inom en snar framtid. Vill ni ha små korta recensioner på någon?
Såhär glad var jag när jag hade köpt böckerna. Dagens outfit också. Två flugor i en smäll. Vad tycker ni?Sedan köpte jag en BH. Dock inte en sådan på bilden. Min midja är så satans smal och mina bröst alldeles för stora i proportion till midjan att det är HELT JÄVLA OMÖJLIGT att hitta en BH som passar. Idag hittade jag dock en. Den kostade sju hundra (!). Som tur är var det rea. Frågade expediten om märken som hade min storlek.

Expedit: Ja, engelska kvinnor har sån kropp som du. Smala med större byst. Och fransyskorna också. Fast de har i och för sig väldigt små bröst.
Jag (tänker): JAHA, och hur FAN hjälper det mig? Ska jag ta flyget till England eller? Jag ska väl för fan kunna köpa en BH i Sverige.
Jag (säger): Okej.
Expedit: Men det finns två märken som är bra. Fantasi och Freya. Prova dem.
Jag: Jaha. var hittar jag dem då?
Expedit: I Stockholm.
Jag (tänker): Men för fan, jag bor i Kalmar.
Jag (säger): Okej. Tack för hjälpen. Hejdå.
Sedan kom min kille över. 


 

Okej, sedan fotade jag affischen på min vägg.

Lars Ohly


Lars Ohly
var på besök på min skola för ett tag sedan (läs; jag kan inte riktigt minnas när, i våras i alla fall). Han höll ett föredrag om vänstern och hans vision(er). Han verkar vara en slug jävel, den där Lasse. Ska vara allas vän. Men sorry Lasse, den går jag inte på.

Jag frågade honom om han vill att alla barn ska gå i den skola de bor närmast (det vill säga: ingen får välja vilken skola de ska gå på utan tvingas automatiskt gå i den med kortaste avstånd till hemmet. Detta kan ha förödande konsekvenser för bland annat mobbade ungar, eller barn som helt enkelt vill läsa på en annan skola.) Han sa att han gärna såg ett införande av denna teori.

Chockad av hans svar, men framförallt förbannad över hans jävla "alla är lika mycket värda"-skitsnack. Ja, alla är lika mycket värda, och JUST DÄRFÖR bör man SJÄLVKLART få välja SJÄLV vilken skola man ska gå på. Vad hände med individualismen och alla människors rätt att få bestämma över sig själva?

Jag blir upprörd. Ja, det blir jag. Vad tycker ni läsare? Vill ni att Lars Ohly ska slussa in er på den skola ni bor närmast? I så fall kan jag garantera att ni inte hade fått gå på den skola ni går på idag. Vi vet ju alla att Lars Ohly sa att han var kommunist och sedan tog tillbaka det. Vad är det för ambivalent stil, kan man undra.

Det hade inte förvånat mig om Ohly hade velat klä svenska folket i likadana kläder också. Som ett kommunistpack. Fy fan.


Färdigläst


Reporter erkänner Gravidchock! av Belinda Olsson är färdigläst. Lite sorgligt. Ska försöka ta mig in till stan idag och köpa nya böcker. Sedan väntar jobbet klockan 16.00. A girl's gotta do what a girl's gotta do.

Smile at your bowl


Godmorgon

Här är vinnaren av röstningen om vilken färg som var snyggast:

Smile

Smile at your bowl - kreation och design Eva Solo. Är den inte bara helt jävla fantastiskt snygg? Men personligen gillar jag den svarta bättre.

Läser det HÄR i morgontidningen och återigen har Sverigedemokraterna förlöjligat sig själva och sin så kallade politik. De dyker alltså upp till ett sammanträde UTAN budgetförslag för "de har viktigare saker för sig än att rafsa ihop siffror på papper". 
Ska vi låta de här människorna bestämma i Sverige? Är det så vi vill ha det?

Jag har träffat Thoralf Alfsson och gjort en bandad intervju. Den mannen har inte alla hästar i stallet, så att säga.


Rickard Palm

Jag älskar Rickard Palm. Han gör så mycket roligt. Titta vad söt han är i det här klippet! Kommer på sig själv med att kommentera ett nyhetsreportage i rapport. Grymt pinsamt och så gulligt.TunnelbanaBörjar längta lite till Stockholm. Det är något speciellt med att åka tunnelbana, är det inte det?
Inte samma gamla tur som med 131:an till Trekanten. Huh!


Blev en kort runda på gymmet. 30 min, fokus stora muskelgrupper. Imorgon ska jag visa bilder på mina muskler jag kammade hem idag. Det ni.

Håll tummarna


Håll tummarna nu, mina vänner. Jag har precis fått veta att jag är ett steg närmre final i en tävling jag deltar i.

Drar till gymmet snart. Ska kolla in lite skor också. Uppdaterar senare!


Gravidchock

Dagens outfit
Ribbat linne H&M
Skjorta Blend
Bomullsväst H&M
Jeans Aima
Klocka svart man på Gran CanariaBok just nu: "Reporter erkänner Gravidchock!" - Belinda Olsson

Halvtaskigt språk, men mycket underhållande. Halva kvar. Någon som läst den?

Medvind för Sverigedemokraterna


För de som läst tidningen vet hur läget ser ut för Sverigedemokraterna. Nu ska man förstås inte lita blint på sifo-undersökningar, men samtidigt blinkar det varningsklockor för kommande politiska val. Fler människor binder sig till Sverigedemokraternas politik.

I ovanstående länk kan du läsa artikeln om Sverigedemokraternas starka medvind. De ligger alltså över spärren för vad som krävs för att komma in i riksdagen. Partiledaren Jimmie Åkesson får frågan i papperstidningen idag (finns tyvärr inte med i internetartikeln) varför fler män än kvinnor stödjer Sverigedemokraternas politik. Åkesson svarar att deras politik hittills har drivit starka manliga frågor och måste förbättra sin familjepolitik och engagera sig mer i klimatfrågan.

Visserligen finns det en poäng i att fler kvinnor handlar i klimatfrågan, men att påstå att Sverigedemokraternas politik hittills varit starkt manlig är ett tecken på okunskap. Det finns inga belägg för att migrationsfrågor är manliga. Det är rent hypotetiskt.

Fler män röstar på Sverigedemokraterna för att partiet nästan uteslutande består av män. Det är männens lilla vakuum där de slipper diskutera könsroller och samhällsproblem. Sverigedemokraternas politik är nämligen bara dravel.

Med all respekt för politiskt insatta människor, men de som röstar på Sverigedemokraterna är inte politiskt insatta.


Turken som vill vara läkare i Sverige


Jag grät igår. Grät floder. Gråter nu när jag tänker tillbaka på kvällen.
 
La mig i soffan och tittade på "Se upp för dårarna". Kanske inte världens mest berörande film för andra, men gud vad lyckligt det var på slutet.

Läkare: Jag har två frågor. Den första är: vill du jobba här hos oss? Andra frågan: Är språket ett hinder?
Turken (som vill vara läkare i Sverige): På den första frågan jag svarar: ja. På den andra jag svarar: en liten hinder.
Läkaren säger att han ska ordna språkundervisning som passar turken. Frågar: Blir det bra?
Turken: Fett bra.

Gud vad jag grääät! Det var så fint! Blir ni aldrig sådär sentimentala när ni tittar på film?

Okej, vi utlyser en liten tävling här. Skriv den bästa alternativt den sämsta filmen ni vet i kommentarsfältet. Sedan sammanställer jag en lista över de mest sevärda filmerna. Let's go.


Småkär

Kom igen nu, den här låten ÄR bra! Man blir lite småkär när man hör den ju ;- )


Snabba cash


Snabba Cash - Jens Lapidus
är läst.
Någon annan som läst den?

Ett helt nytt sätt att skriva. Snabbt, effektivt, regelbrytande, snabbtänkt. Hoppar över subjektet. Hela slutet känns som en impuls. Oväntat. Engagerande.

Läs den, mina vänner, läs den.

Utnyttjande av någon i beroendeställning

Kalmar

Vid denna busshållsplats, på Kalmar central, passerar bussar som ska till Trekanten-Nybro. Här har jag spenderat många timmar väntandes...

Därför är det väldigt skönt när man kör förbi det här:För då vet man att man nästan är hemma. Ute på landet.

Det diskuteras mycket i dagarna om miljö, det har väl ingen kunnat undgå. Ämnet är intressant, för det diskuteras inte endast av intresse för natur och framtid, utan för att det är mycket användbart i marknadsföring av nya produkter. Hur många annonser har vi inte redan sett som spelar på det här med miljö?

Det är sellout mina vänner. Ihärdig ilska över den här miljödebatten slår mig när jag tvingas spendera pengar på d y r a busskort. Kollektivtrafiken höjer sina priser varje år. Varför? För de har makten att göra det. Fler människor väljer att åka kollektivt i kamp mot miljöförstöringen och kollektivtrafiken kan tjäna mer pengar. Utnyttjande av någon i beroendeställning. För att dramatisera det något.

Inte för att vi inte ska värna om vår miljö, men för att jag avskyr den här typiska prishöjningen. De vet så väl att folk måste/vill åka buss/tåg och då passar de på. Släpper en bomb, och vi betalar, för allt vi vill är ju att värna om miljön. Blinda av mediavärldens propaganda.  Men ska det verkligen kosta så betydligt många fler tusenlappar?

Vad säger ni?


Rösta på er favorit


Godmorgon alla vakna

Vi ska ha en liten röstning här i bloggen. Jag kommer visa er en riktigt snygg pryl som finns i fyra färger. Ni ska rösta (antingen i kommentarerna eller till min mejl steffi_swen@hotmail.com) på den färg ni gillar bäst. Ok?

Om ni inte tycker att prylen är snygg över huvud taget kommenterar/mejlar ni det. Resultatet ser ni snart.

Här kommer prylen i fyra färger:Läskig man

Andreas kommenterar att begrepet "gå in i väggen" bara finns i två länder och säger också att de som verkligen borde gå in i väggen, typ japaner, inte gör det.
Ville bara publicera det. Tåls att tänkas på, eller hur?


Häromdagen skulle jag gå från en middag ute på stan till stationen för att åka hem. Går ensam på en gata i stan när en sunkig man med krulligt hår på sidorna av huvudet kommer fram, ler, och säger:

Man: Hey, sorry, do you know where I can buy pizza?
Jag: Oh, pizza, let me think.
Man: Yeah, somewhere near. I only need one slize, unless you wanna share one with me?
Jag: Ehm, no, thankyou. I'm on my way...some...where.
Man: Oh, okey, are you gonna watch the game? Cause you look dressed and really good.
Jag: No..I am....going....to....work. (nödlögn, kom ihåg, jag är ensam med honom)
Man: Oh, okey.
Jag: Yeah. Sorry. I don't know about the pizza.
Man: Well, okey.
Jag: Bye. (går snabbt,)

Läskigt det där, med sunkiga män.


Att gå in i väggen


Funderingar kring att "gå in i väggen". Det snackas ju rätt mycket om att "gå in i väggen", både i media och privat. Björn Gustavsson senast.
Begreppet innebär att någon upplever sådan markant stress att de inte är produktiva längre. Man kan till exempel bli deprimerad. Man upplever att kraven på sig själv är högre än man känner att man kan leva upp till.

Bara begreppet "gå in i väggen" har något lurt i sig. Jag har svårt att tro att det verkligen existerar. Jag tror att människor som blir sjukskrivna för att de "gått in i väggen" behöver annan slags hjälp än sjukskrivning. Alla upplever stress, vi upplever stress olika javisst, men vi är alla jämlika i grunden. Det handlar om att hantera stressen, och det gör man inte genom att fly den. Man konfronterar den.

Jag mötte en läkare en gång som sa att begreppet "gå in i väggen" var ett mediapåhitt. Inget liknande finns på riktigt. Om det skulle existera skulle alla gå in i väggen. Jag är beredd att hålla med den här läkaren.

Människor som påstår sig ha "gått in i väggen" använder egentligen bara begreppet som en ursäkt för att de är missnöjda med sina liv. Om man har ett krävande arbete som man trivs med går man nämligen inte in i väggen. Det gör man om man vantrivs på sitt arbete. Eller med sitt liv.

Den bästa hjälpen är alltså inte att få en diagnos, utan att få instruktioner i hur man kan hitta ett mer konstruktivt sätt att leva. Vi mår alla dåligt ibland, mer eller mindre, men lösningen är inte att gräva ner oss i en håla, utan att upptäcka andra sätt.

Låt oss skrota det här "gå in i väggen"-snacket och börja stötta varandra istället. Ingen mår bra av att diagnoseras i onödan.

Mejla


Något du vill debattera om? Något du vill att jag ska skriva om?
Kommentera eller skicka ett mejl till steffi_swen@hotmail.com.

Ni bestämmer.

Jag ser hemsk ut på morgonen


Jag dissade grillkväll med klassen och körde mitt eget race istället. Umgicks med syrran, grillade SJÄLV för FÖRSTA gången. En fläskkotlett (eller vad det heter, allt smakar ju likadant så varför komma ihåg olika namn?) stor som ett hus lyckades jag SJÄLV grilla.

Jag: Ahhhh, Nicole (lillasyster) jag tror den börjar brinna!!
Nicole: Jaha.
Jag: Ahhh vad ska jag göra? Det brinner under den!
Nicole: Okej.
Jag: Vänta vänta, jag tror jag har det under kontroll igen!
Nicole: ...
Jag: Neeej, neeej, hämta Sanna, hämta Sanna, det brinner!
Nicole: Nä.
Jag: Jo, men va fan, hämta Sanna, jag vet inte vad jag ska göra!
Nicole: Nä.

Men det blev ganska bra ändå, faktiskt.Den här fanns bredvid mitt och Matildas hotell utomlands. Vill ni se fler bilder från vår resa?

För övrigt så vaknade jag inatt och kollade mobilen. Hade fått sms. Var jättetrött så jag glömde bort sms:et lika snabbt som jag öppnade det. Somnade om.


Vaknar IGEN av att NÅGOT håller hårt i min arm. Blir lite rädd. Vem håller mig om armen?
Det visar sig vara laddaren till mobilen som jag (på något sätt) snurrat runt min arm under natten. Lite insideinfo för de som önskar.
När jag vaknade i morse såg jag ut såhär. Seriöst, VEM ser ut såhär på morgonen? Det är hemskt ju. Förfärligt.
Nu har jag väl, efter en dusch och makeup, lyckats ganska bra i alla fall.


Jag har tänkt på en sak ganska länge, och denna tanke vill jag dela med er nu. Sommarjobb.
För mig blev det jätteviktigt med sommarjobb redan för ett år sedan. Utan sommarjobb rullar jag faktiskt inga pengar in, såvida man inte får av sina föräldrar. Många av mina kompisar har inget jobb i år. De har heller ingen lösning på hur de ska få pengar. Detta gör min förbryllad, eftersom alla dessa kompisar inte verkar bry sig. De är coola liksom, det löser sig-attityd.
Jag bara undrar, hur har ni råd att leva?! Är ni så bekväma att farsan betalar allt? Har ni inga ambitioner? Ingen vilja?

Utan mina jobb hade jag inte kunnat köpa mina avslutningskläder. Hur har ni råd med avslutningskläder?

Oroande tanke.

Sluta ragga på gymmet


Åker till gymmet. Kör ett kort och intensivt pass. Går riktigt bra. Flyt. Självklart kommer någon kille fram och säger "Tjena. Gåre bra elle?"
Det gick bra fram tills du kom, har jag lust att säga då.
Vad är grejen med dessa suktande killar? Jag är på gymmet för att träna, inte ragga. Och oavsett hur snygg du än må vara, kan du väl åtminstone komma med något lite mer kreativt än "Gåre bra elle?"

Nästa kille som frågar mig något om den kommande lågkonjukturen, politiska valet eller något annat intelligent (även om det bara är "hur mår du idag?") kommer att öka sina chanser med ungefär 100%.

Den killen har jag ingenting emot alls.


Jag sover med honom
Det här är resultatet av 5 timmars nattsömn. Jag är så sjukt trött. Har sovit i en timme men skulle kunna sova betydligt längre.

Jens Lapidus gör mig sällskap i sängen dock. Jag går ingenstans utan honom. Jag andas, äter, sover, dricker och lever Jens Lapidus just nu.

Jens Lapidus och bloggen då. Det är i princip mina projekt för tillfället. Men så är det, för mig, går man in för något så ska det göras ordentligt.

Blev mamma vid 14


Läser det här och liksom undrar, hur hinner de blogga?!

Jättefint och gulligt på alla sätt, men finns det inte massor andra saker att göra? Fördömsfullt kanske, men jag blir konfunderad över det faktum att de faktiskt har tid att blogga.

Matilda vill att jag ska bli gravid. Hon envisas med att klappa på min mage och hälsa på "Jonpojken". Matilda, I hate to break this to you, men du kan inte göra mig gravid.
Jag önskar att du kunde. Men vi behöver nog ta in en tredje part i vårt förhållande först.

 

Enkel psykologi

Avslutning. Jag står nära Matilda TROTS att hon är förkyld. Det är kärlek, mina vänner.


Alltså, det här med förkylning. Jag minns min snuviga period på mellanstadiet. Varje fredag låg jag utslagen i sängen med hemska förkylningssymptom. Jag blev alltid sjuk på fredagen och frisk på söndagen. Det pågick under minst ett år. Jag var alltså sjuk, varje helg, i ett år.

Enkel psykologi: Idag är förkylning det VÄRSTA jag vet. Jag kan inte ta i samma saker som någon förkyld har tagit i. Om jag hör att någon nyser på bussen håller jag andan. Om jag hör någons snörvlande måste jag genast tvätta händerna. Jag kan inte sitta på samma plats som någon förkyld har suttit. Jag har extrem ångest över att vara förkyld. Jag har alltid Kan Jang i kylskåpet. Om någon inte hostar i armen går jag därifrån jävligt snabbt. Jag stannar hellre hemma än åker in till stan, för att någon förkyld KAN sitta på bussen.

Det är sjukt. Ständigt på min vakt.

Jag är mycket intresserad av att veta hur ert förhållningssät till förkylning är. Tips? Råd?
Kanske har ni andra neurotiska grejer i era liv som ni vill berätta om?

För snälla. Säg inte att jag är ensam om detta.


http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=19603

Moské kontra kyrkaTack för söta kommentarer.

Fick några minuter över innan jag måste gå till bussen. Jag har sovit 5 och en halv timme inatt. Men jag känner mig fräsch, utvilad och snygg ändå. Det slår nog tillbaka i eftermiddag...


Idag är det alltså avslutning. Min lillebror och lillasyster (8, 10) har också avslutning i skolan. De är helt bekymrade över det faktum att vår skola inte går till kyrkan eller sjunger. Det är ju normalt för dem. Men jag tänker; varför är det så viktigt att gå till kyrkan?
Det är ett förlegat sätt. Vi har kommit längre i utvecklingen. Jag hade mycket hellre åkt till en moské, inte av kulturella eller religiösa skäl men av kunskapsskäl. Kan vi inte göra en utflykt på avslutningen? Upptäcka något nytt, lära oss något?
Kyrkan känner vi redan utan och innan.

En moské däremot, har jag aldrig varit i. Har ni?

Lägg ner emo-grejenHaha, det här börjar ju bli värsta modebloggen. Missförstå mig rätt, det här är inte en modeblogg. Men jag skulle gärna vilja diskutera ämnet. Mode alltså.


Jag väljer alltid mina kläder som jag ska ha på mig på kvällen. Varför? För att jag alltid har ångest över vad jag ska ha på mig. Hade jag försökt plocka fram kläder på morgonen hade jag aldrig kommit till skolan. Jag menar allvar, detta klädprojekt kan pågå mellan 17.00 till 22.00 en vanlig kväll. Fram och tillbaka, ändringar, tveksamhet, ser jag tjock ut i den här? osv...

Samtidigt undrar jag; varför denna klädeshets? Vem bryr sig, egentligen? Det är inte precis som att polarna i skolan scannar en och tänker "HUR kunde hon ta på sig den där tröjan, hon ser ju fet ut!" Eller? Snälla, säg att ni inte tänker så. Annars blir jag besviken.

Kläder är överskattat. Dessa pubertala människor som klär sig i svart, tema emo, målar ögonen mörka och sätter på sig platåskor för att ge uttryck för sina inre fejder. Är det inte bara hellöjligt?!
Har man en sådan stark drift att uttrycka sina åsikter, gör det då genom att engagera er i frågor, inte klä ut er som fågelskrämmare. Det är att förlöjliga er själva.

Poängen är att jag (och ni) inte borde ha ångest över kläder. Dra på er ett par jeans och någon tröja så blir det bra. För egentligen så spelar det ingen roll hur du klär dig. Det är hur du presenterar dig som avgör.

Vad säger ni?


Med eller utan BH?Jag: Jag tänkte ha detta på avslutningen. Vad säger du?
Lillebror: Mm
Jag: Visst är det fint?
Lillebror: Man ser din BH.
Jag: Ja, men det gör väl inget. Det är bara lite grann.
Lillebror: Tänk om du inte hade haft någon BH.

Min lillebror är filosofisk. Ja, tänk om jag inte hade haft någon BH? Då hade jag ju visat brösten helt. Vad hade hänt då? Den analytiska ådran är genetisk i vår släkt.

Jag tänkte först ha det här. Men jag..kände mig inte helt hemma, så att säga.
Gjorde jag rätt väl? Det känns lite för formellt med väst. Brukar ju ha det till vardags, Kör lite mer "wild and crazy" på avslutningen. Randigt. Skit samma att man ser bred ut.

Den här provade jag på H&M häromdagen. Jag köpte den inte. Varför?! Den är ju urgullig. Värsta sommarlinnet.

Sexiga skor

500 spänn för de här pumpsen. Köpte dem inte. Skulle jag gjort det? Ångrar mig lite. Läckra som satan ju.


Gör slut med din partner

Det började SPÖREGNA så jag stannade hemma.

Hunnit käka lite middag i form av spaghetti och köttfärssås. Satte mig för att blogga när jag kom på mig själv med att nynna på en låt. Kunde först inte memorisera vilken låt det var, tills det slog mig. Det måste vara någons förtjänst att jag plötsligt sjunger romantiska låtar och drömmer mig bort. Eller? Det spelar väl ingen roll egentligen. Lite vardagsromantik är aldrig fel.

Men ibland undrar jag vad grejen är med förhållanden. Många människor suktar och längtar efter den där special one. Någonstans tänker jag att de människorna saknar något i sig själva. Inte för att det är fel att vilja ha ett förhållande, men för att man känner mig begränsad av att vara singel. Jag tänker att människan trots allt är en mycket anpassningsbar varelse som inte nödvändigtvis är skapad för monogami.

Personligen har jag absolut ingenting emot förhållanden. Hade jag träffat rätt kille hade det varit jättetrevligt. Men det råder ingen väntan och definitivt inget suktande. Det kommer när det kommer.

Varför är det så viktigt att vara tillsammans med någon? Varför kan man inte vara tillfreds med sig själv och sitt liv?

Jag är övertygad om att det bästa och långvariga förhållandet föds när två självständiga individer träffas, nöjda med sig själva och sina liv, och när de har tid och ork att blanda in en till människa i sitt liv.

Innan dess ska man vara själv. Håller ni med? Inte?


http://www.youtube.com/watch?v=fXtX3sb1yzQ&NR=1

Den här scenen gråter jag till. Ja, det gör jag. Carre har flyttat till Pars med sin kille. Hon är inte lycklig där. Han är ett svin.  Då träffar hon Mr. Big. Gud vad jag bölar.


Känslor

Jag har inte kommit iväg ännu. Hrm... Men om 45 minuter bär det av. Tror jag. Låg och läste Snabba cash i sängen och blev helt dåsig och mystrött. Kanske ska stanna i sängen?

Har ni läst Stieg Larssons trilogi? Mycket bra. Snabba cash av Jens Lapidus är inte ens i närheten av att vara lika spännande, men på god väg. Det är något speciellt med böcker. Känslan av att hålla i dem, lukta på dom, bläddra i sidorna, titta på orden. Mmmmm.
Jag älskar böcker.
Känner ni känslan när ni tittar på den här bilden? Känslan av total, heltäckande, drivande och fullspäckad lycka. Ord. Text. Textens kraft. Textens förmåga att påverka och förändra mer än något annat. Passion. Mm, bättre än allt annat. Skriften är mitt liv.


Starka ord idag. Ovanligt. Kanske ska ha mens?


Vill du vinna EM-prylar?

Då kan jag tyvärr inte råda dig.

Men om du är intresserad av EM, läs Andreas blogg

http://iseeu.blogg.se/Att vara ihop eller att...

Om det finns fler önskemål förresten, bring it on. I'm here for you.

Jag sitter här och tvekar. Idag är min första lediga dag på mycket länge. Instinktivt vill jag åka in till stan och gå runt. Men efter noga eftertanke tänker jag att jag borde stanna hemma när jag äntligen har chansen. Men nu är klockan halv ett och jag har tråkigt. Jag åker nog in till stan i alla fall.

Åh, vad tråkigt för er att läsa. Brukar inte ni drabbas av sådan här ångest över småsaker?
Eller, ångest kanske är fel ord. Men..tveksamhet. Fundersamhet. Vad är bäst? Kommer jag ångra mig om jag hoppar på, tar chansen, möjligör mina idéer?

Samma sak med förhållanden egentligen. Jag vet, har varit singel så länge att jag kan precis ALLA fördelar med att vara själv (inte ensam, mycket viktigt). Men så en dag kommer chansen att hoppa på ett tåg man inte vet vart det ska. Ska man chansa och göra det? Trots att man trivs bra i sitt nuvarande singelliv. Vad säger ni, kära läsare? Tänker vi aldrig på sådant?
Vad skulle ni göra?
Det finns ju ingen anledning att byta från juice till vatten när man gillar juice. Men å andra sidan saknar man inte vattnet förrän det är borta.

Oj, det var djupt. Kom jag på alldeles själv.

Håll utkik. Uppdaterar om min dag på staden senare. Och huruvida mitt singelliv ser ut.

Dagens lunch

Fick ett önskemål att visa vad min lunch består av idag. Här är en mer eller mindre glammig bild på kokta grönsaker och svampomelett. Det är godare än det ser ut, jag lovar. Men visst ser det groteskt ut.

Dyraste gymmet i stan


Jag heter alltså Stephanie och bor i Kalmar (kanske lite utanför, men det är inte relevant). Pluggar medieprogrammet, drömmer om journalistikkarriär, skriver i princip tjugofyrasju och spenderar resten av tiden antingen på gymmet eller med polarna. Det gamla vanliga liksom. Lever inget jättespännande liv, vilken tur att den här bloggen inte ska handla om mitt liv. Bara.

På tal om gymmet förresten. Drog en vända dit igår kväll. Jag tränar på det dyraste gymmet i stan. Jag tror alltid att det dyraste är bäst. Som en kapitalist.
När jag anlände till gymmet igår spanar man, såklart, alltid in vilka som är där. Igår var det ovanligt lite folk. Fotboll och lillördag i och för sig. För de som tränar på gym kommer nog hålla med mig om att hela grejen är ganska porrig. Ett rum, massa svettiga muskleknuttar som stönar och tar i tills luften tar slut. Känns alltid lite obehagligt att träna med massa män runt omkring sig. Det är precis som om de när som helst kommer kasta sig över en. Ser alltid till att hålla några meters avstånd. Någon mer som brukar uppleva detta?

Ibland önskar jag att det fanns böggym. Så man kunde slippa alla intresserade blickar och flirtar.

I vilket fall så är den här bloggen ett uttryck. De som känner mig vet nog att den här bloggattityden bara är en fasad. Eller?Såhär ser relaxavdelningen ut på gymmet. Hänger där en del. Satt där i förrgår och läste Snabba Cash. Mysigt.

Godmorgon

Godmorgon alla vakna människor. För visst är ni vakna? Ni är väl inga sådana där sjusovare som går upp vid lunch? Nej, det tror jag inte att ni är.

Jag har i alla fall vaknat, duschat, ätit frukost (vilket också inkluderade att jag spillde kaffe-helvetet över hela bordet, blev less, skulle äta ägg som var alldeles för hårt vilket resulterade i att jag slängde skiten och istället åt en macka), klätt på mig, kollat the voice och kom på att bloggen väntar på att uppdateras.

Idag är jag helt ledig. Jag ställde alltså inte klockan i morse. Ändå vaknar jag med ett ryck kl. 6.00 och förbereder mig på att gå upp. Blir det så för er också? Att ni vet om att ni kan sova hur länge ni vill, men ändå vaknar ni och förstår inte varför ni glömt ställa väckarklockan? I vilket fall, sedan sov jag halvtaskigt och kissnödigt fram till halv åtta, gick upp och började stoja.

Håll ut, läsare, snart ska jag presentera mig. Har ju inte gjort det särskilt ordentligt än.


Fett blir inte muskler

Kom precis hem från gymmet. Körde fokus armar, mage, ben. Var inte särskilt jobbigt. Man känner att man börjar tåla mer och mer. Musklerna växer. Hehe.

Fast det är dags att spräcka en myt. Många tror att fett omvandlas till muskler när vi tränar. Falskt. När vi tränar våra redan existerande muskler så behöver de energi. Energin kommer från fettsyrorna som omvandlas till koldioxid - det vill säga sådant som vi andas ut. Fettet försvinner alltså naturligt som koldioxid, det blir inte muskler.

Nu vet ni det.

Hatet drivet jaktenDet här är boken jag troget läser varje dag/kväll. Bäddar ner mig i en varm och skön säng och läser och läser och läser och...
Det tog hundra sidor innan jag började förstå historien och nu rullar det på. Om den rekommenderas? JA.
Jens Lapidus - Snabba cash

Den här köpte jag häromdagen. Vad tycks?


Peffling

Visst är den fin?

Here I am

Det är inte mer än rättvist att ni får se vems blogg ni läser. Here I am.

Här ser ni mig.


Stanna bussen för helvete

Jaha, då har man startat en blogg. Precis som alla andra.

Spännande det här med bloggar. Varför bloggar man, egentligen? För att man så gärna vill sprida budskapet om vilket fint liv man lever? Nej, såklart inte. För att tjäna stålar såklart.  Det är därför jag gör det här. För att tjäna cash. Varför annars? Vad trodde ni? Att jag skriver och plåtar för att jag bara MÅSTE visa vilken stor latte jag drack på stan idag? Nejnej, mina vänner. Här ska vi håva in stora summor. Men inte ensam, utan tillsammans. Det här ska vi reda ut together. Jag VÄGRAR sitta här och skriva om min skoldag och hur tråkiga lektioner jag hade. Vem vill läsa det, liksom?

Istället ska det produceras viktiga grejer. Det ska skrivas om vardagliga problem som berör oss alla. Krig i världen? Nejnej, snarare hur mycker dumma människor det lever i den här världen, hur svårt det är att veta hur killar tänker (men jag är expert på området så om du behöver råd; säg till), hur pinsamt det blir när busschauffören inte stannar på hållplatsen TROTS att man har plingat på knappen.

Vad är grejen med det egentligen? Man plingar i god tid, gör sig i ordning, ställer sig upp, börjar gå mot dörren och får hjärtklappning när man inser att bussen inte stannar. Man staplar, fumlar sig fram, ropar försiktigt "hallå, ursäkta, hallå, jag ska av, ursäkta", när man egentligen borde skrika "FÖR HELVETE, STANNA BUSSEN, JAG SKA AV". Busschaffisen ber om ursäkt, stannar, fejkar ett generat leende och släpper av en. Är saknaden av stimulans i bussyrket så markant att minsta chans att spetsa vardagen med lite bus utnyttjas? Det är ju för fan ert jobb att se till att stanna bussen när någon plingar.

Well well. Jag sitter på jobbet. Inga kunder. Ska till gymmet. Laddar med bilder senare. Orkar inte riktigt presentera mig nu, tar det sen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0