Fråga till dig!

Jag vet inte om det är allergi eller förkylning men jag mår dåligt. Näsan rinner och mitt huvud är lika tungt som bly. Jag hoppas hoppas hoppas att det är allergi, eftersom jag har planerat ett styrkepass imorgon och jag har längtat hela helgen! Jag FÅR inte bli sjuk...

Jag blir alltid hemmagåendes under förkylningar. Jag får riktig ångest och krämpor i hela kroppen. Jag känner mig alltid oerhört deppig och nedåt. Vill oftast bara krypa ner i ett hål och dö. Jag kan inte sova heller. Därför är det så frustrerande att se hur kompisar eller bekanta lever sitt vanliga liv trots förkylningar. Jag läste till exempel om Blondinbella som gick på yoga idag TROTS förkylning. Drabbas inte hon, eller ni, av ångest? Jag förstår det inte...

Jag önskar innerligt att jag vaknar pigg imorgon. Idrott direkt på morgonen också...jippi.


Inte ens Kan Jang verkar hjälpa...

Dagens mellanmål



Nyponsoppa, morotsbröd med keso och tomat.

Nyponsoppa:
A-vitamin
C-vitamin

Bröd:
B-vitamin

Keso:
A-vitamin
B-vitamin
E-vitamin

Tomat:
C-vitamin

Fortsätt gärna att läsa vitaminskolan om du är intresserad av vitaminkunskap.

90 % vilja och 10 % prestation


Såhär fokuserad är jag på gymmet.

Träning är 90 % vilja och 10 % prestation. Du når inga resultat av att ställa dig i gymmet och lyfta lite skrot "bara för att." Du måste VILJA vara där. Du måste VILJA ha resultat. Du måste bestämma dig för varför du är där. De dagar jag inte alls känner för att träna låter jag bli, annars är risken stor att jag tröttnar och låter det gå veckor till nästa pass, eftersom jag minns hur tråkigt det var förra gången.
Då är det lika bra att köra hårt när man väl tränar, och självklart med viss regelbundenhet för att nå effekt. Man känner själv efter hur ofta man hinner och vill träna.

 Jag försöker vara på gymmet tre gånger i veckan, med vissa undantag. Ibland blir det fler, ibland färre. Men glöm inte att det går bra att träna hemma också. En promenad eller springrunda är också träning, trots att man inte åker iväg någonstans. Att gå till ett ställe istället för att ta bussen är också motion. Vardagsmotion. Minst lika viktigt, om inte viktigare.

Min matlåda


Min matlåda igår på jobbet

Om du har rester av köttfärssås och inte är sugen på ÄNNU en matlåda med samma skit, gör då en pajdeg och laga en köttfärspaj. Går alldeles utmärkt. Recept på pajdeg hittar du HÄR om du missade förra länken.

Styrka



Då väntar ett styrkepass imorgon. LÄNGTAR!

Vad gör man en lördagskväll?

Vad gör man en lördagskväll? Kanske tar man ett glas med några polare på krogen. Kanske bäddar man ner sig i soffan med filt och te och tittar på en film. Kanske ringer man till den där killen som man är intresserad av. Kanske målar man naglarna och gör ansiktsbehandlingar.

 

Kanske tinar man upp 800 gram köttfärs och steker egna köttbullar av hälften som man sedan fryser in.



Kanske lagar man köttfärssås av resterande köttfärs.

Kanske gör man detta klockan halv tio på kvällen.

Body pump 66 - den bästa

Gud vad jag är sugen på att köra ett pumppass! Men det är vilodag idag...
Istället sitter jag och lyssnar på min favoritlåt ur Body Pump 66. Är ni otåliga så spola fram någon minut så händer det grejer!

GAH, snart spricker jag om jag inte får träna!


Vitaminskolan del 1

I vitaminskolan får du veta det väsentliga om olika vitaminer och hur du får i dig dem.

A-vitamin
A-vitamin är en antioxidant och är bra för bland annat synen, immunförsvaret och huden. Om du har symptom som nattblindhet, dåliga naglar eller överkänslighet mot ljus kan du lida av A-vitaminbrist. Du får i dig A-vitamin genom animaliska fetter, tex. fisk, ägg, kött och lever. Det finns också i vegetabiler såsom morot, mango, tomat och spenat.


Morot - innehåller A-vitamin

B-vitamin
För att tillgodogöra oss energin i maten som vi äter måste vår kropp ha B-vitamin. Många äldre människor lider av B-vitaminbrist vilket kan orsaka minnesstörningar, depression och barnlöshet. Brist på B-vitamin beror på enformig kost. B-vitamin finns i spannmålsprodukter, tex filmjölk, yoghurt, mjölk och ost.


Yoghurt och filmjölk - rikt på B-vitamin

C-vitamin
C-vitamin är bra för ditt immunförsvar och kan, enligt vissa, motverka förkylningar och infektioner. C-vitamin underlättar för kroppen att ta upp andra näringsämnen såsom zink, järn och koppar. Om du lider av trötthet, muskelsvaghet och retlighet kan det bero på C-vitaminbrist. Du får i dig C-vitamin genom tex nypon, apelsiner, spenat, jordgubbar och många andra grönsaker och frukter.


Kiwi - en rik C-vitaminkälla.

D-vitamin
Vid retlighet, musklelsvaghet och hudsjukdomar kan du lida av brist på D-vitamin. D-vitamin är bra för skelettet och tänderna. Vid solbestrålning bildas D-vitamin i huden, vilket innebär att många svenskar lider av brist eftersom vi har ett solfattigt klimat. D-vitamin finns i bland annat fet fisk, ägg och svamp. Vegetarianer löper större risk att drabbas av brist om de äter för lite D-vitamin under vintermånaderna.


Svamp - bra för vegetarianer att äta

E-vitamin
E-vitamin skyddar cellerna och ger en större effekt av upptagningen av A-vitamin. Det har också en läkande effekt på sår. E-vitamin finns i bland annat nötter, solrosfrön, pumpafrön, vegetabiliska oljor (rapsolja tex).
Studier har visat att ett bra intag av E-vitamin de första dagarna runt mensen kan minska mensvärk rejält.


Pumpafrön - rikt på E-vitamin och gott i müsli


Fortsättning följer...

Mitt bröd


En aningen mörk bild på mitt morotsbröd

Såhär ser brödet ut. Lite smalt kanske. Men grymt gott. Alltid gott med hembakat. Jag körde i lite hasselnötter för tuggmotståndet och smakens skull.

Vilken är er favorit?



Det här är världens bästa mellanmål. Wasa knäckebröd med mjukost och olika smaker. Jag gillar gräslök bäst (den gröna). Annars finns de i smakerna gräslök, peppar, red chili peppar och tomat/lök. Den sistnämnda är inte allt för rolig...

Har ni smakat? Vilken är er favorit?

Blink blink



Ni får den här blinken av mig. Varför? För idag kommer bli en bra dag. Jag känner det på mig. Jag har massor av sprudlande energi, redo att smitta ner andra människor med. Nu har det blivit en god frukost på gröt och bröd, jag ska iväg till jobbet några timmar och sedan blir det en skön löprunda!

Blink blink.

Morotsbröd

Mmmm, bakade precis morotsbröd. SÅ gott!
Recept imorgon. Superenkelt och smarrigt! Godnatt!

Martina-koden



Jag har börjat läsa Martinakoden av Martina Haag. Jag har visserligen läst den innan, men den är så fruktansvärt rolig att den är värd en andra omgång.

Läst den, någon?

Träningsvärk igen...



Idag värker det så skönt i axlarna. Fokus igår på träningen var axlar och rumpa. Rumpan har jag haft konstant träningsvärk i sedan drygt en vecka. Varje gång den börjar försvinna kör jag ett hårt pass så den kommer tillbaka. Träningsvärken alltså. Haha!

Lunch?!



GAH jag är hungrig. Lunch om en och en halv timme. Hur ska jag palla?

Styrketräningen avklarad

Det var underbart att träna styrka igår. Så himla skönt! Och deppigt nu när jag vet att det dröjer till efter helgen tills jag kan träna styrka igen...
Det är en sådan skön smärta när benen darrar och musklerna skakar och svetten bara rinner. Man måste pressa sig själv för att orka några fler utfall, eller vad det nu kan vara, och efteråt är man superstolt och jättetrött!


Min müsli

Och som vanligt känns det som om man kan äta hur mycket som helst till frukost när man har tränat på kvällen...

Alla träningssugna människor där ute!

 
Såhär ser jag ut ikväll med träningskläder (och en pullover för att inte frysa, he he)

Hallå alla glada och TRÄNINGSSUGNA människor. Ikväll ger vi järnet?! Det blir inte mycket träning i helgen, på grund av olika sociala tillställningar, därför kör vi ett extra hårt pass ikväll. Jag vill att ni följer med! Lova att rapportera hur det gick för er. JAG VILL VETA!


Skorna på!


Gör som jag -  ät en banan innan/efter träning.

Jag klämmer i mig en banan vid 19.00. Passet börjar 19.30. Sedan blir det kvällsmat kl. 21.30.

NU KÖR VI!

Svettas ikväll?


www.sportandhealth.com

Body pump 19.30 ikväll. Jag tänker köra hårt! Mitt mål med dagens träning är att svettas och bli skittrött! Sedan ska jag sitta på bussen, oduschad och nytränad. Det är fräscht.

Utlandsresa



Igår satt det tre tjejer på stationen och pratade om att de skulle åka till Turkiet imorgon (läs: idag). Gud vad avundsjuk jag blev. Kände ett extremt sug efter utlandet.

Tittade genast igenom mina egna semesterbilder. Åh!

Yogakläder



Sköna, funktionella och hyfsat snygga träningskläder till yogan. Yogabyxor och ett bomullslinne från Stadium, den gula tröjan yogar jag inte i. Och en förlovningsring till det, kan det bli bättre?



Viktigt att man kan röra sig i kläderna eftersom man gör en del vridningar, sträckningar och ställningar i yoga. Man vill ju inte tappa byxorna eller ständigt rätta till linnet.

Kör ni ikväll?

ÄNNU en ny HÄRLIG dag! Underbart!

Längtar ihjäl mig till styrketräningen ikväll. Gud vad skönt det ska bli!

Håller ni med? Kör ni ett pass med mig ikväll?

Fråga 2!



I detta regnväder blir jag otroligt sugen på en ansträngande, svettig och alldeles alldeles underbar styrketräning! Men eftersom det är yoga inplanerat på schemat så får det bli det.

Yoga eller styrketräning, vad väljer du? Motivera!

Fråga!

Jag undrar, är denna kvinna frisk eller sjukligt smal/tränad?

Vad tycker ni? Jag tycker det är gränsfall.


Marie Hermansson

Om man har läst någon bok av Marie Hermansson vill man definitivt läsa fler. Tveklöst.

Jag har läst tre av Maries böcker.
Ett oskrivet blad
Ett oskrivet blad (kanonbra!)



Svampkungens son (djup, vacker, fantastisk)

Mannen under trappan

Mannen under trappan (WOWeffekt!)















Härnäst vill jag läsa Musselstranden. Det är den boken Marie är "mest känd" för. Alltså är kraven och förväntningarna liiite högre än vanligt. Men det fixar Marie. Det är jag säker på.

Soyayoghurt

Mellan mina träningspass häromdagen åt jag en soyayoghurt från Go Green med müsli. Överraskande gott! Nästan bättre än vanlig yoghurt...
Kan verkligen rekommendera, både för dig som är laktosintolerant, vegan eller öppen för nya idéer!


Linfrö

Angående mitt inlägg om linfrön och dess verkan. Andreas kommenterade och nu vet jag och ni hur det ligger till i framtiden!

Andreas om Dagens hälsotips:
Linfrön är också bara gelbildande då de äts hela och större delen av linfröna åker bara igenom tarmsystemet så du måste krossa dem för att få i dig alla näringsämnen.


Hemmagjord müsli



Nu doftar huset kanel och vaniljmüsli! Att göra hemmagjord müsli är mycket effektivare och framförallt godare (!) än köpt.
 Dessutom är det billigare och du har 100 % kontroll över innehållet. Du bestämmer helt själv.

Denna gången använde jag:
Fiberhavregryn
Havregryn
Rågflingor
Hasselnötter
Cashewnötter
Valnötter
Kokos
Solrosfrön
Krossade linfrön
Physsilliumfrön
Kanel, kardemumma
Skårad vaniljstång

Äts till yoghurt, filmjölk eller mjölk!

Gröttips



Det är framförallt på morgonen som hungern gör sig påmind när man har tränat hårt dagen eller kvällen innan. Vissa dagar känns det som om man skulle kunna proppa i sig tre stora tallrikar gröt. För det är alltid gröt som jag äter vid morgonhungern. Är hungern inte så farlig går det bra med filmjölk eller ägg, men gröten är ganska nödvändig för att man ska bli belåten. Dessutom håller man sig mätt ganska länge, trots att energimängden är låg.

För de som missat mitt gröttips kommer det igen:
Blanda i kanel, russin och toppa med äppelmos och mjölk. MUMS!


Vad äter du till frukost?

Renande yoga

Min kropp är seg som gummi. Pumpen och yogan tog på rätt ställen.

I yogan gör man vridningar med kroppen. Igår fick jag veta att dessa vridningar är renande för kroppen. I en vridning i bröstet, till exempel, rensar kroppen ut slamprodukter i musklerna som kan orsaka stress.

Kanske är det därför jag känner mig som en ny, fräsch och hel människa efteråt.


Lyssna på veteranen



Igår körde jag styrketräning i en timme och yoga en timme efter. Jag kom hem vid halv elva och gick upp vid halv sju. Inte att rekommendera. Jag är lika trött, dåsig och sur som på bilden. Det känns som det kan vara en infektion. Vila idag, utan tvekan.

Hörni, från ett träningsfreak till ni andra: träna INTE yoga direkt efter styrketräning (som tagit alla era krafter). Jag fick svårt att andas genom näsan och var bara allmänt darrig i musklerna. Och denna huvudvärk idag!

Dagens hälsotips



Dagens tips!

Okej, alla hälsofreak, här kommer ett tips från nutritionsvärlden. Om du brukar äta filmjölk, gröt eller bröd på morgonen, "krydda" med psylliumfrön eller linfrön. Psylliumfrön innehåller egentligen ingen näring, men funkar bra i dina tarmar då de verkar gelbildande. De kommer alltså ut igen.
Linfröna däremot innehåller fiber och omega 3.

Jag har också hört att man måste krossa linfrö för att få i sig de fibrerna, är detta sant? Någon som vet?

Mitt träningsupplägg i veckan

Såhär ser veckan ut enligt nuvarande tanke och planering. Förändring kan ske.

Måndag:
Body pump och Virya Yoga

Tisdag:
Vila

Onsdag:
Ashtanga Yoga och Body pump alt. Body Balance

Torsdag:
Afro power dance eller Body Pump / Body Balance

Fredag:
Vila

Lördag:
Oklart.

Söndag:
Yoga eller core

Den nakna sanningen

Omslagsbild: ISBN 9789185499052, Den nakna sanningen

I Linda Rosings bok "Den nakna sanningen" skrivs det om:
* Om varför hon så gärna ville bli fotograferad naken.
* Om våldtäkten som satt djupa spår.
* Om sitt okända liv med en nynazist.
* Om knarkfesterna med kändsisar och miljonärer.
* Om sex och om sina kärleksaffärer.

Tydligen räcker det att knulla i TV för att få ge ut en bok om sitt sexliv. Det mest intressanta är att Daniel Nyhlén är författaren till boken. Daniel skriver alltså om Lindas sexliv. Det är intressant. Då kan man ju undra om Daniel är den här "okända nynazisten" eller varför han nu skriver om något så privat som någon annans sexliv.




Om jag hade skrivit en roman om mitt sexliv hade det blivit en mycket kortfattad skildring. För det första hade jag inte vikt ut mig på omslaget. Denna nakna bild på mina biceps är väl så långt jag kan tänka mig att gå. 

Lindex barnavdelning



På Lindex barnavdelning hänger det mängder av kläder i min storlek. Det betyder att Lindex gör det betydligt billigare för mig att handla. Barnkläder = billigt (billigare). Alltså besöker jag ibland barnavdelningen. Ofta känns det som om personalens blickar bränner i nacken. Jag tänker "Åh nej, nu tror de att jag är pedofil eller en tonårsmorsa som inte vet vad en kondom är." Ja, så tänker jag när jag letar kläder till mig själv på Lindex barnavdelning.

Arn 2



Jag såg Arn 2 igår. Här kommer sammanfattningen:

* Dåligt och fattigt manus
* Tradig berättelsegång
* Hemskt slut
* Många kassa och överbetalda skådespelare


Det är bara så synd att sådana saker ska få förstöra en hel film. Arns och Cecilias kärlek skulle ju konkurrera hela världen, vad hände med det? Och alla dessa stora ord och överskattade konversationer, det blir bara löjligt.

Men Arn. Han är bra. Och snygg. GUD SÅ SNYGG!


Alex Schulmans bok

Alex Schulman släpper sin bok i april. Jag har ingen aning om vad det handlar om, men jag vet att jag ska ha den. Först av alla.
Jag måste läsa den. Det finns inga tvivel om att Alex kan skriva.

Kan ni svaret?



DAGENS OUTFIT

Like it or not.



DAGENS FRULLE

Gröt. Vill ni spexa till gröten kan nu blanda i kanel, russin och toppa med äppelmos. Perfekt innan träning. Massor med energi.

Förresten, angående kanel, jag har en fråga. Kanske vet ni svaret?
Jag har läst att kanel får kroppstemperaturen att tillfälligt höjas och då ökar även förbränningen, stämmer detta eller är det en myt som naiva jag har gått på?

För satan vad mycket kanel jag har ätit. På allt.

Träningsvärk

Body pump blev det. Jag trodde träningsvärken skulle bli bättre, men nu har jag så ont att jag vill kräkas.

Det är otroligt vilken skillnad det blir beroende på vilken/vilka instruktörer man har i klassen. På torsdagens pumppass höll en supergullig och tuff tjej i klassen, idag var det två kvinnor som hade dålig musik och annorlunda klassupplägg. Det var fortfarande givande och fysiskt ansträngande, men inte alls lika roligt och drivande.

Jag får helt enkelt börja gå på torsdagar när rätt instruktör är. Och på måndag är det yogatime, hur fan ska det gå med denna rumpvärk?!


Såhär vältränad är jag. Nästan.


Välj åt mig



Såhär bländande vacker är jag denna tidiga lördagsmorgon en timme innan träningen. Jag överväger mellan:

Body pump, body balance, body pump, body balance?

Vad ska jag välja? Med en kraftig träningsvärk säger kroppen åt mig att body pump borde göra minst ont.

Body pump, body balance?

Välj åt mig.

Ett liv i mina händer



En känsla av maktlöshet, hjälplöshet slår mig när jag läser det här. Fan, det är jobbigt. Men fint. Ganska dåligt språk visserligen, men tanken och berättelsen är fin.

Alterego



Jag säger bara en sak. De som får sitta bredvid mig på bussen är lyckliga människor.

blodsockerfall!

BLODSOCKERFALL!!!!!!

Matmuffins med morot och sojamjöl + en nektarin FORT SOM FAN

Förbränning

Träningsvärken sprider sig från rumpa till lår och ben. Aj aj aj!

Jag känner en enorm skillnad när jag tränar intensivt, både fysiskt och mentalt. Framförallt märker jag hur min kropp skriker efter mat. Frukost slinker ner utan problem. Jag känner faktiskt hur min förbränning ökar av styrketräningen. Jag märker hur jag behöver mer energi.


Ett liv i mina händer

Ett liv i mina händer

Ett liv i mina händer - Maribeth Fischer

Vilken sorglig bok! Den är inte färdigläst ännu, men jisses vilken stämning det blir i rummet. Sorg sorg sorg. Huh. Jag brukar lägga ifrån mig boken och läsa Veckorevyn en stund innan jag somnar, annars lär jag drömma mardrömmar.

Känslan efter träning



Gårkvällens body pumppass gick så snabbt! En timme bara flög iväg. Salen var helt full och instruktören var pigg och alert. Känslan av att dela svett, tårar, styrka, energi (och ibland svaghet) med en hel grupp är överrumplande. När man inte tror att man orkar mer vänder man sig bara om och får kraft från någon gruppmedlem. "Klarar hon det så klarar jag det." Så måste man tänka.

Men känslan efteråt, den är ännu starkare. Under de sista tio minuterna av stretch känner man sig stolt och stark. Och känslan idag! Förutom att kroppen är öm och ibland, fortfararande spänd, så mår man fantastiskt.

Dessa känslor.

Body pump

Hörni. Jag vet att jag borde vila från träningen, åtminstone idag, men jag har så mycket energi!! Vi kör body pump nu vid sex. Springa till bussen!!


Förlovning



Jag har förlovat mig!

Matilda och jag pratade om vår vänskap och hur mycket vi betydde för varandra. Vi kom fram till att en förlovning skulle passa jättebra. Som ett fysiskt bevis på vår vänskap. Vi köpte ringar och firade på ett café.

Nu är vi förlovade!

Blodsockerfall

Någon annan här som lider av krångliga blodsockerfall?
Jag märker det nu när skolan har börjat att det räcker med en, två timmar efter maten innan jag blir dåsig, får huvudvärk och får ont i ögonen. Matcravings helt enkelt. Jag måste äta. Jag svimmar annars.

Vilka symptom får du?


Äpplen är räddare i nöden.

Att återuppfödas

Jag återuppföddes igår. Kanske behövde jag en paus från yogan och all dess mening, men igår kände jag ljuset tändas igen. Vilken skön träningsform!

Det kan låta klyschigt och dant, men när yogaläraren säger åt mig (gruppen) att tända ljuset i bröstet och öppna hjärtat och visa det för världen blir jag helt varm inombords. Känner blodet flöda genom varje ven. Jag känner en frihetskänsla. En känsla av frihet, oberoende men samtidigt samhörighet.

Börja yoga folk. It'll do you good.


Nakenyoga



Idag tänkte jag gymma armar och axlar, men jag kände mig stel och tung i kroppen. Jag lyssnade helt enkelt på kroppen och slutade gymma efter en halv timme. Istället tänker jag gå på yoga ikväll. Virya yoga dessutom. Har ingen aning om vad det är. Jag hoppas bara inte att det är nakenyoga.



Såvida det inte är massa snygga män. Tyvärr brukar det bara vara gamla tanter på yogan.

Gymdags



Jag kör armar, axlar idag på gymmet. Följer ni med?

Åse - Denise Rudberg



Åse - Denise Rudberg

Jag har inte läst boken. Jag vill läsa den. Är det någon här som har läst den?

Såhär skriver cdon.com:

"Åse börjar komma tillrätta i Stockholm. Inredningsbutiken som hon och systern Matilde öppnat är en succé och hon har just inlett ett förhållande med Manfred, men vet ändå någonstans att haninte är den rätte. Hon känner sig ensam och blir glatt överraskad när några nyfunna väninnor bjuder henne till en jakthelg i Värmland.
Snart är Åse del av ett umgänge fyllt av fester och människor mer än lovligt förmögna som inte behöver bry sig om morgondagen. Hon försöker hålla sig utanför de intriger som utspelas kring nya väninnan Disa och hennes entourage, men kan inteundgå att märka att det inte står riktigt bra till mellanDisa och hennes man Otto, något hon blir varse på mer än ett sätt..."

Lagom underhållande. Tror jag ska klicka hem den.


Ett liv i mina händer



Jag har hamnat i en slentrianmässig period. Jag hittar inte glöden, passionen, intresset för böckerna. Jag känner mig tom. Likgiltig. Allt tack vare Unni Drougges "Jag jag jag" som jag får ångest av att bara TÄNKA på att läsa. Jag vill inte! Vill inte vill inte!

Därför tog jag ett beslut igår kväll. Jag la undan "Jag jag jag" och började en ny bok. Jag som alltid vill läsa ut en bok, oavsett hur dålig den är. Men nu kunde det inte pågå längre.

Istället började jag läsa "Ett liv i mina händer" av Maribeth Fischer. Jag kände genast hur hjärtfrekvensen ökade och nytt fräscht blod pumpade ut i min kropp. ÄNTLIGEN!

Jag är fri! Fri från Unni Drougge! Nu ska jag bara läsa böcker som jag tycker om.

Idiot på trafikskolan

Telefonsamtal med trafikskolan (uppenbarligen någon ny)

Jag: Hej, jag heter ------. Jag undrar om ni har någon teorikurs som börjar snart?
Hon: Ehhh, jaaa, det har vi väl.
Jag: Okej. Jag skulle nog vilja gå en sådan. När börjar den?
Hon: Ehhh, jaaa, det är väl snart.
Jag: Okeeeeeej.
Hon: Vadå, ska du inte läsa teorin själv då?
Jag: ÖH? Jag vet inte. Jag trodde det var bra att läsa teorikurserna.
Hon: Ehhh, jag kan ju skriva upp dig så hör vi av oss någongång.

Den här trafikskolan är UPPENBARLIGEN INTE INTRESSERADE av att håva in 1600 i kursavgifter. De kanske inte vill ha så många elever.


Idiotskola.


Lasagne

Jag brände lasagnesatan.

Lasagne



Något påtagligt har hänt. Jag, den före detta oförmögna kvinnan att laga mat, lagar nu mat nästan varje dag. Och jag gillar det!

Idag står det lasagne på menyn.

Självkänsla och uppfostran


Hur många kan titta på sig själva såhär och vara tillfreds med allt?

Självkänsla är ett stort problem i vårt samhälle. Bristen på självkänsla, rättare sagt. Barn uppfostras att inte tro på sig själva, att inte sätta sina behov i prioriterande ordning, att inte acceptera sig själva och sina kroppar. Istället uppmanas vi att alltid vara bäst, bättre än alla andra, men aldrig tycka gott om oss själva.

Det finns en anledning till att du inte gillar din näsa, att du tycker att dina lår är lite för feta, att du önskar att du var socialare, att du önskar att du var omtyckt. Orsaken är uppfostran. Allt vi är består i grund och botten av vår uppväxt. Visioner, värderingar och tro speglas i föräldrars sätt att lära, omedvetet som medvetet, och dessa inpräntade sociala normer och regler är det som styr oss i vårt framtida liv. Jag är en stor förespråkare av psykoanalys och menar att barndomen speglar allt vi skapar, gör och tror.

Kanske är det därför jag önskar att det fanns ett "föräldrartest" som alla blivande föräldrar kunde ta. Som teoriprovet till körkortet. Är du lämplig för att bli förälder? Kommer ditt barn trivas med sig själv? Kommer du kunna uppfostra ett barn i en lycklig miljö?

Jag lovar att över hälften av alla föräldrar skulle kugga. Det är bristen på kunskap. Våra äldre generationer vet inte innebörden av ordet självkänsla. De har själva inte lärt sig att tycka om sig själva. Hur ska de då kunna föra det vidare?

Föräldrar kan skylla sina barns måenden och beteenden på annat än uppfostran för att de ska lyfta bördan från axlarna. Egentligen borde de rannsaka sig själva och inse att de har satt barnet till liv och uppfostrat det själva. Ingen annan är ansvarig för barnet. Barn blir inte stökiga bara av sig självt. De lär sig. Barn har inget som helst ansvar gentemot sina föräldrar. Barn som det går dåligt för kan ALLTID skylla på sina föräldrar.

Någon som sätter emot?

Särbehandling på bussen

Jag klev på bussen och bad om en biljett till Kalmar. "Gratis" säger busschauffören. Jag ler, säger att han är väldigt snäll och tackar. Bussen är full. Några småtjejer utbrister: "VA? Varför får HON åka gratis?"
För att jag är snygg, tänker jag. Varför annars?

Ibland älskar jag särbehandling.

Resultat av träningen



Vilken kock jag har blivit! Matguru! Matexpert! Titta på min goda wok. Jag använde både kinesiska och thailändska ingredienser, så vi kan kalla den en blandras.



Jag är en spännis. Kolla vilka armmuskler jag har fått. Gymmet har definitivt gett resultat.



Det börjar hända saker här också.

Men självklart handlar det inte endast om att se bra ut. Jag märker hur träningen ger mig bättre hållning, bättre humör, jag orkar mer. Jag sover bättre när jag har tränat.

På vilket sätt får träning dig att må bättre?

Min bok

Nu skriver jag ut tio skrivna sidor från boken och korrekturläser på bussen, med pennan i högsta hugg. Detta blir intressant. Jag börjar nämligen känna att mycket material är ganska dåligt. Jag vill inte skriva en dålig bok.

Jag har bara en sak att säga


Bild från expressen.se

Jag har bara en enda sak att säga om DETTA och allt annat inom DETTA.

VEM BRYR SIG?!

Mina armar darrar

Jag körde ett hårt armpass på gymmet. Mina armar darrar fortfarande. Jag kan inte lyfta någonting för de är så svaga. Då VET man att man har tränat mina vänner!


Har visserligen en tröja på mig, men ni ser väl musklerna? Imorgon ger jag er naked skin, om det är det ni vill ha.

Kassler och banan

Hallå, vad hände med bokbloggen? Det här har blivit en matblogg! Kanske ska jag kombinera? Skriva om böcker som jag älskar med inslag av träning, hälsa och mat som är min vardag? Vad säger ni?

I vilket fall har jag utlovat ett recept på ris och kassler. Det här är GOTT, enkelt och uppskattat!



Kasslergratäng med mango chutney
4 port

* 4 dl kokt ris
* 500 gram kassler i tärnor
* 2 bananer i halvor
* 1/2 purjulök strimlad
* Curry
* Mango chutney
* 2,5 dl Milda matlagningsgrädde (valfri fetthalt, jag väljer låg. Vispgrädde funkar också)
* 1/2 dl chilisås
* 2 dl riven ost


Såhär gör du:

Koka riset enligt förpackning. Lägg i riset tillsammans med kassler, banan och purjulök i en ungssäker form. Krydda med curry.
Klicka mango chutney över formen.
Blanda grädden och chilisåsen och häll sedan jämt över formen. Toppa med riven ost. In i ugnen ca 15-20 min (tills maten fått färg) i 225 grader.

Jag brukar servera med grönsallad.

Lycka till!

Ris och kassler

Igår slängde jag ihop en enkel ris och kasslerrätt. Mumsigt. Recept is coming up.


Träna armar

Heshet=över.

Jag tänkte köra till Öland nu och för en gångs skull ta med mig intyget om genomförd introduktionsutbildning.
Sedan blir det ett hårt träningspass på gymmet. Axlar, armar och bröst kör jag idag.
Det är skönt att träna armar. Spänningar i nacke och huvud försvinner och man känner sig stark och oövervinnerlig. Håller ni med?


Vältränade armar

Vilken kroppsdel tycker du om att träna?

HJÄLP MIG!

Herregud! Kära bloggläsare, ni måste hjälpa mig! Jag har blivit hes! Jättehes! Jag kan knappt prata. Vad kan det bero på? Det kan inte vara förkylning.

Såhär hände det:
Jag sjöng låtar av Missy Higgins. Det brukar jag göra. Plötsligt kände jag mig lite hesare, lite mörkare i hösten. Jag fortsatte sjunga utan att harkla mig. När jag sedan skulle harkla mig så försvann inte det hesa. Nu är jag helt förstörd. Jag har ingen röst!!

Vad ska jag göra? Vad är detta? Vad är det som försiggår? Har jag överansträngt rösten?! HJÄLP!

Otrogen på öppen gata



Jag bara MÅSTE läsa Otrogen på öppen gata av Belinda Olsson. Hennes debutroman "Gravidchock - reporter erkänner" var helt klart läsvärd och jag vill tveklöst läsa fortsättningen. Journalisten Agata blev med barn och i andra boken har hon fött en son. Hennes liv är alltid mer eller mindre kaotiskt. Belinda skriver roligt och engagerat.

Har ni läst någon av hennes böcker?

Nu är frågan om man ska betala ett överpris på Dillbergs eller vänta tills antikvariatet har boken.

Lax med fetaost


Bilden är lånad från dagensrecept.se

Dagens middag
Lax med fetaost och rotfrukter

Laxen
Tina en laxfilé. Blanda en halv burk creme fraiche med smulad fetaost. Salta och peppra. Dela körsbärstomater på mitten och blanda i. Klicka på fisken.
In i ugnen , 225 grader ca 20-30 min.

Rotfrukterna
Dela okokt potatis i munsbitar. Lägg på en smörjd plåt/ungssäker form. Dela morot och äpple i bitar. Salta och peppra. In i ugnen tills potatisen är mjuk (då är det andra också mjukt). Voilá!

Potatismos är också gott till lax.

Min träning i höst



Min långa promenad igår gjorde nog sitt. Träningsvärken tynger min vardag. Det gör ont att kliva upp ur sängen. Men jag vet att det går över. Jag vet också att jag ska ta ytterliggare en promenad i eftermiddag, efter jobbet, och sedan äta lax. Imorgon blir det body pump på gymmet. Högträning i höst.


Jag tror att styrketräningen kommer dominera min träning även fram till jul. Det är något speciellt med just styrka som gör att man blir beroende.


Vad tränar du i höst?


Sugarrush

Jag har följt tv-serien "Sugarrush" på tvåan på torsdagskvällar. Har ni sett det? Absolut beroendeframkallande. Jag älskar serien. Kan inte få nog. Igår grät jag så tårarna sputade. Kim fick äntligen sin Sugar.

Här ser ni sista scenen. Så fint.


Botomedel mot träningsvärk



Jag trodde att promenaden skulle hjälpa mot min träningsvärk. Det är egentligen det enda "botomedlet" mot träningsvärk. Motion. Men fan vad ont det gör.
Jag körde nog FÖR hårt benpass igår. Jag gjorde något dumt också. Struntade i stretchen. Aja baja.

Nu måste jag i alla fall lida igenom denna värk som smärtar varje steg jag tar. Trappor är aj! Aj aj.

Men hellre träningsvärk än belastningsvärk skapat av fetma. Eller? Vad väljer du?

En promenads gång

Jag kom hem från min promenad alldeles nyss. Det är konstigt det där. Hur en promenad kan framkalla alla sorters känslor och tankar. Det är precis som om kroppen och hjärnan tar sig tid att hantera alla händelser som legat nedgrävda i ens eget undermedvetna. Det är inte förrän under promenaden (eller löparrundan) som man VERKLIGEN orkar ta tag i alla tankar.

Jag tänker ofta så saker som har påverkat mig negativt. Händelser, situationer och relationer. Vilken slags inverkan de haft på mig och varför de får mig att må dåligt. Och även om inte promenaden, löparrundan får mig att släppa alla dessa negativa tankar så är jag åtminstone medveten om dem. Jag vet att de finns där, och jag vet hur jag ska handskas med den.

Promenader kan vara insiktsfulla.




Jag vet att det är löjligt med halsduk, men jag vill inte bli förkyld. Punkt slut.



Inger inte denna natur en slags frihet åt tankar att slå sig loss?



Det är bara ibland när man blir medveten om kilometerlånga vägar som man frågar sig själv hur man någonsin kommer komma hem.

Men hur jobbigt det än är, både fysiskt och mentalt, så är det värt det.

Håller du med?


Blir ni också sådär nojiga?!

Det hände något i boken Jag jag jag igår.











Tidigare har den varit trög, men nu väcktes intresset till liv igen. Uppdatering följer.

Körde ett hårt benpass på gymmet igår, puh! Det känns idag. Ska ändå ta mig ut på en powerwalk alt. löprunda om en timme eller två.
Denna vecka har mina matvanor rubbats en aning. Jag har ätit filmjölk istället för bröd till exempel, av olika anledningar. Ibland blir jag rädd att min kropp ska ändras på grund av det.
Blir ni också sådär nojiga?

Mellan två val



Fan vad trögt det går med den här boken. Unni Drougges "Jag jag jag!" Jag har inte läst på två dagar. Känner noll inspiration. Jag funderar på att börja med en ny, som jag faktiskt VILL läsa. Unni får vänta.



Någon som läst denna? Det blir nog den.

Kalorier



Vad ska jag göra nu? Inviga ett gymbesök med min fina page såklart. 300 kalorier? Ska vi satsa på det? Nää, det räcker med 200.

För er matglada människor

Idag hände det. Det där som jag aldrig trodde skulle hända. Jag lagade köttfärssås och det smakade GOTT. Så himla skönt. Nu slipper jag gifta mig med en kock. De är alltid lite lönnfeta.



Frys ner skiten i små aluminiumformar så har du käk hela veckan.



Praktiskt va?



JÄTTEGOD fiskgratäng. Jag använde torsk den här gången, men för de som faktiskt bryr sig om torskjävlarna kan ju välja en annan fisk.
Här är det superenkla receptet:

Fiskfilé(er)
1 vitlök
1 burk creme fraiche (jag använder mini)
2 msk fransk senap (typ dijon)
Salt
Ost


Smörj ungssäker form. Gnid vitlöken i formen. (Gnida vitlök, visst låter det äckligt?)
Salta firren och blanda fraiche och senap. Klicka på fisken. Strö över riven ost. (Eller bara delar av ost, jag orkar aldrig riva den.)
In i mitt i ugnen, 225 grader i ca 30 min. Voilá!

Jag och min page

Nu ska jag åka till jobbet i min snygga page och ställa in lite nyinkomna varor. Sedan tar jag och min page bussen till staden. Och imorgon ska jag och min snygga page ge er receptet på världens godaste fiskrätt. Jag har ju blivit expert på det här med matlagning...he he.

Herregud herregud!

 

Herregud vad snygg jag blev. Jag är så snygg att jag tittar mig själv i spegeln och säger "Hey sexy mama, wanna dance?"

Faktum är, att jag blev så snygg att jag knappt bryr mig om att frisören var förkyld. Det är jobbigt, men inte s k i t-jobbigt.

Jag har klippt page!!

Hörni, nu är det såhär va. Jag har varit i Borgholm idag, i Kalmar, i Nybro, hos frisören och slutligen i Trekanten där jag nu kokar potatis till min sejfilé. Bloggandet har fått vänta.

Och vet ni? JAG HAR KLIPPT PAGE!!

Före                         Efter
 

Vad tycks?!

Och, öh, just det. Jag har inte läst något i boken "Jag jag jag!" idag. Dåliga mig.

Ommöblering!

Titta vad fint jag har gjort i butiken!








Vågat, jag vet.

Jag kör Salong Mouche imorgon! Har klippt mig där många gånger och alltid blivit nöjd. Vi får väl se. Jag hoppas inte jag ser ut som ett mongo i page bara.



Detta kanske? Vågat, jag vet. Och vem vill se ut som ett mongo på stan? Men det ska nog lösa sig. Jag menar, det växer ju ut igen!



Imorgon är det ADJÖSS med detta hemska hår och osminkade ansikte. Imorgon är första dagen på något nytt. Nämligen hösten.


Vad har du för systemnät i sladden?

Det här är så vansinnigt roligt. Jag satt och tittade under arbetstid, men skrattade varken högt eller lågt åt Annika Anderssons Tips från coachen. MEN! Plötsligt! Tre långa timmar efter jag tittat på klippet så faller jag oväntat ihop i ett ASGARV! Då fattar jag hur roligt det var. Nu måste jag dela med mig av denna roliga sketch.

Rulla fram till 2.30 om ni inte vill se hela. Där börjar det roliga.



Förslag på frisyrer tack!

Jag är en jävligt spontan människa. När jag vill ha något, vill jag ha det genast.

Som nu. Jag fick en impuls. "Åh, klippa page, det låter kul." Knappade in telefonnumret till frisören. Imorgon ska jag alltså klippa mig. Detta är vad man kallar oplanerade utgifter.

 

Page eller kanske bob?

Hög insats eller B-roman?



Såhär beskriver cdon.com Hög insats av Jo Leigh

Hur långt kan man gå för att rädda sitt barn? En tom säng och ett brev - Jenny Grangers mardröm har blivit verklighet! trots skyddad identitet har hennes ex C Randall Todd lyckats spåra upp dem och kidnappat lille Patrick som han tror är hans son. För att rädda honom beger sig Jenny in i den värld av ondska som hon en gång flytt ifrån - en glittrig värld i Las vegas som styrs av den framgångsrike tyranniske hotellmagnaten Todd. Mannnen som inte skyr några medel för att få det han vill ha...

Vad tror ni? B-roman eller något att ha?

Feministen i mig skriker!

Godmorgon. Idag är jag en riktig husmor. Jag steg upp vid sju, tog en 30 minuters promenad, åt frukost, slängde ihop en pastagratäng och ställde in i ugnen, duschade, slängde ihop en fiskrätt och ställde i ugnen, vattnade blommorna och nu slutligen bloggar jag. Feministen i mig skriker efter frihet!

Det här med mat var inte så krångligt ändå. Kanske börjar jag lära mig. Eftersom det har blivit en del lax och köttfärs i helgen så satsar jag på pasta och sejfilé idag. Balans kallas det. Variation.


Pastagratäng med spenat och kassler



Fiskgratäng med creme fraiche och fransk senap. Står i ugnen därför är bilden mörk.



Och SLUTLIGEN dagens komplicerade outfit: jeans och V-ringad tröja.


Överklassnytt



Lägg ner för fan!

Nu får det vara nog!

Omslagsbild: ISBN 9789185801282, Emma Mias dotter

Fjärde boken om Mia Erikssons sorgliga liv på rymmen från sin exman som misshandlade henne gul och blå. Första boken av Liza Marklund, Gömda, visst, den köpte jag. Förbannat bra var den till och med. Sedan kom Asyl, som jag aldrig läste klart. Helt okej bok, men den har sina brister. Sedan kom tredje boken, titeln har jag förträngt och nu kommer en fjärde, Emma Mias dotter.

När ska detta sluta? GAH, jag orkar inte mer. Det räcker nu. Vi fattar, ni har det jobbigt. Men det var nog efter första boken. Det är tradigt. Hela historien är sönderberättad. Vill inte läsa mer om deras rymningar!!! Det är överreklamerat. Överskattat. Lägg ner för fan.

Har ni läst någon av böckerna?

Utkast: Vill ni ...

Vill ni briljera i matlagning och låtsas som om ni lagat världens mest komplicerade helgrätt? Then I have the solution. Det här är så grymt jävla gott.

Krispig kyckling med cornflakes
4 port


Krossa 4 dl cornflakes i en påse. Riv 2 dl ost ost och blanda i krosset. Tillsätt en halv påse parmesanost. Salta och peppra och krydda även med vitlökspulver. Blanda i lite persilja efter eget tycke och smak.
Rulla runt kycklingfiléerna i krosset. (Ungefär 2 stora filéer blir lagom). Tryck fast blandningen på kycklingen (som ska vara tinad). In i ugnen i 45 min. Koka potatis till, alternativt klyftpotatis. Bea-sås är gott till.

Voilá!


Dagens boktips!



Falskt minne - Dean Koontz
Bra böcker 2002



För vem?
För dig som gillar psykologisk spänning kryddat med forskande berättande och oväntade och oförklarliga händelser.
För dig som gärna spenderar mycket tid på att läsa. Boken är ganska tung och tjock.

Handling.
Martie Rodes drabbas plötsligt av en ovanligt skräckinjagande händelse. Hon blir rädd, för sin egen skugga. Detta leder till enorma problem i hennes liv men hennes man stöttar henne. De besöker en välkänd psykolog för att få hjälp. Men efter ett tag börjar Marties man lida av samma symptom som Martie. Falskt minne handlar om hjärnans förmåga att förändras och förstöra sig själv.

Varför?
Trots att boken är ganska tung och lång, och i vissa avseenden något seg och man känner att handlingen står still, så är den helt klart läsvärd. Dean Koontz har ett fantastiskt språk och kan chocka sina läsare med de enklaste medel. Den psykologiska biten av boken finner jag mycket tilltalande. Inte bara blir jag underhållen, jag lär mig också massa nytt om hjärnan och dess funktion.

Hur man gör en butik speciell

Ut med grillgrejerna och fram med höstrelaterade produkter! Nu är det förändring på gång i butiken. Ett stort bord med högar av grillsaker ska bort, ut på lagret, och fram ska ljus, ljuslyktor, filtar, bäddset och köksredskap!

Jag tycker det är viktigt att göra speciella anordningar i butiken för att kunden ska känna sig "hemma". Nu när hösten är på intåg väljer jag att göra små matlagningstips av höstens läckerheter och lägga ut på "höstbordet". Bara för att kunden ska bli inspirerad av butiken på många olika plan.

Bra idé va?


Läs artikeln!

Jag öppnar den gamla rostiga brevlådan som innehåller så mycket värde i förhållande till hur den ser ut. Tidningen. Jag ögnar igenom ettan på väg in i huset igen, och glädjs åt rubriken.

Fler friskolor borde kick ass. Sålla bort kommunistinpräntade kommunala skolor och ta plats. Liva upp samhället med nytt och fräscht blod. En kommunal skola kan självklart vara bra, men om de förlorar elevantal i konkurrensen med friskolorna ska inget stat komma och styra och ställa. Konkurrensens makt är farlig, men nödvändig.
Vill ungdomar söka friskolans undervisning har de all rätt att göra det. Valfrihet, kallas det. Individuell valfrihet. Rätten att bestämma över sitt egna liv.

Någon som vågar sätta emot?




Dagens upptäckt



Hörni, det här med matlagning var inte så krångligt som jag trodde.
Denna vecka har det varit:
* Köttfärspaj
*Lax med rotfrukter
*Kyckling med cornflakes
*Sejfile under täcke

Herregud. Jag behöver inte gifta mig med en kock. Jag tror jag kan laga mat.

Pocket eller inbundet?

Jag är med i en tävling. Tänkte, ah, va fan, enkelt att tävla och jag har inget emot att få en ny bok, så länge det inte är pocket. Jag avskyr pocket! Gör inte ni det?

Det är smidigt när man ska resa, visst. Men hur vackra blir böckerna med skråmor och hack i kanterna när de är utlästa? Dessutom står de illa i bokhyllan. Det blir ingen ordning och reda.
Inbundna böcker däremot, står fint uppställda bredvid varandra och känslan av att förlora sig själv i en tjock och tung bok är överrumplande. Ni måste hålla med?

Inbundna böcker är dyrare. Men pocket är inte prisvärt. En pocket för 60 kronor som med all sannolikhet är böjd och ful efter ett tag är inte en investering. En bok ska tas hand om. Har man betalat dyrt tar man hand om den. Därav blir slutsatsen; köp inbundna böcker. 

Pocket      eller     inbundet?

Jag jag jag!



Jag jag jag! går framåt. Jag har fortfarande inte kommit in i berättelsen helhjärtat, men jag vet av erfarenhet att sådant kommer. Finns det någon själ som har läst den?


Idag är en stor dag



Idag är en stor dag, vet ni varför? Det är söndag. Men ingen vilodag. Jag ska komma igång med bokskrivandet igen. Jag började känna motstånd för ett tag sedan. Jag var så himla rädd att jag skrev kasst. Men nu har jag läst igenom vissa delar och förvånats över min egen produktivitet. Inte kan jag sluta nu! Idag är det skriva, skriva, skriva som gäller.

Eftersom man sitter så mycket under skrivandets stund tänker jag ge mig ut på en promenad strax. Oduschad, osminkad och i gårdagens festkläder. Jag har inte druckit, ändå vaknade jag med huvudvärk.

Jag hoppas på några kapitel i boken idag. Om det blir någon bra text ska ni självklart få ta del av den. Om ni vill. Och då behöver jag hård kritik. Se sanningen i vitögat. Suger jag eller duger jag? Det är frågan.

Friskolor vs kommunala

Friskolor ska kunna startas utan tillstånd från de kommunala verksamheterna. Som en mycket klok m-politiker sa: "Konsum ber inte ICA om tillåtelse att få öppna."

Definition av ordet stress

Stress stress stress. En krypande känsla av rastlöshet vid varje lugn stund (om det finns någon) och en gnagande känsla av otillräcklighet vid krävande stunder.

Men det har varit en grym försäljning idag.

Dagens Linda Rosing

Dagens visdomsord från Linda Rosing:



En vän betyder så mycket mer än en kille.
För det är vännerna som står där och tar emot dig
när du faller. Inte killen/ar, dom kommer och går i livet.
Det gör inte dom riktiga vännerna,dom består.
Oavsett vad som än händer med dig så finns dom bakom dig
som stöttepelare i livet.
Det skulle aldrig en pojkvän göra.


Tack för det Linda. Ska tänka på det.

En affär med sin lärare

Min bok går inte särskilt...framåt just nu. Den står still helt enkelt. Lusten finns inte där. Jo, förresten, det gör den, men jag är rädd för att det jag skriver ska bli dåligt, och då låter jag bli att skriva. Helt fel, jag vet. Kan ni inte peppa mig lite, som ni gjorde i början? Vad söta ni var då.

Här är ett utkast från boken. Josefine har en affär med sin lärare.

"Han tänkte kyssa henne och hon måste stanna kvar i sin förföriska roll. Hon måste få honom att vilja ha mer. Hon kände värme från hans kropp och hans starka händer höll hårt om henne. Hon kunde tänka sig att stå såhär ett tag. I tryggheten och värmen. Men hon visste att nästa steg var kyssen, den var oundviklig. Och i rollen som förförarinna var det hon som tog initiativ till hångel. "

Nå?


Jävla päron

Jag köpte tre päron idag. Vet ni hur mycket de kostade? 16 kronor och 31 jävla ören. Det är grymt dyrt. Skitpäron.


Min jordnötskyckling

Andreas godkände min jordnötskyckling, puh! Jag var rädd att den skulle smaka lika illa som flugan jag svalde häromdagen. Men det var ätbart. Mer än ätbart. Skitgott enligt Andreas.


Han vet inte om det...

Godmorgon mina vänner. Nu ska jag och min Uppsalakompis Andreas gå till min butik. Han kommer gå därifrån med flera kassar. Han vet bara inte om det än.

He he.

Flagnande bränna



Vara brun hela året om? Ja tack. Min bränna har börjat flagna. Sådär kul. Jag smörjer å andra sidan aldrig in mig med solskyddsfaktor. Gör ni det? Det kanske spelar roll. Vad vet jag.

Knivsta

Idag får jag besök från Knivsta.


Alltid två månader i förväg

Dagens går så satans fort. Klockan är redan två..

Nu är jag dragit fram ljus, lyktor och annat höstrelaterat i butiken. Det är så man måste tänka i butik. Alltid ligga två månader i förväg. Julgrejer åker fram i början av oktober.

Nu är skyltfönstret smockat med ljus, ljuslyktor, ljusbollar i alla dess former, med en stor skylt: "Håller du din låga vid liv?"
Kreativt va? Sådan är jag.


  


Pengasamtal med pappa

Pappa: Jag satte in 300 på ditt konto så att du kan köpa mjölk.

Jag: 300? Eh, okej. Jo, visst ska jag köpa mjölk.

Pappa: Ja, det kanske räcker till mer. Smör eller så.

Jag: Smör?

Pappa: Ja

Jag: Vadå, vi har ett helt paket hemma, skulle jag äta det själv menar du, och dessutom vilja ha MER?

Pappa: Ja, vad vet jag.

Jag: Okej.

Pappa: Du kanske får för dig något.

Jag: Eh, okej.

Pappa: Men köp mjölk tills vi kommer hem.


Akut middagsplan

 

Nu ska jag bo ensam ett tag. Detta är en fullständig katastrof för någon som inte kan laga mat. Jag är en bra säljare, men kock kommer jag aldrig bli. Jag kan ju inte bara sitta och läsa bort dagarna, jag måste faktiskt äta. Nu har jag försökt planera vad jag ska FÖRSÖKA tillaga i veckan.
Vad tror ni?

1. Kokoskyckling med chili och jordnötssås
Kyckling är faktiskt inte svårt. Tycker inte ens jag.

2.Lax i ugn med rotfrukter
Lax kan jag hantera. Det är gott och tar inte så lång tid.

3. Tacoburgare med pasta
Nötfärs, tacokryddor, koka pasta och grönsaker, hur svårt ska det vara?

4. Pastagratäng
Herregud, det ska väl ändå bara stå i ugnen? Det borde jag fixa.

5. Tonfisksallad.
Det kan jag. Riktigt bra till och med.

6. Paj.
Med kött, skinka, ost, whatever.

7. Potatis och laxsallad
Slänga ihop varmrökt lax, kokt potatis, grönsaker (broccoli, tomater, rödlök m.m.) och krydda. Det borde till och med jag klara av.

Vill ni ha receptet på något av ovanstående? Kommentera and I'll give it to you.


Ännu en dag



Ännu en dag på jobbet, härligt! Igår var det en riktigt bra dag, jämfört med dagen innan dess, och jag hoppas på lika resultat idag.

Sluta lista era bloggar!

Jag vet inte om ni har läst någon bloggerska som listar sina favoritbloggar? Det är väldigt vanligt när man besöker bloggar som har många besökare. Ofta är listorna baserade på avundsjuka och låter något i stil med:

1. Blondinbella: Gillar inte hennes blogg. Hon är falsk.
2. Kenza: Typ, uppdaterar aldrig. Kaxig tjej, gillar inte.
3. Stina-Lee: Åhhh, hon är så himla söt.


Känner ni igen detta? Gah, jag vet inte hur många gånger jag läst det. Vidrigt, är vad det är. Precis som om deras åsikt spelar någon roll. Som om deras blogg är så himla mer intressant.

Såhär ser min lista ut:

1. Blondinbella. Jag älskar hennes blogg. Läser den dagligen. Jag tycker hon är skitsnygg och jag avundar hennes drivkraft och framåtanda, trots att jag har den själv, he he.
2. Kenza. Jag vet att hon är modell, inget annat. Har läst hennes blogg någon enstaka gång, har med andra ord ingen uppfattning om den.
3. Stina-Lee. Har aldrig hört talas om kvinnan.

Därmed låter jag min kunskapsbristande uppfattning hänga kvar i luften. Det finns ingen anledning att lägga sig i någon annans liv eller blogg.

Dagens visdomsord.


 Blondinbella - skitsnygg.


Mako satin i sängen

 

Bäddade sängen med bäddset från Esprit. Mako satin. Riktiga grejer. Det här säljer jag i butiken också.
Mitt rum är släckt och det är gryningens sol som skiner på sängen, därför är den så mörk. Till höger ser ni hur det ser ut "på riktigt". Riktigt starka färger!

Jag svalde en fluga



Ibland känns det som om jag fortfarande känner den där flugan.

Iittala och Höganäs



Nu har jag jobbat oavbrutet i tre timmar med butikens inredning. Puh, jag är trött!

Iittalas ljuslyktor, kivi, är framme. Ett helt bord med ljusstakar och ljus, eftersom mörkret har börjar leta sig fram denna sensommar. Säljer som smör.

Fleeceplädar från Almedahls ligger framme med en skylt "Är du förberedd inför hösten?"

Iittala och Höganäs keramik har fått ett eget bord med sina superfina skålar och glas.

Min förlorade oskuld

Någon som läst boken "Min förlorade oskuld"?

Nu var jag otrogen och ska skilja mig



Igår kväll läste jag ut Kajsa Ingemarssons "Inte enklare än så". Ilska väcktes inom mig. Varför slutar alltid sådana här böcker på samma sätt?

Jag vill inte avslöja slutet, om ni skulle vilja läsa boken, men jag fattar inte varför författare alltid ska få äktenskap att se så naturligt lyckliga ut. När ska vi få läsa lite dramatik? Lite "oj, nu var jag otrogen och ska skilja mig"? Varför dessa tradiga äktenskap?

Åh. Tråkig bok.

Jag svalde en fluga



Jag cyklade en väldigt snabb runda nu på morgonen. Faktiskt så cyklade jag så snabbt att jag blev andfådd. Väldigt andfådd. För bara en sekund öppnade jag munnen för en stor mängd syre, men fick något helt annat.

En fluga. Rakt ner i halsen. Hann inte reagera. Tja, han måste ha det varmt och skönt nu. Lite äckligt kanske.


Vänner, är ni redo för en ny dag?

AIK är idioter allahopa

På min väg till gymmet igår gick jag förbi en stor polisbil med ett stort antal poliser hängandes runt omkring.

Min spontana reaktion? "Ahhh, AIK eller Djurgården ska spela ikväll".

Hade jag rätt? AIK spelade igår. Hur svårt ska det vara att låta bli att knyta nävarna?


Bakstöten



Tomas Arvidsson - Bakstöten

En gammal deckare jag hittade i pappas boklådor från 80-talet. Tomas var lärare på högskolan i Kalmar och sedan VD för Barometern. Han var till och med chef för Sveriges television i Värmland under en period.

I Bakstöten handlar det om Gunnar Stenssons änka Violet som rånar en värdetransport tillsammans med biologiläraren Elin Höög. Bakstöten är bara en bok i en lång serie som senare filmatiserades.

Jag vet inte om det är så smart att börja med Bakstöten eftersom det är en av de sista, men jag äger ingen annan i serien.

Någon som läst?

Författarens äktenskapsskildring



Kajsa Ingemarssons bok är riktigt bra hittills. Det är något speciellt med författare som skildrar äktenskap. Det blir så personligt. Man förstår att författarens egna erfarenheter och visionen fångas i boken.

Inte för att det är direkt upplyftande att läsa om Annikas och Toms bristande äktenskap, men känslorna är välskrivna och välformulerade. Konflikten skapas när Annika träffar Richard som hon blir förälskad i.

Jag närmar mig slutet.

FRA har blivit en förtroendefråga

Det här med FRA. Jag läste Per Dahls ledare om aktualiteten i Barometern idag. Han har så rätt.

FRA har blivit en förtroendefråga. Bristande information i FRA-frågan leder till förlust av förtroende, när frågan egentligen inte har med det att göra. De som tror att FRA sitter och lyssnar av privata samtal mellan bästa vänner har inte kunskap nog att uttrycka sig. Det har inte heller med personlig integritet att göra. FRA:s uppgift består av att skydda landet.

Men samtidigt har frågan blivit så laddad att regeringen bör fråga sig själva om den är värd att bära vidare. Socialdemokratiska ledningen var ju den som grundade idéen till lagen, men det är det ingen som minns. Man skyller allt på alliansen.

Nu har sossarna så pass mycket vett att de kommer sprida lovord om att riva lagen, eftersom det inger förtroende. Men snälla rara naiva röstare, minns för guds skull vilka det var som startade debatten innan ni röstar ja till ett rött samhälle.


Egypten? Dubai?



Det är regn och vind. Lågtryck i Södra Sverige. Bara så att ni vet; jag bor i södra Sverige. Jag tänkte ta en lång promenad innan frukost. Lockar det i denna storm?

Jag bara längtar tillbaka till solen och utlandet. Fan, i vinter måste jag åka igen. Matilda, vi gör det. Egypten? Dubai? Okej, Egypten. Dubai är fortfarande lite för dyrt.

Jobbet kallar, men om jag inte har några kunder blir det www.apollo.se www.ving.se och www.fritidsresor.se som dominerar min dag.

kan någon bloggläsare rekommendera en resa?

Dagens Soran Ismail


Core eller yoga?

Träning ikväll. Core eller yoga?

Nästan alla mina kläder har blivit för stora. Eller är det jag som blivit mindre? I vilket fall känner jag en skillnad i kroppen. Jag som egentligen inte behöver det.




Min tradiga frukost; filmjölk, müsli, på sommaren jordgubbar. Det är GOTT!  Och juice och en macka förstås. Kaffe alltid.

Klädföretaget JC vill göra svenskarna fetare

Klädföretaget JC vill göra svenskarna fetare



- Vi köper endast in kläder som är stora i magen och bukenområdet, säger JC:s presstalesman Pontus Gerdahl vid presskonferansen under måndagsförmiddagen.

- Vi tycker att svenska folket borde lägga på sig mer bukfetma, därav säljer vi endast kläder i för stora storlekar.
Klädföretaget har under sensommarens veckor kritiserats för oproportioneliga storlekar och stora skillnader på plaggens karaktär. Annika Jansson, Västerås, är en av de som reagerat på JC:s fetmakampanj.



- Jag kan inte handla på JC längre. Jag har storlek S men eftersom kläderna är så stora runt magen kan jag inte använda dem, säger hon.
Vid JC:s presskonferens möter Pontus Gerdahl kritiken med ro. Han menar att JC:s kritiserade storlekar är ett medvetet val av klädföretagets varumärkeschef.
- För att främja svenskarnas viktuppgång måste vi anpassa våra kläder. Så småningom kommer svensken uppskatta våra storlekar. De måste bara bli lite runda och goa först, säger han.
Men fetma runt bukområdet är en hälsofara, varför vill ni göra svensken tjockare?
- Inga kommentarer.
Vadå inga kommentarer? Det måste väl finnas en tanke bakom er fetmakampanj?
- Det är konfidentiellt inom företaget.
Er sommarlansering sponsrades av godisföretaget Karamellkungen, har det någon inverkan på er kampanj?
- Du får prata med presschef på Karamellkungen.
Har JC en ekonomisk kris, därav sponsringen av Karamellkungen?
- Inga kommentarer.
Är det så att Karamellkungen sponrade JC på villkoret att ni skulle få svenskarna att köpa godis?
- Men va fan, en påse godis kan man väl köpa, det är väl inte så svårt.
Du bekräftar?
- Oj. Nej. Vadå. Inga kommentarer. Hejdå.

Inte enklare än så



Kajsa Ingemarsson - inte enklare än så

Denna bok har börjat himla bra. Mamman och frun Annika börjar tröttna på vardagslivet och anställer Richard som säljare på dataföretaget där hon jobbar. Richard är en hyvens man. Man fattar ju vad som kommer hända. Eller? Kanske händer en helomvändning. Vad vet jag!

Annons



Annons i Östran idag. Eva Solo kaffekanna - 749 svenska riksdaler. Bättre kaffekanna hittar du inte. Oerhört elegant, dessutom.

Resterande rester

En lunch bestående av olika varianter av rester blev till slut stekt falukorv, bulgur och spenat, samt riven morot. Ett äpple som avrundning.

Ingenting som gör mig tjock dock. Så JC:s kläder får vänta. Såvida jag inte blir gravid snart.

Vita tänder - Zadie Smith



Vita tänder - Zadie Smith

Läst den? Någon?

Archie Jones försöker depserat ta sitt liv men hindras av en slaktare, vars affär ligger bredvid Aschies planerade självmordsplats. Förvirrad kliver Archie in på en efterfest där han träffar vackra Clara Bowden. Hon är 19, han är 47. Sex veckor senare är de gifta.

Jag kunde inte låta bli. Omslaget är fantastiskt och boken är i bra skick, trots second hand.


JC fjämrar fetma



JC:s kläder är alltid så förbannat stora i midjan. Jag fattar inte. Storlek XS i armar och axlar men magen! Magen! Magen är storlek XXXL. Precis som om jag skulle vara gravid. Skitsmal och gravid. Är det någon slags kampanj de kör med? Som Dressman med deras nazistkors? JC vill göra kvinnor gravida. Eller tjocka. JC främjar fetma. Så måste det vara.

Kajsa Ingemarsson

'

Kajsa Ingemarsson - inte enklare än så började jag läsa idag. Jag önskar jag hade tid att berätta vad den handlar om, men jag ska springa till bussen och gymmet nu.
Vi tar handlingen imorgon.

Ps. Det har med kärlek att göra.ds

Värsta nyheten!

Har ni läst?!

Mannen under trappan ska bli tv-serie! JAA! Åh, denna underbara bok av Marie Hermansson. Kommer jag sitta klistrad vid tv:n? JA!

Marie Hermanson  Mannen under trappan

Ni lovar väl att titta? Eller åtminstone läsa boken?

Min klocka!



Sveriges snyggaste klocka på Europas snyggaste hand på världens snyggaste brud.

Linda är Mr. Gay

Idag är rubriken "Mr Gay" på Linda Rosings blogg och tillhörande bild är följande:



Hon ser ut som en man. Inte för att vara dum, men hon gör det. Ser ut som en man alltså.

Jag Jag Jag!



Unni Drougge - Jag jag jag!

En bok som jag planerar läsa snart. Den kostade fem kronor, ett helt orimligt pris eftersom det är en så pass känd och välskriven bok. Men okej, fem kronor it is.

1977. Punken tar över Europa. Sophie bor i Lund och testar allt. Hon tänjer alla gränser. Hon är kaxig, självständig och komplicerad. Hon träffar olika män som på något sätt är dåliga för henne. Hon söker efter en fast punkt i sitt liv. Ett förhållande där hon kan vara fri och oberoende men ändå säga "jag och min kille".

Självklart får ni en recension på boken när det är utläst.

Någon som läst Jag Jag Jag?

Ny klänning!



Ny klänning!

Ett liv i mina händer



Ett liv i mina händer - Maribeth Fischer

Grace Collollys son, Jack, är tre år och lider av en ovanlig sjukdom utan botomedel. Grace är ständigt vid hans sida och läser på sjukdomen för att förstå den. Samtidigt träffar hon sin ungdomskärlek Noah som hon börjar träffa bakom ryggen på sin man.
Men någon väcker misstankar mot Graces beteende. Münchhausen by proxy är en psykisk sjukdom, och någon anmäler Grace för att överdriva sitt barns sjukdom, och att det i själva verket är hon som trivs på sjukhuset och vill ha uppmärksamhet. Nu är frågan, är anmälan sann? Vem vill Grace illa? Grace börjar tvivla på allt och alla.

Skärgårdsdeckarna



Jag bara måste visa denna lilla bok som jag hittade i min gamla bokhylla. Jag läste Skärgårdsdeckarna när jag var 12, och gud vilken söt bok det var! Måste läsa om den...

Kommer inte precis ihåg handlingen. Minns bara att jag var så förtjust i den att jag tvingade min lärare att läsa den högt inför hela klassen. De tröttnade efter 1/3. Så hon slutade.

Har nog aldrig riktigt kommit över det där.

Sveriges största moderatledare



Jag tror att jag kommer vinna massa kunskap genom att läsa Gösta Bohmans politiska betraktelser. För de som inte vet så var Gösta en av Sveriges största moderatledare under 70-80 talet.

Idag har jag köpt hem fyra (!) nya böcker för priset 30 (!) riksdaler. Sjukt billigt. Jag ville nästan be personalen att höja priserna.

i vilket fall, böckerna is coming up. Den ena handlar om mitt favoritämne - äktenskap som spricker. Ha ha. Sedan är det en bok om en kvinna som blir misstänkt för att lida av münschausen. Alltså att hon fejkar sjukdom för att få uppmärksamhet. Spännande va?

En klänning fick följa med hem också. Tyckte den hängde så ensam på galgen.

Dubbeltrasten



Marianne Sällström - Dubbeltrasten
En bok jag köpte från Biblioteket när det skulle renoveras för en spänn. Jag var 10 år. Hade ingen koll på bra och dålig litteratur. Men! Jag har inte läst den, så mina fördomar är inte bekräftade.

Jag ska redovisa för bokens handling lite senare, och dessutom berätta om fler böcker. Det blir spännande, tycker till och med jag.

My body is on fire!

 

Min kropp is ON FIRE! Det bränner! Men det är härligt också. Ett tag funderade jag på att smörja in mig varsamt i olja och sedan steka i solen. Men då fick jag skrämmande bilder på sönderbrända och blodiga kvinnor i huvudet.
Man vill ju vara fresch.

Oj oj oj!

Hjälp vad brun jag har blivit. Har bränt smalben, läppar och ögonlock. Oväntat, I know.

Bilder is coming up. Och för er bokälskare...oj oj oj, vad jag ska visa er!!

Insidebilder

Här kommer insidebilder från butiken. Har ägnat mycket tid och tanke åt kreationerna, så ägna dem en god kommentar.



Såhär blev resultatet av Boda Novas tubkollektion. Snyggt, don't you think?



Eva Solos porslinskålar.



Eva Solos kollektion. Awww, ögongodis.



Marimekko handdukar, bäddset, väskor, listan kan göras lång.
Snygga grejer, men komplicerat företag.

Bilder

Hörni, by the way, lite insidebilder från butiken is coming up!


Nulägesanalys



Hänger vid poolen idag, nyvaken, slö och solbränd. Underbart. Läser ingen bok dock, bara tidningen.

Boda Nova i tub



Jag gjorde ett pappersark med information till butiken. Ställde fram alla Boda Nova glas i tub och karaff i tub. Väldigt fina.



Vad tycker ni?

Vilken färg gillar du bäst?

RSS 2.0