Utkast: Ett oskrivet ...Ett oskrivet blad - Marie Hermansson
Albert Bonniers förlag 2001För vem?

För dig som gillar genren romaner och kanske till och med tycker om sagaliknande böcker. Ett oskrivet blad är visserligen ingen saga, men har sina inslag av drömlika situationer, dels på grund av Maries vackra språk.

Handling.
Reine är en ensam och förtidspensionerad 56-åring utan större hopp på livet eller framtiden. Han är en tyst man med ett litet kontaktnät. Han går regelbundet i kyrkan. En dag upptäcker han en kvinna som har problem med att få på sig kappan. Kvinnan visar sig heta Angela och är lik Reine till sättet. Tyst och lugn.
De inleder en relation och Angela föder snart en son som har en svårbotlig sjukdom. Reine och Angela har tidigare behandlats illa av samhället och enda sättet för dem att rädda sin son är att ta till drastiska åtgärder som kan komma att förändra deras liv. Samtidigt förändras Angela och Reine börjar undra om han verkligen känner sin fru så bra som han trott.

Varför?
För att Marie Hermansson har en förmåga att skriva sensuellt, vackert men ändå verklighetsbaserat. Hon skildrar samhällets syn på de mindre accepterade, människans sätt att lösa problem, vilka vi är och hur vi har blivit dem vi är. Det är en mycket intressant och spännande bok med seriösa avsikter och oroväckande avslut. En bok av Marie Hermansson kommer garanterat leda till att du vill läsa fler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0