Dagens boktips!Dean Koontz - Vakande ögon
Bra böcker 2004


Vakande ögon

För vem?
Dean Koontz är mästare i genren psykologisk thriller. Hans böcker passar utmärkt till dig som vill läsa långa, spännande, invecklade och faktabaserade böcker. Du som är intresserad av psykologi, hjärnan, dess funktion, och olidlig spänning som kan orsaka eventuella sömnproblem bör läsa Vakande ögon. Du som gillar oväntade händelser och oförutsedda konflikter.

Handling.
I södra Kalifornien 1965 föds Bartholomeus Lampion till världen efter en dramatisk bilfärd till sjukhuset där hans pappa omkommer. När Bartholomeus fyller tre tvingas han operera bort sina ögon för att hans cancer inte ska spridas. Men han mister inte den totala synförmågan. Han kan se andra saker. I en annan värld.
Vid samma tidpunkt som Bartholomeus föds kommer Angel White till världen. Hon är resultatet av en grov våldtäkt och hennes 16-åriga mamma dör under förlossningen. Men Angel är inte som andra barn.
Vid dessa två förlossningar får psykopaten Junior Cane ett plötsligt infall att knuffa ner sin hustru från ett vakttorn. Hon dör omedelbart. I Junior Canes sjuka sinne är det hämndens gudinna, Bartholomeus, som måste förgöras för att han ska klara sig undan straff. Han spenderar all sin tid att hitta gudinnan.
Dessa tre öden flätas ihop och konflikten är oundviklig.

Varför?
Dean Koontz förmåga att berätta trollbinder varenda läsare. Han trycker på exakt rätt knappar för att pulsen ska öka och adrenalinet ska pumpa. Det är precis lika omöjligt att lägga ifrån sig boken som det är att inte göra det. Spänningen är så omfattande att jag måste göra något annat ibland. Det var fyra år sedan jag läste den, men än idag och många böcker efter, är det fortfarande en av mina favoriter och jag kan varmt rekommendera den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0