Snabba cash - Jens Lapidus




Snabba cash - Jens Lapidus
Wahlström och Widstrand 2007



För vem?
Om du är intresserad av att veta mer om juridik, brottslighet, knarkhandel och vill ha ett rättvist perspektiv på Sveriges undre värld är Snabba Cash boken för dig. Ett snabbt språkligt tempo med annorlunda meningsbyggnader och tuffare språk, som av Hasse Aro definieras som hårdkokt. Om du vill bli rikare på kunskap om Stockholms undre värld, kokainhandeln och det ytliga livet kan Jens Lapidus, som arbetar som jurist, ge dig precis det du vill ha.

Handling.

Vi får följa Stockholms hemliga narkotikahandel och tre olika karaktärer, män som på något vis är inblandade i kokainförsäljning. JW är bokens svar på Stureplanskillen som vet hur han ska spela sina kort för att passa in och regera över Stockholm. Han arbetar hårt för att bli accepterad och kör svarttaxi under nätterna för att ha råd med champagne, Guccikläder och kokain. Men snart inser han att hans på ytan vattentäta plan inte är lika bergsäker som han trott.

Mrado är en mycket fruktad och våldsam man som tvättar pengar åt Stockholms värsta kokainkung Radovan. Men han börjar inse nackdelarna med det liv han lever och försöker desperat hitta en utväg så att han och hans dotter kan leva ett riskfritt liv.

Jorge sitter inne på Österåker men lyckas med en fruktansvärt detaljrik och genomtänkt plan rymma. Han är känd för att vara mycket insatt i kokainhandeln. Men han vill inte sälja längre.


Varför?
Jens Lapidus debutroman är skriven med stort engagemang och kunskap. Med Lapidus mycket insatta roll i denna värld blir historien trovärdig och olidligt spännande. Språket ger boken en helt ny dimension och ingen kan lämnas oberörd av denna berättelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0